Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Bank nie wypłaci reszty środków.

Napisany przez Micha1307
Cześć

Mam do was do was pytanie,

moje konto zostało zajęte, i od 5 lat na nim ciąży zajęcie w wysokości 499 euro, a wierzyciel ogłosił upadłość, ale moje bank trzyma od miesięcy 700 euro i odmawia ich wypłaty, bank uzasadnia to tym, że odsetki i opłaty zostały naliczone na kwotę zajęcia, bank wysłał również listy do wierzyciela od miesięcy, ale wierzyciel nie reaguje, a bank również odmawia mi wypłaty różnicy w kwocie 201 euro.

Co mogę zrobić??

Bank nie może też zaspokoić wierzyciela, jednak pomimo wszystko trzyma moje pieniądze.

Czy mogę złożyć wniosek do sędziego komorniczego o tymczasowy nakaz lub decyzję??

Dziękuję
Micha

Napisany przez bruno68
@Nicha1307,
po prostu zapłać tę rzecz. Zakończ tę udrękę, po prostu zapłać! A niech to będzie ostrzeżenie. Przecież roszczenie zostało przez nich uznane!
To przynajmniej oszczędza koszty sądowe, adwokackie i komornicze.
Poza tym nie mają państwo prawa do żadnych dalszych wniosków, jeśli termin na odwołanie od nakazu zapłaty minął, zadłużenie należy traktować jako uznane.
Poza tym bank ma rację, bo tak chce ustawodawca.
Uproszczenie zwolnienia z reszty długu poszło w parze z zaostrzonym dochodzeniem. Nazywa się to wtedy obowiązkiem dobrej nadziei. Kto nie dogada się z wierzycielami, ten też nie otrzyma zwolnienia z reszty długu.
Co może bardzo źle wpłynąć na Twoje TÜV od dekady.
Rozwiązuj ten bałagan.
bruno68

Napisany przez 2tneub
Micha1307 pisze:
moje konto zostało zajęte, na nim jest zajęcie od 5 lat w wysokości 499 euro i wierzyciel zbankrutował,

Bez gwarancji poprawności, spróbowałbym następującej drogi.
U nas istnieje portal ogłoszeń upadłościowych. Jeśli nie jest znane, można tam uzyskać informacje o syndyku i numer akta.
Spróbowałbym skontaktować się ze syndykiem. Alternatywnie można skontaktować się z organem, który wydał nakaz zajęcia.

Po prostu zapłać to gówno byłbym ostrożny, ponieważ należy upewnić się, że płatność jest rzeczywiście uznana za długowolną. Zwłaszcza w przypadku upadłości, z mojego punktu widzenia, płacenie wierzycielowi zamiast syndyka może być fatalne.

Napisany przez Micha1307
Cześć
Chciałem zapłacić, nie ma problemu, ale bank nie może skontaktować się z wierzycielem, dlatego nie ma nowego numeru konta od wierzyciela. Bank powiedział mi, że jeśli nie będą w stanie skontaktować się z wierzycielem, wszystko zostanie tak jak jest przez 30 lat i pozostanie w Biurze Informacji Kredytowej, mimo że bank zatrzymuje pieniądze!!!

Bank powinien to szybko uregulować, czyż nie ??

Bank powinien mi również wypłacić 201 euro, które są nadmiarem na koncie, ale bank odmawia i nie chce mi tego wypłacić, co mogę zrobić ???

Napisany przez LittleElli
Cześć Michał, co było dalej? Być może skontaktowałeś się z prawnikiem lub doradcą finansowym? To byłby dla mnie pierwszy impuls w takiej sytuacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata