Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pomoc pilnie

Napisany przez Andal95
Cześć wszystkim, jestem młodym przedsiębiorcą i posiadam firmę transportową z trzema pojazdami. W wyniku wypadku znaleźliśmy się w trudnej sytuacji i potrzebujemy 50 000€ na krótki okres. Moje bank powiedział nie, z powodu aktualnej sytuacji i noty w Schufa. Czy ktoś może mi powiedzieć, jak mogłoby to pójść dalej.

Dziękuję wszystkim bardzo

Napisany przez 2titan1981
1. Ustalenie raty z wierzycielem
2. Wykorzystanie oszczędności
3. Skorzystanie z debetu
4. Poproszenie banku o kredyt
5. Zapytanie krewnych
6. Zapytanie przyjaciół
7. Zastawienie przedmiotów o wartości, której komornik nie może zająć
8. Podjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520 €
9. Skorzystanie z pomocy doradcy ds. zadłużenia

Jak wykonano te punkty? Odpowiedz na każdy punkt osobno.

--> 99% zapytań jest rozwiązywane w ten sposób, a w przypadku wypadku zazwyczaj ubezpieczenie płaci. Jeśli nie płaci, będzie mieć na to swoje powody.

Napisany przez Andal95
Punkt 1. Są już ustalone Punkt 2. Są wyczerpane przez wypadek i jego skutki Punkt 3. Nie otrzymuję Punkt 4. Nie otrzymam Punkt 5. Nie ma ich w moich kontaktach Punkt 7. Mam już na bieżące potrzeby Punkt 8. Oprócz prowadzenia działalności gospodarczej mam 2 z nich Wypadek został celowo spowodowany przez kierowcę i muszę za to ponosić odpowiedzialność, a następnie dochodzić tego cywilnoprawnie, co trwa.

Napisany przez shyloKing
Inwestor krótkoterminowy, zerknij na aniołów biznesu. Jeśli twój biznes stoi na solidnym gruncie i potrzebujesz tylko krótkoterminowego mostu finansowego, powinieneś znaleźć coś dla siebie.

Napisany przez IsNichWahr
shyloKing pisze:
[...]Jeśli twój biznes ma solidne podstawy i potrzebujesz tylko krótkoterminowego mostu[...]

Bank odrzucający, który zna negatywne wpisy w Schufie i wszystkie przepływy pieniężne, już wydał opinię na temat solidności twojego biznesu.

Napisany przez 6Bankkaufmann
W przypadku negatywnej historii kredytowej rozważeniem może być sprzedaż jednego z samochodów.

Z drugiej strony, jeśli posiadasz nieruchomość, można spróbować coś zrobić nawet będąc przedsiębiorcą i mając negatywną historię kredytową.
Tutaj jednak ważne są szczegóły.

Napisany przez 2tneub
Bankkaufmann pisze:
W przypadku negatywnej informacji w Schufa warto zastanowić się nad sprzedażą jednego z samochodów.

Dlaczego sprzedawać kolejne auto? Jedno z nich już jest na złom i powinno zostać zastąpione.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Tneub, aby jakoś zdobyć pieniądze.
Być może sprzedać istniejące samochody, a następnie kupić używane ogólnie taniej.
Tak brzmiał pomysł, chociaż będzie to bardzo trudne dla rozpoczynającego wątek na forum.

Napisany przez 2utopus
Być może istniejące pojazdy są już wynajęte/zawarte w Leasingu/finansowane kredytem?

Napisany przez 2tneub
Mogę to sobie także wyobrazić. Dlaczego inaczej powstałby taki duży szkoda z powodu wypadku. Bank będzie chciał odzyskać swoje pieniądze, a ubezpieczenie komunikacyjne również nie wypłaci odszkodowania.

Napisany przez shyloKing
Być może brakuje ubezpieczenia transportowego albo czegoś innego; nie wiemy, nie warto spekulować.
Ponieważ działa on biznesowo i ma więcej niż jeden pojazd, którym sam nie jeździ, mógłby być interesujący dla inwestora krótkoterminowego, nazywanego aniołem biznesu. Dokładnie dla takich przypadków istnieją takie osoby. Banki obecnie zbyt konserwatywnie interpretują liczby, zwłaszcza w przypadku MŚP. Negatywna historia kredytowa nie oznacza od razu wiele.
Nie można jednak przesadzać z nadmiernie rygorystyczną ochroną przed ryzykiem, w przeciwnym razie żadne transakcje biznesowe nie byłyby możliwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata