Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Okres regulacji szkody w ubezpieczeniu OC

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, około cztery miesiące temu pomagałem mojej szwagierce przy przeprowadzce, podczas której niestety, z mojej winy, stłukła się szyba w drzwiach. Oczywiście natychmiast następnego dnia zgłosiłem szkodę mojemu ubezpieczeniu odpowiedzialności cywilnej. Do tej pory nie otrzymaliśmy żadnej informacji od ubezpieczyciela. Ponieważ chodzi o stare mieszkanie, moja szwagierka jest teraz zobowiązana do rekompensaty przez właścicieli. W jakim terminie ubezpieczyciele muszą zająć się szkodą? Kto może doradzić? Pozdrowienia, KOKA

Napisany przez ADMCI4
U mnie też już raz to trwało tak długo. Uzasadnienie ze strony ubezpieczyciela to nagromadzenie szkód w tym okresie. Niestety nie wiem, czy istnieje jakiś ustalony termin prawny. Spróbuj zadzwonić... Powodzenia Goldzahn

Napisany przez PI112
Cześć KOKA, Nie ma ustawowego terminu na rozpatrzenie szkody. Wątpliwe jest również, czy szkoda w ogóle jest objęta ochroną, ponieważ szkody związane z usługami nie zawsze, a raczej rzadko, są objęte ochroną. To, że dotąd nie słyszeliście nic, mówi wiele o jakości Waszego ubezpieczenia. Pozdrowienia, Chris

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata