Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwana pomoc

Napisany przez Mikek2000
Do mnie Student Dochód w wysokości 1200€ wliczając zasiłek rodzinny Po odjęciu stałych kosztów i kosztów utrzymania Nadal nadwyżka w wysokości 200€ Do mojego pytania Szukam prywatnego kredytu w wysokości 2000€ z ratą maksymalną 100€. Większość ofert online mnie odrzuciła. Macie jakieś wskazówki, gdzie można ewentualnie złożyć prośbę o prywatny kredyt, czy może tutaj ktoś się znajdzie.

Napisany przez 2utopus
Rodzice - przyjaciele - znajomi - krewni ... Lombard - praca dorywcza - granie w lotto.

Napisany przez Mikek2000
Pocałunek za konstruktywną odpowiedź

Napisany przez Marc2512
Czy kierunek studiów nie będzie Niemiecki?Poszukuję prywatnego kredytu w wysokości 2000€ z maksymalną ratą w wysokości 100€. Większość ofert online mnie odrzuciła.

Napisany przez ZehWeh
Do czego w ogóle jest potrzebne to pieniądze?

Pieniędzy tutaj na forum i tak nie ma, jeśli już, to udziela się konstruktywnych wskazówek, jak postępować mądrzej z pieniędzmi. Jeśli ktoś składa ci ofertę poprzez wiadomość prywatną, to bardzo możliwe, że to oszustwo!

2000€ przy nadwyżce 200€ to jednak pestka, oszczędzaj przez 10 miesięcy i masz swoje 2000€. Trudno uwierzyć, ale kiedyś powszechnym zwyczajem było oszczędzanie na kosztowne zakupy, czasem nawet przez lata, zamiast wszystko kupować na kredyt!

Napisany przez Mikek2000
Rozliczenie należności - jasne, potrzebuję tego teraz.

Napisany przez 2titan1981
Bezpieczeństwa nie ma bez pieniędzy, to fakt. 1200 € dochodu to nie dochód, ponieważ nie pochodzi z pracy, renty. Świadczenie rodzinne nie jest uwzględniane. Twój dochód jest więc poniżej minimum egzystencji... więc brak gwarancji, pozostaje tylko lombard i oddanie rzeczy wartościowych, takich jak telefon, telewizor, komputer, w zamian dostajesz ich wartość, jeśli nie odzyskasz, to po prostu znikają...

Moja rada: uzgodnij raty z wierzycielem, 200 € jest możliwe. W ciągu 11 miesięcy skończysz z odsetkami.... Przyjmij pracę za 520 € jako student na uczelni, nie ma problemu...

Szkoda, że nawet przyszli akademicy nie są w stanie przeczytać lub zrozumieć podobnych tematów...

Napisz teraz szczegółowo, dlaczego te punkty nie są możliwe i przejdź przez nie po kolei. Wszyscy są ciekawi.

1. Uzgodnij raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Poproś krewnych
6. Poproś przyjaciół
7. Złóż w lombardzie przedmioty o wartości, które komornik nie może zająć
8. Przyjmij dodatkową pracę za 450, a wkrótce 520 €
9. Skontaktuj się z doradcą ds. zadłużenia

Napisany przez Mikek2000
1. z tego 800 € pochodzi z pracy na czas nieokreślony
Następnie
200€ z stypendium i 250 € z zasiłku rodzinengo

Napisany przez brainy
To oznacza, że od czasów Däubler Gmelin nie jest się godnym zaufania. To dawno temu. Ale nazwisko powinno być wymienione ponownie.

I znów brak konkretnych odpowiedzi na 9 punktów. Wygląda na to, że czytanie i zrozumienie wszystkich poprzednich tematów jest tutaj także problemem. Kolejny powód, dlaczego nie udzielamy kredytów osobom bez zabezpieczeń, gdy pieniądze są naprawdę pilnie potrzebne. To wszystko tylko jeszcze bardziej opóźnia całą procedurę.

Więc dlaczego twoim zdaniem te 9 punktów nie wchodzą w grę, co odróżnia je od 99,99%?

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Mikek2000 pisze:
Rozliczenie roszczeń jest jasne, tylko teraz potrzebuję tego

W 99% wierzyciele są zadowoleni, gdy są w stanie otrzymać 200 EUR na raty i zgadzają się na spłatę rat, zwłaszcza jeśli, jak w Twoim przypadku, nic nie można zająć.... Dlatego też nikt Ci nie udzieli kredytu.

Napisany przez wary
Mikek2000 pisze:
Rozliczenie roszczeń, jasne, ale potrzebuję tego teraz

Skontaktuj się z wierzycielem, ustal raty. Jeśli konieczne, zaoferuj tanie zabezpieczenie tytułu wykonawczego.

W przypadku dłuższego okresu zwłoki (5 punktów procentowych powyżej stopy bazowej) twoi wierzyciele nie mogą od Ciebie jako konsumenta żądać więcej. Jest to tańsze niż jakakolwiek możliwa kredytowa alternatywa w twojej sytuacji.

Napisany przez Mickinho
Cześć wszystkim..

Czy jest tutaj prywatny inwestor, który mógłby mi pilnie pomóc?
Potrzebuję 6000,- i mogę spłacać go w ratach po 200,-.

Pozdrawiam, Markus

W takim razie możesz odpowiedzieć na pytanie nr 9 osobno. Jeśli nie, to na pewno nie ma prywatnego sponsora. Ale mogłeś to przeczytać. To, że tego nie zrobiłeś, pokazuje, że nie masz naprawdę zainteresowania prywatnym inwestorem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata