Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Potrzeba posiadania konta bieżącego dla naszego niepełnoletniego syna

Napisany przez ADMCI4
Mamy 15-letniego syna i uważamy, że dla niego korzystne byłoby założenie konta osobistego. Nasz bank przysłał nam ofertę, z której wynika, że dla niego jest ono całkowicie darmowe. Uważamy, że w ten sposób nauczy się właściwie zarządzać pieniędzmi oraz zdobędzie kontrolę nad swoimi finansami. Czy możemy ufać tej ofercie, czy lepiej byłoby, gdyby nasz syn poczekał, aż osiągnie pełnoletność? Pozdrowienia Susanne

Napisany przez ProperSoul
Zazwyczaj Wasz junior może załatwić darmowe konto osobiste w każdym banku. Tak pozostaje, dopóki jest uczniem lub studentem, do najwyższego wieku 27 lat w przypadku banków typu Sparkassen itp. Przykładem banków internetowych jest np. DKB. Ale w przypadku Waszego juniora to byłoby za wcześnie. Idźcie do banku VR lub Sparkasse. Wtedy będziecie mieć pewność. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Mam konto osobiste od 14. roku życia i miałem z nim dobre doświadczenia. Dla mnie ma same zalety, mogę polecić każdemu!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata