Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Kiedy zostanie wypłacona pożyczka?

Napisany przez Brettybang
Cześć wszystkim, chciałbym opowiedzieć o mojej sytuacji i poprosić o radę, ponieważ cała ta sprawa zaczyna mnie już dość mocno przytłaczać.
Poprosiłem o prywatny kredyt w Commerzbank na początku grudnia. Kwota wynosi od 20.000 do 40.000€. Wniosek został zatwierdzony. Po tygodniu bank poinformował mnie, że wypłata już została dokonana. Niestety nie otrzymałem jednak pieniędzy, wystąpił jakiś problem techniczny (?) przy wypłacie. Może coś było nie tak z numerem IBAN, który podałem do wypłaty.

W każdym razie zostałem zaproszony ponownie do Commerzbank. Bank stwierdził, że trzeba złożyć nowy wniosek o kredyt - podałem inny numer IBAN. Jednak po tygodniu dostałem telefon, że wniosek został odrzucony z powodu mojego wieku.
Mimo to bank znalazł dla mnie innego dostawcę kredytu. Jakimś sposobem zapewnili, że tym razem wszystko powinno się udać. Commerzbank współpracuje z pośrednikiem kredytowym Dr. Klein, dzięki czemu możliwe jest pozyskanie oferty kredytowej od innych banków.

30 grudnia w południe ponownie odwiedziłem oddział banku, gdzie pracownik Commerzbank zaproponował mi umowę kredytową z Targo Bank o 3000€ mniej niż moja żądana kwota.
Ale podpisałem tę umowę. Podejrzewam, że umowa została częściowo przygotowana wcześniej. Nie jestem jednak pewien, czy jest to ostateczne zatwierdzenie. Minęło już 4,5 dnia robocze, nie otrzymałem ani pieniędzy, ani żadnych nowych informacji. Wiadomo, że w tym tygodniu w Bawarii jest krótki tydzień pracy bankowej z 4 dniami ze względu na święto 6 stycznia.

Czy czas oczekiwania jest dłuższy, ponieważ kredyt nie jest już w Commerzbank, lecz w obcym banku?
Jakie są szanse, że ten kredyt zostanie ponownie odrzucony?
Czy ktoś już miał doświadczenia z kredytem w Targo Bank, kiedy i w jaki sposób klient jest informowany o ostatecznej decyzji dotyczącej kredytu?

Dziękuję za odpowiedzi.

Napisany przez 2utopus
Ile teraz? Czy 20t€, 40t€, czy 17t€, czy 37t€?

Jeśli pierwsza umowa została podpisana i rzekomo doszło do wypłaty, to powinieneś najpierw to sprawdzić i nalegać, aby to zostało spełnione.

Commerzbank oferuje kredyty od Targo? To wydaje mi się bardzo podejrzane - w przypadku Targo powinieneś bardzo uważać - zawsze sprawdź, ile dodatkowych ubezpieczeń na zabezpieczenie banku trzeba dodatkowo zawrzeć i opłacić.

Jeśli jesteś tak młody/stary, to po co w ogóle potrzebne jest dodatkowe tak dużo pieniędzy?
Jeśli do tej pory nie udało się ich zaoszczędzić, skąd w przyszłości ma pochodzić pieniądz na ratę?

I pytasz w niedzielę wieczorem, po tygodniu świątecznym, kiedy pieniądze pojawią się na koncie? Po co właściwie chcesz to robić w niedzielę w nocy?

Prawdopodobnie nie jesteśmy w stanie tego naprawdę wiedzieć - a co z przedstawicielami banków?

Co dokładnie podpisałeś? Tam powinny być zawarte odpowiednie dane?

Napisany przez StGe1973
Ja też nie rozumiem problemu. Jeśli wystąpił problem z wypłatą, to bank musi zwrócić kwotę, jeśli została np. przelana na błędną IBAN. To jednak nie zmienia ważności umowy kredytowej. Dlaczego więc miałby być zawarty nowy kontrakt? Czy przypadkiem nie zrezygnowałeś z umowy, może skorzystałeś z prawa odstąpienia?

W przeciwnym razie umowa jest ważna.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Brzmi jak błąd pracownika i wymówka do wycofania się....
Zgadzam się z utopusem co do Targobanku, koniecznie zwróć uwagę na to, jakie ubezpieczenia zostały sprzedane w ramach transakcji!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata