Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Porównanie ubezpieczeń w internecie

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, od dłuższego czasu zastanawiam się, czy istnieją tańsze lub lepsze alternatywy dla moich istniejących umów ubezpieczeniowych. W zasadzie jestem prawie pewien... Jednak nie wiem, skąd mogę uzyskać obiektywne informacje, bez natychmiastowego zalewu ofert. Czy ma sens szukać informacji w internecie, czy czy powinienem obawiać się otrzymania spamu ze względu na moje dane? Kto może mi powiedzieć, jak zdobyć obiektywne informacje? Pozdrowienia, Kai

Napisany przez ProperSoul
Przekazuję ci, jak to jest: W internecie możesz zobaczyć praktycznie wszystkie kalkulatory porównań. Zauważysz, że wszystkie chcą sprzedać ci coś. Niektóre strony porównawcze potrzebują więcej danych od ciebie, inne mniej, a są też takie, które obejdą się bez danych osobowych. Jednak jest to prawdziwa dżungla stron porównawczych, więc życzę ci powodzenia i nerwów! Mogę tylko powiedzieć, z którą stroną dokonuję porównań: www.versicherungsprodukte24.com ... Ale czy jest ona właściwa dla ciebie, tego nie wiem. Musisz to sam/a ustalić i zadecydować. Jeszcze raz powodzenia Pozdrowienia ProperSoul

Napisany przez ADMCI4
Kiedy podajesz swój adres e-mail i własne dane w internecie, możesz być pewien, że reklamy będą lądować w twojej skrzynce e-mail. Ale ja nie widzę żadnej innej możliwości dla ciebie. Pozdrowienia Filtr antyspamowy

Napisany przez PI112
Cześć, nie chcąc nikogo urazić, zastanów się: Dlaczego istnieje zawód kupca ubezpieczeniowego i dlaczego pośrednicy muszą przedstawić zaświadczenie o znajomości branży? Gdyby porównywanie ubezpieczeń było takie proste, nie brakowałoby ani pośredników, ani nikogo innego. Zwłaszcza ci, którzy są zdania, że dzięki internetowi są specjalistami na każdym polu, natychmiast przypalają się przy pierwszym wypadku ubezpieczeniowym, a potem obwiniają złe firmy. Przy ubezpieczeniach nie chodzi o najniższą składkę, ale o najlepszy stosunek jakości do ceny! Co mi da ubezpieczenie, w którym nic nie ma, ale kosztuje o 25% mniej. Jeśli faktycznie chcę skorzystać z wyboru z internetu w kwestii ubezpieczeń, powinienem przejrzeć badanie satysfakcji w zakresie rozpatrywania szkód, być może także przeprowadzić ankietę wśród prawników i sędziów, ponieważ to właśnie te tanie opcje są na czele skarg. Zastanów się, dlaczego? Pozdrowienia, Chris

Napisany przez Mike Spezi
Tak jest Chris!! Mogę to tylko poprzeć! Szczególnie jeśli ma się świadomość, że tzw. bezstronne porównania ubezpieczeń w Internecie wcale nie są bezstronne, a raczej porównuje się tylko te oferty, które otrzymują wsparcie finansowe od firm ubezpieczeniowych! My na przykład w ogóle nie bierzemy udziału w tego rodzaju rzeczach. Wolimy przeprowadzić 10 różnych rozmów fachowych z maklerem lub pośrednikiem niż kierować się nieprzejrzystym gąszczem informacji! Również czasopisma branżowe, takie jak Finanztest, Eurofinanzen, Stiftung Warentest są dobrym wsparciem. Pozdrawiam Mike

Napisany przez wicki
Cześć, przy porównywaniu ubezpieczeń online należy unikać stron, które oczekują wprowadzenia adresu z danymi kontaktowymi. Zazwyczaj nie otrzymasz natychmiastowego anonimowego porównania - raczej dane zostaną sprzedane brokerom. Te dane mogą kosztować brokera 100 EUR i więcej, co oznacza, że broker będzie uporczywy - w końcu chce zarabiać pieniądze.

Napisany przez PI112
@ Wicki: Zobacz powyższe wpisy. Zawsze unikaj porównań online!

Napisany przez Mike Spezi
To naprawdę dobre, że niektóre rzeczy trzeba wyjaśniać kilka razy!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata