Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam osoby prywatnej, która może udzielić pożyczki pieniędzy.

Napisany przez Mifi04
Cześć, szukam prywatnego pożyczkodawcy na kwotę od 17 do 20 000 euro. Mogę spłacać 250 euro miesięcznie i jestem gotowy zapłacić wyższe odsetki. Potrzebuję szybkiej pomocy, ponieważ nie mogę obecnie uzyskać kredytu w normalny sposób. Schufa mówi nie, więc próbuję tego sposobu. Miałem trudny okres, podczas którego znalazłem się w bardzo trudnej sytuacji - rozstanie z żoną, odejście dziecka, potem auto zniszczone przez grad, potem nie mogłem dostać się już do pracy i zostałem zwolniony. Nie radziłem sobie z tym dobrze, trochę zaniedbałem, ale teraz jestem w porządku i chcę zacząć od nowa. Mam pracę i wszystko znów idzie lepiej, ale nadal mam kilka zaległości do uregulowania. Dzięki tej pożyczce mogę spłacić wszystko i wreszcie zacząć od zera, oczyścić swoje konto w Schufa. Mam nadzieję, że znajdę kogoś, kto mi pomoże, i jeśli muszę zwrócić dodatkowe 2000 euro, to zrobię to. Po prostu potrzebuję raz pomocy. Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie.

Napisany przez 2titan1981
titan1981 pisze:
1. Uzgodnij raty z wierzycielem
2. Skorzystaj z oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Poproś bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Wpłać przedmioty o wartości do lombardu, które komornik nie może zająć
8. Dodatkowo podejmij pracę za 450 do 520 euro
9. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nic się nie zmieniło.

Nie odpowiedziałeś na pytanie, dlaczego te wskazówki Ci nie pomogły. Co jest inne, że Ci nie pomaga? W 99,99% przypadków to prowadzi do celu

Szkoda, że nawet nie byłeś w stanie przeczytać wszystkich tematów dotyczących tego życzenia. To nie robi dobrego wrażenia

Odpowiedz na punkty, dlaczego te wskazówki Ci nie pomogły. Wtedy byłbyś unikatem

Napisany przez Mifi04
To chętnie wykonuję. Punkt 1: Raty byłyby płatne, gdyby wpłynęły pieniądze. Aktualnie nie otrzymuję ani wynagrodzenia, ani zasiłku dla bezrobotnych, ponieważ zostałem zwolniony, a mój były szef zgłosił do urzędu, że to moja wina. Otrzymam pieniądze dopiero za trzy miesiące. W skrócie, jestem kierowcą ciężarówki, moje moduły wygasły, początkowo szef miał je opłacić, jednak gdy nadszedł czas, kazał mi zapłacić samemu, a ja nie miałem możliwości uregulowania tej kwoty za moduły. Dodatkowo auto się zepsuło, nie mogę się przemieszczać, mieszkam na wsi bez żadnego transportu publicznego. Punkt 2: nie mam żadnych oszczędności. Punkt 3: nie mogę otrzymać debetu ze względu na złe dane w bazie dłużników oraz brak wpływów. Punkt 4: bank odmawia z uwagi na bazę dłużników i brak dochodów, nie chcą zgodzić się na moje zapewnienia. Mówię im, że gdy będę miał pieniądze, spłacę wszystko, auto ponownie będzie działać, a ja od razu dostanę pracę jako kierowca ciężarówki. Lkw kierowcy są bardzo poszukiwani, jednak bez samochodu nie mogę dostać się do pracy, jest to prawdziwy błąd. Punkt 5 i 6: moja rodzina i przyjaciele nie mają środków, by mi pomóc, oczywiście zwróciłem się do nich jako pierwszy. Punkt 7: nie mam, nawet telewizora. Punkt 8: praca za 450 euro nie przynosi mi obecnie korzyści, ponieważ mam wyższe zobowiązania i chcę jak najszybciej wrócić do pracy na pełen etat - praca za 450 euro praktycznie uniemożliwia skuteczną spłatę długów. Punkt 9: doradztwo finansowe dotyczy głównie jednorazowych płatności takich jak czynsz, prąd, spłata zaległego podatku od auta i ubezpieczeń, które teraz leżą odłogiem i muszą zostać szybko spłacone. Mam nadzieję, że odpowiedziałem na Twoje pytania w miarę jasno.

Napisany przez 2tneub
Więc chcesz pożyczyć 17-20 tys. euro i spłacić 250 euro z powrotem? To nie wystarczy nawet na odsetki. Kto ma się w takiej sytuacji zgodzić?

Napisany przez Mifi04
Czy można rozmawiać o wszystkim, prawda?

Napisany przez 2tneub
Nie sądzę.Wyraź się jasno. Gdziekolwiek nie poszukasz, nie otrzymasz kredytu.Z mojego punktu widzenia, jedynym sposobem jest otwarte podejście do nowego pracodawcy. Być może tak desperacko potrzebuje on kogoś, że będzie gotów zaoferować Ci zaliczkę lub coś podobnego za moduły. Może można też zaparkować ciężarówkę u siebie na wsi przez pierwsze tygodnie, abyś mógł się dostać do pracy. Oczywiście, nie wygląda to dobrze, jeśli wcześniej dostałeś zwolnienie za szczególne powody. Z drugiej strony masz plus, że byłbyś od razu dostępny.Konsultacja z doradcą ds. zadłużenia jest pilnie potrzebna. Być może jeden lub drugi wierzyciel może zostać uspokojony i poczekać 3 miesiące dłużej na swoje pieniądze, jeśli będzie miał pewność, że je otrzyma wtedy.

Napisany przez Sephir0th
Mifi04 pisze:
tylko tam zgromadziło się kilka rzeczy, które dalej stawiają mi kamienie na drodze, mogę spłacić to wszystko tym kredytem i wreszcie zacząć od zera i oczyścić moje Schufa

Ten błąd jest niestety bardzo często spotykany tutaj na forum, zazwyczaj pochodzi od nowo zarejestrowanych poszukujących pomocy. Branie nowych długów, aby spłacić istniejące długi, na pewno ci nie pomoże. To właśnie nie jest zaczynanie od zera, ale jedynie przeniesienie problemu.

Napisany przez Mifi04
Nie koniecznie przeniesienie, ponieważ w ten sposób dodałem kilka rat, a mając wsparcie, musiałbym płacić tylko jedną ratę

Jeśli chcesz skorzystać z raty, po prostu przekazujesz ratę na określone konto, a wierzyciele potem ją pobierają w dogodnym dla nich terminie. W ten sposób uzyskuje się pożądaną ratę po otrzymaniu środków na koncie wynagrodzenia.

Napisany przez Sephir0th
Mifi04 pisze:
Niekoniecznie przesunięcie, ponieważ dodaje kilka rat i z jednym wspierającym musiałbym płacić tylko jedną ratę

Jak można lepiej zająć się sobą w tym uczuciu, @titan1981 właśnie trafnie opisał. W przeciwnym razie przenosi się ryzyko niewypłacalności z kilku wierzycieli na jednego wierzyciela, który bardzo drogo sobie to opłaci. W szczególności bez zabezpieczeń (czyli: obecnie brak pracy z regularnym dochodem powyżej limitu zajęcia komorniczego, brak aktywów itp.) nikt nie znajdzie chętnego na takie ryzyko.

Napisany przez ZehWeh
Przede wszystkim zawsze mówi się również o krótkoterminowym braku środków.

Co się stanie, jeśli potrwa dłużej i 20 000 € zostanie już wykorzystane? Czy powiesz swojemu pożyczkodawcy... Przepraszam, ale potrzebuję kolejne 20 000 €?

Jak już powiedziano, przenosisz swoje długi tylko na jednego wierzyciela, który ponosi bardzo duże ryzyko. Przy takim tle taka osoba żądałaby co najmniej 20% z oprocentowaniem rocznym, co oznaczałoby 333 € odsetek miesięcznie bez spłaty kapitału.

To nie ma nic wspólnego z zaczynaniem od zera. Zacząć od zera oznacza rezygnację z każdego rodzaju konsumpcji i jedzenie jak najtańszym sposobem (istnieją poradniki, jak gotować tanio, ale zrównoważone posiłki). Po 1-2 latach jest się zazwyczaj wolnym od długów. To trudny czas, nie ma co do tego wątpliwości, ale jeśli się wytrzyma, można naprawdę zacząć od nowa!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, zaczynający forumowiczu! Wiele osób ma różne doświadczenia w tej dziedzinie.
W przypadku tematu Szukam prywatnego kredytu w wysokości 20 000 EUR od osoby prywatnej chętnie podzielę się moim doświadczeniem od 1991 roku.
W skrócie:
a) Nie ma prywatnych inwestorów gotowych po prostu wybierać kogoś z internetu i pożyczać mu pieniądze.
b) Nadal istnieje wiele oszustów żądających opłat wstępnych, bez względu na to, jak sprytnie. Bez względu na to, co myślisz (to mnie nie dotyczy...)
c) Bez zabezpieczenia, bez żadnego zabezpieczenia, bez względu na wszystko, jest jeszcze mniej niż zupełnie żadna możliwość otrzymania kredytu.
d) Możesz mieć złą historię kredytową, możesz nie mieć dochodu, ale jeśli masz wartościowe zabezpieczenie, można o wszystkim porozmawiać.
I tak dalej....

Piszesz można o wszystkim porozmawiać.., oczywiście, można, ale nie jeśli dane ramowe nie są prawidłowe.
Osobiście znam kilku klientów, którzy stracili pieniądze z różnych konfiguracji z powodu oszustw żądających opłat wstępnych.
Nie poznałem jeszcze nikogo od ponad 30 lat, kto byłby białym rycerzem i pożyczał pieniądze tak, jak sobie tego życzą.

Tutaj nie znajdziesz rozwiązania, podobnie jak w internecie.
Nie ma nic złego w zaczynaniu od nowa, to po prostu to, co się stało.

Ale proszę, nie poddawaj się! Nigdy!

Napisany przez Mifi04
Tak, gdyby to nigdy nie poddawanie się było takie proste. Udało mi się zawrzeć porozumienie z kilkoma wierzycielami, którzy podnieśli kwotę, jednak problemem jest to, że porozumienia mają zostać przelane jako jedna suma, czego nie jestem w stanie zrobić, co oznacza, że praca była kolejny raz daremna. Nie mogę zaoferować żadnych zabezpieczeń, mogę jedynie powiedzieć, że gdy spłacę wszystko, wreszcie będę mógł wrócić do pełnego etatu. Przez ostatnie 10 lat byłem stale zatrudniony, ale psychika tak bardzo zniszczyła moje życie, że teraz po prostu zaczynam od zera, a nawet od minusa.

Napisany przez StGe1973
Mifi,

nie idzie tu o współczucie dla twojej sytuacji, której wielu tutaj będzie miało....

Ale musisz też jasno zrozumieć jedną rzecz: kredyt to dla wierzyciela interes biznesowy, nie ma tu mowy o współczuciu dla twojej sytuacji, tylko o jednym punkcie: Jakie jest prawdopodobieństwo, że wierzyciel odzyska swoje pieniądze?

Oczywiście, możesz być uczciwym i honorowym człowiekiem, który nieszczęśliwie znalazł się w tej sytuacji i spłaciłby kredyt. Albo możesz być oszustem, który wszystko wymyślił, aby z litości dostać ten kredyt i potem powiedzieć: Ok, nie obchodzi mnie to, wierzyciel i tak nic ode mnie nie odbierze. To mogą ocenić tylko ludzie, którzy cię znają, nikt tutaj w internecie. Dlatego pomocą służyć będą tylko przyjaciele lub rodzina, bo oni cię znają.

Nieznane osoby w internecie mogą decydować tylko na podstawie obiektywnych kryteriów, takich jak dochód, zabezpieczenia itp. Jeśli tego nie ma, to absolutnie bezcelowe jest poszukiwanie prywatnego kredytu. Nie znajdziesz żadnej poważnej osoby, która udzieli ci kredytu.

To niestety jest prawda...

Napisany przez shyloKing
a) istnieją tacy pożyczkodawcy w internecie, jak i offline, którzy udzielają pożyczek każdemu, ale - tych osób jest tak mało, że można je policzyć na palcach jednej ręki. Większość udziela tylko pożyczek o wartości od 3 do maksymalnie 4 cyfr na okres poniżej(!) roku, zazwyczaj tylko na kilka tygodni lub miesięcy.
b) Mit - oszuści pobierający opłaty z góry. W Niemczech pobieranie opłat z góry jest niezwykle rzadkie i uznawane za oszustwo; jednakże, ponieważ Niemcy należą do UE, a każde państwo UE ma własne przepisy dotyczące udzielania kredytów, wiele krajów UE (FR i inne) pobiera z góry opłaty w niektórych przypadkach zupełnie normalnie. Z reguły są to pośrednicy kredytowi, a te opłaty z góry są niczym innym jak prowizjami pośrednictwa oraz rekompensatami za koszty. Niewinne, ale irytujące, jeśli jesteś przyzwyczajony do niemieckiego braku opłat z góry.

20 tys. za 250 euro/mies. = 80 miesięcy (6,5 roku okres spłaty) przy prawdopodobieństwie niewypłacalności 25%.
Planowane oprocentowanie w okolicach 30-40%, a to jeszcze pozytywne spojrzenie - niestety, państwo samo ingeruje, gdy dowiaduje się o takiej praktyce, ponieważ lichwa uważana jest za przestępstwo.
Nawet zabezpieczenie nie wystarcza, kiedy wciąż znajduje się całkowicie w twoim wykonywaniu władzy.

Pomoc nie jest problemem, ale musisz być realistyczny. Dlaczego chcesz zaciągnąć kredyt na jedną osobę, który kosztowo zabije cię znacznie szybciej niż wiele małych, które można tu i ówdzie odłożyć, kiedy nadchodzi wybór: czy jeść czy płacić?
Nienawidzę mówić tego, ponieważ żyję z zasady samodzielności, ale w twoim przypadku lepszym rozwiązaniem byłoby wystąpienie o upadłość konsumencką.
https://www.schuldnerberatungen.org/privatinsolvenz/

Zwłaszcza, jeśli zaczyna się rysować, że bieżące koszty kredytowe sumują się lub nawet mnożą (ewentualne dodatkowe koszty z tytułu postępowań upominawczych, windykacji itp.). Jeśli sam sobie z tym nie poradzisz, żyj czasowo minimalistycznie i uporządkuj kredyty według wysokości, zaczynając od tych najmniejszych. Z czasem spłacisz jeden za drugim, a w przypadku tych większych możesz, w razie potrzeby, negocjować nowe warunki (niskie raty) indywidualnie, co ponownie da ci nieco swobody.

Tak czy inaczej, doradztwo w sprawie zadłużenia. Mają oni większe doświadczenie i mogą ci bardziej skutecznie pomóc. My tutaj możemy tylko dawać wskazówki.

I bardzo ważne: celem pracy nie jest sama harówka, a zarabianie pieniędzy!
Nie podejmuj pracy, która pozwala ci tylko przetrwać, ale zarabiaj pieniądze (w razie potrzeby samodzielnie, handel [towarami] używanymi itp.), abyś mógł znów żyć.

Napisany przez tfh
Może moja historia pomoże Ci zebrać nowe siły. Jako młody ojciec bez wykształcenia zawodowego w obszarze o słabej strukturze gospodarczej byłem długo bezrobotny i narobiliśmy sobie wiele długów (ponad 20000 euro). Niejednokrotnie musieliśmy martwić się o nasze mieszkanie, ogrzewanie i prąd. Kilka razy musiałem składać oświadczenie majątkowe u komornika. Było tam dziesiątki (!) wierzycieli.

W pewnym momencie dostałem dostęp do komputera (który dostałem w prezencie) i połączenia internetowego (dzięki naszemu współlokatorowi). To wszystko zmieniło. Sam nauczyłem się programować i dzięki małym zleceniom dostałem pierwszą szansę. Po około pięciu latach dostałem propozycję pracy na pełen etat i w kolejnych latach udało mi się spłacić wszystkie długi. Bez upadłości konsumenckiej. Obecnie mam bardzo dobrą historię kredytową i mogę odkładać dużą kwotę co miesiąc.

Co chcę przez to powiedzieć: Nigdy nie jest za późno, aby się przeobrazić. Zastanów się, co sprawia Ci radość, postaraj się uzgodnić jak najniższe raty i dąż do celu. Nie musisz całe życie być kierowcą ciężarówki. Istnieje wiele innych obszarów, w których Twoje doświadczenia są cenne. Ze względu na braki kadrowe coraz więcej pracodawców jest gotowych inwestować w osoby ze zmianą zawodu. Również w logistyce. Do dziś nie mam ukończonego szkolenia, studiów, mam tylko świadectwo ukończenia szkoły średniej.

Jak napisał już shyloKing, może być korzystne, że nie masz tylko jednego wierzyciela, któremu zawdzięczasz olbrzymią kwotę. Gdy jest więcej wierzycieli, jest więcej zarządzania, ale jesteś bardziej elastyczny jeśli chodzi o ustalenia dotyczące spłaty.

Napisany przez mikki
Cześć, szukam kogoś, kto mógłby pożyczyć mi najlepiej od razu 500€, oddałbym od przyszłego tygodnia. Pierwsza rata w wysokości _______? Proszę, pomóżcie mi

Napisany przez mikki
halli hallo

Szukam kogoś, kto mógłby mi pożyczyć najlepiej od razu 500€. Mogę zwrócić je od przyszłego tygodnia. Pierwszą ratę w wysokości _______? można ustalić później.

Istnieją bardzo rzadkie osoby prywatne, myślisz, jak można je znaleźć? Mniej niż 500 również wchodzi w grę

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Mikki, tutaj nie znajdziesz nikogo, kto pożyczy Ci pieniądze za pomocą takiego ogłoszenia.

1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Poproś bank o kredyt
5. Zapytaj rodziny
6. Zapytaj przyjaciół
7. Zabezpiecz przedmioty o wartości w lombardzie, które komornik nie może zająć
8. Zdobądź dodatkową pracę za 450, niedługo 520 euro
9. Skorzystaj z doradztwa finansowego

Napisany przez mikki
1. Nie mam wierzycieli
2. Gdybym miał oszczędności, czy pytałbym tutaj???? Dla mnie to nie ma sensu

Nie chcę korzystać z debetu

Nie mam czasu na drugą pracę, mam już dwójkę dzieci i pracuję....

Dlaczego doradza mi pan w sprawie zadłużenia, skąd wie pan, że mam długi???? Pańska odpowiedź chyba nie dotyczyła mnie

Po prostu chcę pożyczyć pieniądze, bo w tym miesiącu była urodziny i teraz trochę mogę, czy to jest dozwolone dla pracującej gospodyni domowej z dwójką dzieci, że popełniłam błąd w kalkulacjach???? Jakbym czegoś więcej żądała, 400€, 300€, wszystko jest pomocą

Czytałbyś pytania, znalazłbyś odpowiedzi, a obecnie jest 11 pytań. Odpowiedziałeś na jedno, reszty nie. Nie powiedziałeś również, jak chcesz to spłacić, jakie świadczenie chcesz zaoferować i jakie natychmiastowo zbywalne zabezpieczenie, które ma wartość co najmniej dwukrotnie lepszą lub nawet trzykrotnie. Chcesz pieniądze, musisz przyciągnąć potencjalnych pożyczkodawców. Z rzeczami, które są interesujące... Mam również pracę i nawet 4 dzieci. To nie jest powód ani wytłumaczenie. To, czego chcemy, zazwyczaj nie jest tym, co musimy... Ja również nie chcę wszystkiego, ale nie ma niczego za darmo, zwłaszcza nie pożyczek... istnieje alternatywa, nazywa się to kredytem ramowym, ale musisz być kredytowalny, a wtedy możesz korzystać w każdej chwili...

Napisany przez ZehWeh
mikki pisze:
dispo möchte ich nicht

Czy zdajesz sobie sprawę, że debet jest tańszym rozwiązaniem? Prywatni pożyczkodawcy, których tutaj i tak nie znajdziesz, często żądają od 20 do 30% odsetek. Z debetem w wysokości 10-12% jest się znacznie lepiej.

Napisany przez mikki
Chętnie się na to zgadzam Nie, nie chcę Chcę po prostu spłacić w 3 ratach, bezpieczeństwo to tak, jak ze zgodą, umową prywatną, będę wiedział/a, jeśli ktoś mi to zaoferuje

Łatwo zbywalnymi zabezpieczeniami byłyby samochód, złote biżuteria, telefon komórkowy, telewizor - wszystko to, co może być sprzedane w lombardzie i ponownie odebrane, gdy długi zostaną spłacone.

To, o czym mówisz, nie jest warte nawet atramentu.

Napisany przez ZehWeh
Całkowicie niewiarygodne. Limit debetowy jest prosty i nieskrępowany. Prywatny kredyt oznacza znacznie wyższe koszty oraz ujawnienie zabezpieczeń (dowód tożsamości nie jest zabezpieczeniem) oraz związany z tym proces biurokratyczny. Kto mówi, że akceptuje to do zapłacenia, najprawdopodobniej w ogóle nie ma zamiaru zwrócić prywatnego kredytu, ponieważ każda normalna osoba z przyznanym limitem debetowym skorzystałaby z niego w przypadku krótkotrwałego problemu finansowego, ponieważ wszelkie inne działania oznaczają finansowe samobójstwo.

Napisany przez Freeliner
pisze:
dispo möchte ich nicht

...dann würd ich sagen...Pech gehabt

Zitat von mikki

ich möchte einfach geld geliehen haben weil diesen monat ein geburtztag war und ich jetzt bisschen kann man das auch dürfen als arbeitende hausfrau mit 2 kindern das man sich falsch kalkuliert ????

...ganz einfach....Dispo

Zitat von mikki

ich möchte es efach in 3 raten zurück zahlen

....Dispo

Aber hey, verstehe dich ja.....die Bank kann man schlecht abziehen und online findet sich sicherlich irgendeiner
Dein erster Versuch, oder hat es schonmal geklappt ?
...komm, sei ehrlich....hier ist die Geschichte eh gelaufen

Napisany przez Odin0104
Cześć, szukam kogoś, kto mi pomoże, bo sam już nie wiem, co robić.
Potrzebuję między 3000 a 3500€, ponieważ mam trudną sytuację. Mogę płacić do 200€ miesięcznie. Pracuję w pełnym wymiarze godzin jako wykwalifikowany mechanik przemysłowy, co oznacza, że mogę zapłacić w całości każdego miesiąca.
Nie wiem, czy to zadziała, ale naprawdę nie mam już pomysłu i pomyślałem, że spróbuję.
Dzięki z góry!

Napisany przez ZehWeh
I jak ci to ma pomóc? Pożyczki prywatne są bardzo drogie i takich tutaj i tak nie ma. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest udanie się do doradcy ds. zadłużenia lub porozmawianie z wierzycielami i uzgodnienie płatności ratalnych.

Napisany przez Odin0104
Jak już wspomniałem, pomyślałem, że po prostu zapytam

Napisany przez 2utopus
Odin0104 pisze:
Potrzebuję między 3000 a 3500 euro, ponieważ znajduję się w trudnej sytuacji. Mogę płacić miesięcznie do 200 euro. Pracuję na pełny etat jako wykwalifikowany mechanik przemysłowy, co oznacza, że mogę zapłacić 100% każdego miesiąca.

Czy możesz płacić do 200 euro (czyli maksymalnie 200 euro - czasem jednak mniej) czy 100% każdego miesiąca?

Przy oprocentowaniu 30% w ciągu pierwszych miesięcy opłata od odsetek wynosiłaby około 90 euro miesięcznie - spłata zajęłaby około 2 lata.

Napisany przez wary
Mifi04 pisze:
Tak, gdyby rzucenie ręcznika było takie proste. Udało mi się zawrzeć porozumienia z kilkoma wierzycielami, które w rezultacie obniżyły sumę do spłacenia, ale problem polega na tym, że te porozumienia trzeba byłoby zapłacić jako jedną sumę, a ja nie jestem w stanie tego zrobić, czyli praca znowu była daremna.

Przetłumaczone: Chcesz pożyczyć pieniądze, aby spłacić dotychczasowych wierzycieli w ramach umorzenia długu.

Jednak nowy dług z pewnością spłacisz w całości. Tak obiecuję. Każdy, kto ma wątpliwości - zupełnie bezpodstawnie - jest cynikiem.

Napisany przez wary
Odin0104 pisze:
Pracuję w pełnym wymiarze godzin jako wykwalifikowany mechanik przemysłowy, co oznacza, że mogę płacić w stu procentach co miesiąc.

Możemy ci pomóc. Każdy bank udzieli ci kredytu z otwartymi ramionami.

I ile dostajesz za każde kliknięcie? Musisz też powiedzieć, że zarabiasz na tym pieniądze i że zarejestrowałeś się specjalnie w tym celu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata