Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy refinansowanie jest możliwe?!

Napisany przez Humies
Cześć wszystkim,

w mojej młodości nabrałem trochę kredytów (dokładnie dwa) i długu na dwóch kartach kredytowych. Całkowita kwota długu wynosi prawie 65 000 euro. Teraz doszedłem do momentu w moim życiu, w którym mówię, że muszę uporządkować wszystko i jak najszybciej wyjść z tego bałaganu. Zawsze brałem kredyty tylko online, bo nie chciałem czy też wstydziłem się rozmawiać z prawdziwym człowiekiem. Teraz mam do Was pytanie:

Myślicie, że moje bankowość domowa udzieliłaby mi kredytu, aby przekształcić wszystkie inne kredyty w miesięczną ratę, czy raczej myślicie, że bank zauważył wszystkie moje transakcje (m.in. dużo pieniędzy inwestowanych w zakłady sportowe/******y online) i dlatego od samego początku odmówi? Jestem urzędnikiem, mam więc stabilną pracę i zarabiam nie tak źle.

Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi i pozdrowienia
Humies

Napisany przez 2titan1981
Długi i zakłady mogą szybko pozbawić urzędnika statusu urzędnika. Jaki korzyść widzisz w połączeniu kredytów? To bez znaczenia, czy 2 000 €/mies. jest pobierane jako suma, czy jako pojedyncza składka 2 000 €/mies.Decydujące dla udzielenia kredytu przez bank jest zapytanie w Schufa, oraz czy dochód pasuje do kredytu. Jeśli historia kredytowa w Schufa jest zniszczona, a dochód nie pasuje do kredytu, bank nie udzieli kredytu. Dlaczego brać kolejny kredyt, jeśli twój dochód wystarcza na spłatę długów?Z wierzycielami można ewentualnie uzgodnić dodatkowe nadpłaty poza normalną ratą lub po prostu więcej przelewać po uzgodnieniu. Przy połączeniu w banku nie byłoby to już możliwe... i ponownie negatywnie wpadłoby się w Schufę, ponieważ nie przestrzega się pierwotnej umowy z bankiem.

Napisany przez Mai
Czego właściwie oczekujesz po refinansowaniu? Czy obecne miesięczne obciążenia są zbyt wysokie, czy sobie radzisz? Czy odsetki są bardzo wysokie i liczyłeś na ich obniżenie poprzez refinansowanie? (W sumie odsetki ostatnio raczej nieco wzrosły, więc nie miałbym zbyt wielkich nadziei. Jednakże wydaje mi się, że istnieje dość szeroki zakres możliwości, więc może jednak, kto wie). Nie jest również powiedziane, czy można po prostu tak po prostu zrezygnować wszędzie (zależy to od umowy).

Poza tym są też bezpłatne doradztwa dla dłużników, które pomogą ci uporać się z tym bałaganem i ewentualnie przedstawiają różne opcje. Rozmowa z bankiem na pewno pomoże, ale czy zgodzą się na to i czy to w ogóle ma sens, trzeba się zastanowić.

Napisany przez bruno68
Tutaj zgadzam się z Titanem1981,

Jeśli dojdzie do zajęcia konta, to status urzędnika odchodzi! I skończysz totalnie zbankrutowany! Jak sfinansować się na nowo? Bez zabezpieczeń, rodzaj produktu będzie kredytem na 10% procent!

Czy chcesz nadal pozostać urzędnikiem? Zniszcz wszystkie karty debetowe, zamknij konta.

Żyj przez 6-8 lat w pełnej biedzie (tylko Aldi i Lidl), zrezygnuj ze wszystkiego, najlepiej sprzedaj swój samochód i telefon komórkowy i spłacaj długi zaoszczędzonymi euro.

I żyj za mniej niż 1340 € miesięcznie, reszta i tak może być zajęta, możliwe jest dodatkowo prace zarobkowe za 520 €. Jednak konieczne jest uzyskanie zgody od pracodawcy.

Jeśli pracodawca dowie się, że jesteś podatny na długi, zwolnienie z powodu zdrady państwa jest nieuniknione.

bruno68

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Humies pisze:
Jestem urzędnikiem, mam więc pewną pracę i nie zarabiam tak źle.

Dziękuję za pomocne odpowiedzi i pozdrowienia
Humies

Ok, odpowiedź ojca rodziny, który zadłużył się coraz bardziej od nauki zawodu i może zrozumieć Twoją sytuację i wyrazić się jasno:

To połączenie, najlepiej z dodatkowym buforem na wypadek, prawdopodobnie na chwilę złagodzi sytuację, ale za 1-2 lata będziesz znowu tam, gdzie jesteś dzisiaj. Czy to brzmi jak uzależnienie od hazardu?

Co znaczy nie zarabiam tak źle?

Jedyne rozwiązanie, które ma sens, to być może uniknięcie olbrzymich odsetek od przekroczenia limitu na kartach kredytowych i refinansowanie ich na kredyt ratalny. Jeśli nie zarabiasz tak źle, powinieneś móc spłacać 1000 EUR/miesiąc, wtedy pozbywasz się swoich długów w ciągu 65 miesięcy.

Napisany przez Muenchner82
@Humies proszę zignorować w całość wpis Brunona. Niesamowite, jak wiele bezczelnych kłamstw można ułożyć w tak krótkich zdaniach. Tylko z powodu długów lub zajęcia komorniczego jeszcze żaden urzędnik nie został zwolniony! Jest to w niektórych miejscach krytyczne, to prawda (wykonanie budżetu, itp.), ale zazwyczaj w takich przypadkach, jeśli już, przenoszą! Ponadto mogę się tylko zgodzić z wywodami titana, zwłaszcza że nowy kredyt prawdopodobnie wiązałby się również z wyższym obciążeniem odsetkowym. Po prostu opanuj swoje zachowanie konsumenckie i szybko spłacaj długi...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata