Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwane desperacko kredyty prywatne

Napisany przez Tanja2203
Cześć, niedawno się rozstałam i potrzebuję kredytu, aby wreszcie móc zakończyć sprawy z przeszłością. Mam 42 lata i niestety z powodu mojej choroby stwardnienia rozsianego jestem już na wcześniejszej emeryturze. Jestem w stanie zarobić tylko 459 €, co robię zwykle od maja do października. Moja emerytura wynosi 1063 €, mam córkę, więc dochodzi jeszcze dodatek rodzinny. Niestety, moja historia kredytowa nie wygląda najlepiej z powodu mojego byłego partnera, a ponieważ jestem osobą na wcześniejszej emeryturze, odrzucana jestem przez wszystkie banki, nawet przez boncredit itp. Jestem uczciwa i godna zaufania i szukam kogoś, kto pomoże mi zacząć od nowa. Potrzebuję pieniędzy na nowy start i uregulowanie zaległości. Jestem w stanie spłacać miesięcznie 200 €, potrzebuję 6000 €. Proszę, pomóżcie mi wreszcie spokojnie spać i zacząć od nowa, akceptuję dowolne warunki, jeśli ktoś zna tzw. pożyczkodawcę lichwiarskiego, dajcie znać, również to przyjmuję. Chcę po prostu zacząć od nowa z moją córką.

Napisany przez IsNichWahr
Z powodu długów naprawdę nie trzeba mieć bezsennych nocy - zwłaszcza nie z powodu zaledwie 6 tysięcy euro. Zgłoś osobistą niewypłacalność i po problemie.

Napisany przez wary
Tanja2203 pisze:
Cześć, niedawno się rozstałam i potrzebuję kredytu, aby wreszcie móc zakończyć sprawy związane z przeszłością. Mam 42 lata i niestety ze względu na moją chorobę stwardnienie rozsiane, jestem już na wcześniejszej emeryturze. Mogę jeszcze zarabiać 459€ i zazwyczaj robię to od maja do października. Moja emerytura wynosi 1063€, mam córkę, więc dochodzi jeszcze zasiłek rodzicielski.
Niestety, z powodu mojego byłego partnera, moja historia kredytowa w Schufa nie wygląda najlepiej, a ponieważ jestem wcześniejszą emerytką, odrzucana jest przez wszystkie banki, nawet przez boncredit itp. Jestem uczciwa i niezawodna i szukam kogoś, kto pomógłby mi zacząć od nowa. Potrzebuję pieniędzy na nowy początek i spłacenie starych długów. Mogę spłacać 200€ miesięcznie, potrzebuję 6000€. Proszę pomóżcie mi wreszcie spokojnie spać i rozpocząć nowe życie, akceptuję wszystkie warunki, jeśli ktoś zna tzw. kredytowych rekinów, dajcie znać, także to wezmę pod uwagę, chcę po prostu zacząć od nowa z moją córką.

1. Sprawdź swoje roszczenia alimentacyjne. (dziecko, małżonek) Jeśli piszesz, że masz złą historię kredytową z powodu byłego partnera, to jednak nie ma tutaj nic do wzięcia. Fundusz alimentacyjny pomoże, jeśli Twoja córka jest jeszcze niepełnoletnia.

2. Ustal raty z wierzycielami. Twoja emerytura nie podlega zajęciu komorniczemu, a Twój dochód z pracy tylko w niewielkim stopniu. Przy spłacie 200 € miesięcznie wierzyciele na pewno się zgodzą. Jest to również tańsze niż każdy kredyt, jaki mógłby być obecnie dostępny.

3. Przygotowanie do nowego startu: Sprawdź, co naprawdę jest konieczne. Kaucja: Sprawdź, czy istnieją prywatni poręczyciele, którzy mogliby wchodzić w grę. Meble? Wszystko poza materacami i pościelą można znaleźć za darmo lub za małą cenę na lokalnym rynku używanych rzeczy.

Cytat od Tanja2203

,akceptuję wszystkie warunki, jeśli ktoś zna tzw. kredytowych rekinów, dajcie znać, także to wezmę pod uwagę, chcę po prostu zacząć od nowa z moją córką.

Dobrze. Chcesz coś zacząć. Jednak pożyczki od kredytowych rekinów i pod wszystkimi warunkami to niewłaściwa droga.

W ostateczności prywatna upadłość też jest możliwa. W każdym razie lepsza niż narażenie się na złe warunki kredytowe lub wręcz podejmowanie współpracy z wątpliwymi pożyczkodawcami.

Napisany przez ZehWeh
Co się dzieje z byłym partnerem? On jest zobowiązany do alimentów. A szczerze mówiąc, biorąc pod uwagę ile zarabiasz, wychodzisz lepiej niż niektórzy pracownicy na pełen etat, których znam. Ogranicz wydatki do minimum przez kilka miesięcy i dogadaj się z wierzycielami co do spłaty. Masz zupełnie błędne wyobrażenia o lichwiarcach, jeśli nawet rozważasz taką opcję dla 6000€. Jeśli już teraz masz bezsenne noce, nie zostaniesz w stanie nawet wyjść z domu w obliczu działalności lichwiarczej. W innym przypadku skorzystaj z porady doradcy ds. zadłużenia.

Napisany przez shyloKing
Jeśli ograniczysz się do płacenia 500e/mies. to po roku będziesz miał/a 6k. Jeśli to twoje długi, powinieneś/miałaś/miałbyś/miałabyś się ich szybko pozbyć, w przeciwnym razie zastanów się, czy z czasów wspólnego życia nie pozostało coś do zastawienia/sprzedaży (biżuteria/itp).

Nie widzę teraz konieczności prywatnej upadłości, kwota powinna być zbyt niska.

Przykro mi z powodu twojej choroby, ale pożyczkodawcy czy większość prywatnych inwestorów nie będą się tym przejmować, oni chcą jedynie wiedzieć, czy będziesz regularnie spłacać. Jeśli opuścisz jedną ratę, będziesz mieć problemy, bo 200e to naprawdę niewiele (~7e/dzień).

W najgorszym razie trochę handlu prywatnego (targi/itp), w zależności od twoich możliwości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata