Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sucham kredytu na przekształcenie prywatnego zadłużenia.

Napisany przez Bvvstii10
Cześć, szukam pożyczki w wysokości 35 000 € od osoby prywatnej.

Niestety, już w młodym wieku narobiłem sobie wiele długów i teraz chcę zrobić wszystko, co w mojej mocy, aby 1. Uniknąć bankructwa i 2. Ponownie być stabilnie finansowo.

Mam kilka małych pożyczek i finansowanie samochodu, które razem wynoszą około 1300 € miesięcznie.

Chciałbym to wszystko uporządkować i wreszcie zaciągnąć kredyt konsolidacyjny, aby uzyskać lepszy przegląd i szybszą wolność od długów.

Mogę spokojnie płacić około 800-900 € miesięcznie.

Napisany przez 2titan1981
1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Zastaw przedmioty o wartości, które egzekutor sądowy nie może zająć
8. Dodatkowa praca za 450, niedługo 520€
9. Oddaj krew itp.
10. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innego sposobu i każde rozpoczęcie nowego tematu w tej sprawie bez odpowiedzi na te pytania pokazuje, że nie chce się udzielać odpowiednich informacji i w żadnym przypadku nie otrzyma się kredytu. kredyt można otrzymać jedynie na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczyciele itp. nie są uznawane za zabezpieczenia łatwe do zrealizowania.

Każdy, kto nie chce być traktowany w ten sam sposób, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 10 punktów, a następnie pokazać swoje zbywalne zabezpieczenia. Błyskotki zazwyczaj są zabezpieczane maksymalnie na 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców wymaga znacznie więcej niż 10% rekompensaty za trud.

To przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze zupełnie obcej osobie, która nawet nie zwróci uwagi na ponad 100 tematów dotyczących tego? Wtedy zauważyłbyś te punkty. Jeśli tak bardzo zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiadasz na 10 punktów osobno? Chcesz przecież budować zaufanie.

Napisany przez 2tneub
Bvvstii10 pisze:
Witam, poszukuję pożyczki w kwocie 35 000 euro od osoby prywatnej.

W młodym wieku narobiłem niestety już wiele długów i chcę teraz zrobić wszystko, co w mojej mocy, aby 1. Uniknąć bankructwa i 2. Ponownie być stabilnie finansowo.

Mam kilka małych kredytów i finansowanie samochodu w toku, które przynoszą mi miesięczne koszty w wysokości około 1300 euro.

Chcę to wszystko teraz uporządkować i w końcu wziąć/otrzymać kredyt konsolidacyjny, aby uzyskać lepszą kontrolę i szybsze rozwiązanie długów.

Mogę spokojnie płacić miesięcznie około 800-900 euro.

Dlaczego sądzisz, że zapłacisz mniej za kredyt bez zabezpieczenia niż za finansowanie samochodu zabezpieczone? Oprocentowanie byłoby więc znacznie wyższe. Żadna prolongata kredytu nie sprawi, że szybciej uwolnisz się od długów, ale wyższe spłaty.

Napisany przez ZehWeh
Mówisz, że już w młodym wieku narobiłeś długów, ale to oczywiście nie powstrzymało cię od brania dalszych pożyczek w niedalekiej przeszłości (małe pożyczki, samochód itp.)

Zmniejszenie swojego długu z 1300€ do 800-900€ jest również całkowicie nierealistyczne. Przy prywatnej pożyczce musisz liczyć się z odsetkami w wysokości 10-15%. Co można spłacić z 800-900€ lub ile dziesięcioleci ma trwać ta pożyczka? Zamiana starych długów na nowe długi na gorszych warunkach nigdy nie jest dobrym pomysłem.

Sprzedaj samochód i przedmioty wartościowe i zobacz, czy w ten sposób uda ci się wystarczająco spłacić swoje długi. Jeśli to nie wystarcza, pozostaje ci tylko prywatne bankructwo.

Napisany przez shyloKing
Osoby prywatne nie są bankierami, którzy działają według innych/własnych kryteriów. Bank może sobie pozwolić na więcej czasu i podejmować wyższe (długoterminowe) ryzyko. Prywatna osoba raczej będzie tego unikać. To nie jest bajka, zwłaszcza gdy wpadasz znowu w opóźnienia. W takim przypadku nie trzeba długo czekać, tylko od razu się pobiera opłata.

Szczególnie jeśli masz teraz różne długi, jest to łatwiejsze, ponieważ możesz je priorytetyzować. Najpierw spłacaj te mniejsze, a potem te większe lub proś o tymczasowe zawieszenie spłat u tych większych, żebyś mogła szybciej spłacić mniejsze. W ten sposób szybciej postępujesz do przodu, a góra długów staje się znacznie mniejsza, niż gdybyś miała obsługiwać tylko jedno potworne zadłużenie, które nie negocjuje, jeśli coś się znowu stanie, a w najgorszym przypadku żąda od ciebie całej kwoty wraz z narastającymi odsetkami.

Biznes finansowe to zawsze biznes zaufania!

Zastanów się tylko, w jaki sposób możesz to efektywnie spłacić, wraz z zachęcającym dodatkiem (15-25%), aby ktoś w ogóle poczuł chęć pomocy, ponieważ twoja historia nie świadczy obecnie o wielkiej odpowiedzialności finansowej. A co do kosztów życia, powinnaś obecnie żyć minimalnie i unikać wysokich wydatków, zwłaszcza niepotrzebnych zakupów.

W takim razie powinnaś żyć stosunkowo minimalistycznie i ostrożnie finansowo, jak w przypadku prywatnej upadłości. Da rady? W przeciwnym razie możesz rozważyć złożenie wniosku o prywatną upadłość od razu. Wtedy nie musisz martwić się o ryzyko opóźnień i po wszystkim będziesz wolna od długów.

https://www.schuldnerberatungen.org/privatinsolvenz/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata