Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przemiana debetu w ratalny kredyt

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, kilka miesięcy temu musiałem wyczerpać mój kredyt odnawialny do górnej granicy, ponieważ musiałem wykupić mój samochód z warsztatu. Od tego czasu nie mogę go trochę zmniejszyć. Oczywiście mam tylko moją normalną pensję miesięczną i nic więcej. Zastanawiałem się, czy możliwe byłoby zamienić kredyt odnawialny na kredyt ratalny, który spłacam miesięcznie. Czy moj bank zgodzi się na to, czy są inne możliwości? Czekam na wasze kreatywne odpowiedzi, pozdrowienia, Mistrz Piekarz

Napisany przez MThiemann
Cześć mistrzu piekarza, Ponieważ twierdzisz, że nie jesteś w stanie zwrócić debetu z twojego miesięcznego wynagrodzenia, ekonomicznie uzasadnione jest spłacenie konta poprzez kredyt ratyfikacyjny. Choć płacisz odsetki od debetu tylko za wykorzystaną kwotę (czyli po otrzymaniu wynagrodzenia kwota kredytu i obciążenie odsetkowe zostaną zmniejszone), odsetki od debetu są zazwyczaj znacznie wyższe niż od kredytu ratyfikacyjnego. W zasadzie twojemu bankowi nie będzie przeszkadzać takie postępowanie. Oczywiście bank będzie sprawdzać na podstawie twoich dochodów i wydatków, czy będziesz regularnie w stanie spłacać miesięczną ratę kredytu ratyfikacyjnego. Nie powinieneś po prostu wziąć kredytu ratyfikacyjnego w swoim banku bez wcześniejszego uzyskania ofert porównawczych. Różnice w wysokości odsetek zazwyczaj są ogromne, a dzięki tańszemu kredytowi ratyfikacyjnemu można zaoszczędzić nawet kilkaset euro. Ponadto twój bank najprawdopodobniej zaoferuje ci stopę procentową nieco niższą niż na debecie, ponieważ zakłada, że będziesz zadowolony z niewielkich oszczędności na odsetkach (jeśli stopa odsetkowa debetu wynosi około 12%, to dla kredytu ratyfikacyjnego prawdopodobnie zostanie ci zaoferowana stopa procentowa wynosząca około 9-10%). Tutaj znajdziesz kalkulator porównujący kredyty ratyfikacyjne dostępny na mojej stronie internetowej, abyś mógł uzyskać stosowne oferty porównawcze. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Bäckermeister pisze: Cześć ludzie, kilka miesięcy temu musiałem wyczerpać mój debet w rachunku bieżącym do górnej granicy, ponieważ musiałem odebrać mój samochód ze warsztatu. Od tego czasu nie udaje mi się go trochę zmniejszyć. Mam oczywiście tylko moją normalną pensję miesięczną i nic więcej. Zastanawiałem się już, czy możliwe byłoby przekształcenie debetu w rachunku bieżącym w kredyt ratalny, który później spłacam miesięcznie. Czy mojemu bankowi uda się na to zgodzić, czy są jakieś inne sposoby? Czekam na Wasze kreatywne odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie, Bäckermeister
Cześć Bäckermeisterze, dokonałem już takiej konwersji. Jest to jednak sensowne jedynie wtedy, gdy jesteś w stanie spłacić miesięczne raty. W przeciwnym razie poczekaj na kolejną premię świąteczną.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata