Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?
Cześć, od lat korzystam z bankowości internetowej za pomocą starszego generatora TAN tanJack Optic SR, czyli takiego urządzenia z kodem migającym. Ponieważ moja karta chipowa jest ważna do 12/2025, nie spieszę się z przejściem na rozwiązania związane z kodami QR. Dziś trochę mnie zaskoczyło coś innego: Transakcja online w czasie rzeczywistym za pośrednictwem portalu internetowego Sparkassen została odrzucona pomimo wprowadzenia poprawnego TAN. Pojawiła się wskazówka, żebym włożył kartę o numerze xyz. Jednak karta jest już w czytniku. Po dwóch nieudanych próbach miałem zsynchronizować generator TAN. Wykonałem to, wpisałem ACT i TAN – teraz działa. W skrócie: Czy zdarza Wam się czasem, że trzeba zsynchronizować ponownie generator TAN? Dotychczas miałem z tym do czynienia tylko przy zmianie karty lub generatora TAN.
Dobra myśl, ale słaba bateria objawia się inaczej w przypadku generatora TAN. Mogę na przykład wyjąć baterie i włożyć je ponownie, bez konieczności ponownej synchronizacji. Nie miałem potrzeby dokonywania nadmiarowej ponownej synchronizacji przez te wszystkie lata w Sparkasse.
Problem związany z generatorem kodów TAN Volksbank wynikał z użycia starej karty. Używaliśmy karty Volksbank tylko do generowania kodów TAN i otrzymaliśmy nową kartę w międzyczasie. Generator TAN nadal akceptował starą kartę (identyczny numer karty itd.), ale zdarzało się, że działał kilka razy, a potem pojawiała się komunikat o błędzie z koniecznością ponownej synchronizacji aktywności i kodów TAN.

Jednakże, możemy rozpocząć czat online podczas bankowości internetowej i być bezpośrednio połączonym z przedstawicielem Volksbanku. Był w stanie zobaczyć, że używana jest stara karta i w ten sposób problem został rozwiązany. Od tego czasu problem z synchronizacją już się nie pojawił.

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata