Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Sucha pożyczka prywatna

Napisany przez Jasch309
Cześć, jestem samotną mamą, mam 10-miesięcznego syna. Obecnie jestem na urlopie rodzicielskim, dostaję zasiłek rodzicielski plus pracuję dodatkowo, żeby utrzymać nasze mieszkanie. Niestety, muszę kupić nowe ogrzewanie, ponieważ obecne uległo awarii z powodu starości. Obecnie nie mamy ciepłej wody i gotuję wodę. Nowe ogrzewanie kosztuje 20 000 euro, a ja już zaoszczędziłam 9000 euro. Niestety, z powodu urlopu rodzicielskiego nie mogę otrzymać kredytu. Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Potrzebuję 11 000 euro. Miesięczne raty wynosiłyby 150 euro przez rok. Po roku będę w stanie zwiększyć raty, gdy zacznę ponownie pracować. Dziękuję za poświęcony czas, jeśli dotarłeś/-łaś/aś aż do tego miejsca. Tak, zdaję sobie sprawę, że to dużo pieniędzy, ale jestem skłonna podać zabezpieczenie, ponieważ jestem pewna, że mogę regularnie spłacać. Pozdrawiam, Jana

Napisany przez 2titan1981
1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Złóż przedmioty o wartości w lombardzie, które komornik nie ma prawa zajmować
8. Przyjmij dodatkową pracę za 450 szybko do 520€
9. Skorzystaj z poradnictwa dla dłużników

Nic się nie zmieniło.

Nie odpowiedziałeś na pytania, dlaczego te punkty nie są dla Ciebie odpowiednie. Co u Ciebie jest inne, że to Ci nie pomaga? W 99,99% przypadków te punkty prowadzą do celu.

Szkoda, że nie byłeś w stanie przeczytać wszystkich tematów więcej niż 100 razy z tą nadzieją. To nie robi dobrego wrażenia. Chcesz czegoś, nie chcesz być tratowany jak reszta. A mimo to nic na to nie mówisz….

Odpowiedz na punkty, dlaczego te wskazówki Ci nie pomogły. Wtedy byś był unikatem.

Napisany przez Jasch309
Czy naprawdę myślisz, że nie wykorzystałem żadnych możliwości?
Czy przeczytałeś to, co napisałem? Już teraz pracuję obok mojego dodatku rodzicielskiego. Nie MOGĘ pracować więcej.

Proszę, przeczytaj ponownie, co napisałem, a zobaczysz, że Twoje sugestie niestety nie działają.

Co do lombardu, niestety nie mam przedmiotów o takiej wartości. A jeśli chodzi o przyjaciół i rodzinę: fajnie, jeśli ktoś ma rodzinę, niestety ja nie mam już takiej. I niestety też nie mam przyjaciół, którzy mogliby pożyczyć tyle pieniędzy.

Proszę więc, odpowiadaj tylko, jeśli ktoś chce pomóc.

Dziękuję!

Napisany przez Jasch309
Pomyślałem, że można chociaż uprzejmie zapytać, więc spróbuję. Ale od razu pierwsza odpowiedź i jestem od razu zjechany. Szkoda, że nawet nie zrobiłeś sobie trudu, żeby poważnie przeczytać mój tekst i od razu atakować.

Napisany przez IsNichWahr
Jasch309 pisze:
Schade, że nie zrobiłeś sobie choćby trudu, aby przeczytać przynajmniej przez pół godziny posty tutaj. NIKT - powtarzam NIKT - tutaj nie dostaje prywatnych pożyczek. Bez względu na to, jak smutna i/lub sentymentalna jest jego historia.

Skoro i tak będziesz musiał poczekać kilka miesięcy na ogrzewanie i przez najbliższe miesiące i tak nie będziesz go potrzebował, sugerowałbym, żebyś znalazł rzemieślnika, który zgodzi się na zaliczkę w wysokości 9 tys. euro, a resztę zapłacisz mu w ratach.

Jasch309 pisze:
Czy naprawdę myślisz, że nie skorzystałem z żadnych możliwości?
Czy przeczytałeś to, co napisałem? Pracuję już obok mojego dodatku rodzicielskiego. Nie MOGĘ pracować więcej.

Proszę, przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem, a zobaczysz, że Twoje sugestie niestety nie działają.

Co do lombardu, niestety nie mam przedmiotów o takiej wartości. Co do przyjaciół i rodziny: fajnie, jeśli inni mają rodzinę, ja niestety nie mam takiej już. I niestety także nie mam takich przyjaciół, którzy mogliby mi pożyczyć tak dużo pieniędzy.

Więc proszę, odpowiadaj tylko wtedy, gdy ktoś chce pomóc.

Dziękuję!

10 punktów znowu nie zostało przeglądniętych.
1. To, że jesteś samotną matką 10-miesięcznego syna, nie ma dla nas znaczenia.
2. Elterngeld plus oznacza, że możesz pracować 30 godzin tygodniowo.
3. Zawsze istnieje możliwość przerwania urlopu rodzicielskiego i przejścia od razu do pracy na pełny etat. Oczywiście wtedy nie otrzymasz już dodatku rodzicielskiego.
4. Otrzymujesz alimenty od swojego byłego partnera zarówno na dziecko, jak i na siebie podczas urlopu rodzicielskiego.
5. Dom jest zbyt duży dla dwóch osób. Dlatego powinnaś rozważyć jego sprzedaż, ponieważ w przeciwnym razie nie otrzymasz wsparcia od państwa. Ponadto nowy piec, który i tak nie jest pompą ciepła, i tak spadnie ci na głowę, ponieważ za kilka miesięcy będziesz musiała zakupić drogie paliwo.

Twój plan działania powinien polegać na dochodzeniu alimentów dla dziecka i siebie. Skoro tego nie zrobiłaś, dlaczego ktoś inny miałby pomóc, zwłaszcza że posiadasz Dom, który może służyć jako zabezpieczenie... Można to także wpisać jako cesję do księgi wieczystej, co oznacza, że osoba pożyczająca ci pieniądze zostanie wpisana na 10% do księgi wieczystej. Tak, to kosztuje pieniądze, ale odsetki, które musiałabyś płacić za kredyt, są takie same. To mogłoby pomóc Twojej rodzinie pożyczyć ci 11 000 €. Ale nawet oni najwyraźniej nie mają ochoty pożyczać ci pieniędzy, bo i tak ich nie odzyskasz. Albo oddać je dla ciebie jako przyspieszone spadek...

Napisany przez StGe1973
Cześć Jana, Możesz odbierać odpowiedzi jako szorstkie, ale niestety są one prawdą. To nie oznacza, że nie ma współczucia dla twojej historii życia.... Ale kredyt to biznes, tutaj nie chodzi o uczucia. Udzielanie kredytów to właściwe zadanie banków, ponieważ właśnie one podejmują się tego zadania i ostatecznie przejmują gwarancję między kredytodawcą a kredytobiorcą, co oczywiście pozwalają sobie zapłacić w różnicy między odsetkami od posiadanych pieniędzy a zobowiązaniami. Jednak bank też w pełni odpowiada wobec kredytodawcy. Jeśli nie otrzymasz kredytu od banku, to nie otrzymasz go również od (nieznanych) osób prywatnych. Poza rodziną i przyjaciółmi nie ma nic. Nie mam pojęcia, zapytaj w Urzędzie Pracy lub Urzędzie Socjalnym. Nie wyobrażam sobie, aby samotna matka mogła pozostać bez ogrzewania, zwłaszcza zimą. Być może w takiej sytuacji pomaga państwo....

Napisany przez shyloKing
Jasch309 pisze:
Potrzebuję 11 000 euro. Miesięczne raty wynosiłyby 150 euro przez 1 rok. Po roku mogę je zwiększyć [.].

Nikt prywatnie nic nie daje za darmo, a ponieważ ryzyko niewypłacalności jest znacznie większe, powinieneś już teraz zastanowić się nad warunkami spłaty, ponieważ nikt poza tobą nie wie, ile maksymalnie możesz znieść.

11 tys. minus 1800 (1 rok) = 9200 euro ... i teraz wielkie pytanie, na jak długo ma to iść, albo ile faktycznie jesteś w stanie udźwignąć, aby szybko spłacić kredyt; bo prowadzenie go długoterminowo, jak w przypadku standardowego kredytu bankowego, nie ma sensu, ponieważ prywatni pożyczkodawcy nie są bankami.

Może uda się jakoś tymczasowo naprawić starszy sprzęt, aby przetrwał jeszcze kilka lat, aż uzbierasz wystarczająco na nowy (Habeck)?
W przeciwnym razie oblicz sam, na jak krótko chcesz ułożyć harmonogram spłaty kredytu.
12 rat = 766,66 euro lub 24 raty = 383,33 euro lub 36 rat = 255,55 euro (jeśli pracujesz, nie polecałbym tego).
Coś pomiędzy 350-500 euro/miesiąc powinno wystarczyć, aby zdobyć odpowiednią liczbę zainteresowanych.
Nie wspomniałem o odsetkach, ale mogą one wynosić od 10 do 20%. Im dłużej, tym wyżej. (Ryzyko niewypłacalności^^)

Proszę oblicz grobowo wszystko sam, abyś mógł sobie wyobrazić, jakie możliwe wysokości rat spłaty mogą na ciebie spaść i czy w ogóle będziesz je w stanie obsłużyć. Jak już wspomniałem, tylko ty sam znasz swoje limity.

Napisany przez Jasch309
Drogi Tytanie. . Więc. Faktycznie, to cię kompletnie nie obchodzi, ale nie mam już żywych krewnych! W związku z tym nikt mi nie może pomóc. Ze względu na opiekę nad dziećmi nie mogę pracować 30 godzin. Obecnie nie mogę dostać miejsca w przedszkolu. Mam zapewnione dopiero na przyszły rok. Kto powiedział, że nie dostanę alimentów na dziecko? Oczywiście będą płatności alimentacyjne na to. Dziecko. Myślę, że naprawdę wychylasz się bardzo daleko i atakujesz mnie w wielu osobistych kwestiach, które cię kompletnie nie obchodzą! Mam pytanie NA forum i zostaję zaatakowany tylko osobiście. Decyzja o tym, jakie ogrzewanie będzie w domu, należy do mnie, i zostałem o tym wystarczająco poinformowany. I na pewno nie sprzedam domu na twoje polecenie.

Napisany przez Jasch309
Cześć,
Ta stara grzejnia jest kompletnie zepsuta. Nic już nie da się zrobić.
Nasze dziecko będzie od przyszłego roku w przedszkolu od czerwca, a od września zacznę znów pracować na pełen etat. Wtedy będziemy mogli podnieść ratę z 150 do co najmniej 500 €.
To wszystko to rzeczy, które uwzględniłem w moim planie.

Napisany przez Jasch309
Tu możemy powiedzieć, że niestety nikogo to nie obchodzi.
Wtedy trzeba będzie sprzedać Dom. Ale jeśli znajdę się w krótkotrwałej trudnej sytuacji podczas urlopu rodzicielskiego, to nie jest dla mnie powód do sprzedaży domu. Zawsze radziłam sobie z wszystkim i płaciłam. %)

Interesuje się także nie nikogo, jaka jest Twoja osobista sytuacja życiowa.
Ważne jest tylko to, czy gdybyś pożyczył pieniądze, czy byś je mogł zwrócić. Tylko to jest istotne i 10 punktów daje wgląd w to, jakie jest prawdopodobieństwo Twojej spłaty oraz jak ważne jest dla Ciebie rozwiązanie Twojego problemu. Jak już zauważono powyżej, nawet nie poświęciłeś czasu na przeczytanie postów poprzedników, więc lista 10 punktów była zupełnie nieznana, co wyraźnie wynika z Twojego pierwszego pisemnego wyznania. Dla kogoś, kto pisze do ciebie, aby dostać dziko od obcych ludzi pieniądze, jest jasne, że nie ma tu miejsca na pożyczanie pieniędzy.

Twoją zaletą jest to, że masz Dom, który możesz zabezpieczyć. Chociaż Dom bez ogrzewania, ale o wartości >9000€, którą możesz wykorzystać do uzyskania kredytu od banku.
Punkt 1. Należy negocjować raty z firmą grzewczą, zgodnie z Twoimi możliwościami..... co jednak chyba nie zostało zrobione......
Punkt 2. Brak oszczędności na Dom? Czyli masz Dom bez oszczędności? Co zrobisz, jeśli znów coś się zepsuje? Jak będziesz to opłacać? Czy możesz zastawić polisę na życie?
Punkt 3. Nie masz debetu? Dlaczego, dlaczego nie w wysokości 3-stu miesięcznych wynagrodzeń? Debet oferuje bank domowy, ale oczywiście nie trzeba go wykorzystywać.... teraz można go użyć.... Dlaczego nie masz debetu? Można tylko przypuszczać, że moralność spłaty wobec banku domowego była również niezbyt dobra i często pojawiały się problemy....
Punkt 4. Dlaczego nie pytasz swojego banku domowego o kredyt? Masz przecież Dom jako zabezpieczenie.... jeśli twój bank domowy nie udziela Ci kredytu pomimo posiadania domu, to muszą być poważne problemy.... nie odebrano tego....
Punkt 5. Więc nie masz rodziców, wujów, ciotek, braci, sióstr itp. albo nikt nie chce ci pomóc albo nie może. Ok, można powiedzieć odwrotnie, nawet twoje krewni nie chcą ci pożyczyć pieniędzy.... Bo nigdy ich nie zobaczą.
Punkt 6. Więc nie masz przyjaciół, którzy mogą lub chcą ci pomóc? Bo nikt nie odzyska pieniędzy ze względu na złe doświadczenia z tobą w kwestiach finansowych?
Punkt 7. W twoim domu nie masz wartościowych przedmiotów, które mogłyby być zastawione w lombardzie? Telewizor, samochód, telefon komórkowy, biżuteria,
Punkt 8. Nie możesz już podjąć dodatkowej pracy pobocznej, bo wtedy będziesz miał obcięte świadczenia rodzinne Plus? Oznacza to, że pracujesz 30 godzin, ale twoje dziecko nie może być przyprowadzone do przedszkola ani do krewnych, ponieważ nie ma nikogo, kto by się nim zajął? Co robisz z dzieckiem w tym czasie? Co robisz, gdy dziecko jest chore? Jak można tu pracować dodatkowo? i tak, aby można było obsługiwać kredyty długoterminowo?
Punkt 9. Dawanie krwi itp. w celu maksymalizacji dochodów? Utrzymanie dla dziecka i dla ciebie również działa? Dlaczego tego nie zaznaczono? Twoje dochody muszą przekraczać próg zajęcia >~1,300€, tylko to byłoby wartościowe dla kredytodawcy, jeśli dochód jest pewny. Na tej podstawie określiłby się stopę procentową dla prywatnego kredytu z odpowiednimi odszkodowaniami (oprocentowanie). W przypadku kredytu prywatnego często trzeba się liczyć z odsetkami między 10 a 30% ze względu na wysokie ryzyko niewypłacalności..... i zazwyczaj nie trzeba myśleć o długich terminach obrotu.... raczej 1 do maksymalnie 2 lat.....
Punkt 10. Doradztwo w zakresie zadłużenia, to ten punkt, do którego powinieneś się zwrócić. Ponieważ twoje koncepcje finansowe dotyczące płacenia za ogrzewanie lub kredyt są bardziej niż wątpliwe

To jest Twój problem, tak jak to się prezentuje na zewnątrz. W przypadku kredytów prywatnych chodzi tylko o naprawdę wartościowe zabezpieczenia, a nie o tragikomiczną historię tła. Można to spróbować u swojego banku domowego, ale jeśli nawet oni odmawiają.

Więc teraz jeszcze raz chcesz coś od dzikich obcych ludzi i tylko Twoje wypowiedzi wskazują, że w przypadku prywatnego kredytu oprócz domu nie można dać kredytu z braku naprawdę wartościowych zabezpieczeń.

Czy teraz jest wystarczająco jasne? To wcale nie jest złe ani wyniośle, ale nikt nie ma pieniędzy do rozdania, ponieważ każdy musi je ciężko zarobić w dzisiejszych czasach i chce, aby podejmując ryzyko, otrzymać odpowiednie wynagrodzenie za pomoc, aby ponownie pozwolić komuś pomóc, gdy pasuje.....

Jeśli to nie jest wystarczająco jasne, po prostu skontaktuj się z ECB, która drukuje pieniądze bez końca, być może akurat mają paletę banknotów pięćdziesięciogulowych....

1.Ustalenie rat z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Poproś bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Zastaw przedmioty o wartości w lombardzie, których komornik nie może zająć
8. Przyjmij dodatkową pracę za 450 wkrótce 520€
9.Maksymalizuj przychody (dawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
10. Udaj się na doradztwo w dziedzinie zadłużenia

nie istnieje inna droga i wszelkie otwieranie nowego tematu bez udzielania odpowiedzi na te pytania pokazuje, że nie jest się skłonnym do udzielania właściwych informacji i tym samym w żadnym przypadku nie otrzyma się kredytu. kredyt można otrzymać tylko przy zabezpieczeniach, które kredytodawca może łatwo zrealizować.
Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczenia itp. nie są uważane za proste do zrealizowania zabezpieczenia.

Każdy, kto nie chce być wrzucany do jednego worka, może pójść na przód i odpowiedzieć na te 10 punktów, a następnie pokazać swoje wartościowe zabezpieczenia. Z reguły aktywa są zabezpieczane maksymalnie do 50% ich rzeczywistej wartości. Przy złym zabezpieczeniu wielu pożyczkodawców żąda znacznie ponad 10% odszkodowania za utrudnienia

To smutne, ale czy pożyczyłbyś dzikiej obcej osobie pieniądze, która nawet nie zastanowiła się nad ponad 100 tematami dotyczącymi tego? Wtedy zauważyłbyś te punkty. Jeśli zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego więc najpierw nie odpowiedziałeś na te 10 punktów? Chcesz przecież zyskać zaufanie.

Napisany przez Jasch309
Nie wiem, co w tym nie zrozumiałeś.
Nigdy nie chciałem debetu, bo nigdy nie znalazłem się w sytuacji, żeby go potrzebować.

To nie ma nic wspólnego z tym, że nikt mi nie chce pomóc, jednak nie mam już nikogo żywego, kto mógłby mi pomóc.
Uważam, że jesteś bezczelny, atakując mnie i myśląc, że jesteś lepszy!
Mam przyjaciół. Jednak nie dobieram ich według ich sytuacji finansowej. Ludzie chcieliby mi pomóc, ale nikt nie ma tyle pieniędzy.

Całe życie walczyłem i zawsze sobie radziłem. Moje 9000 ezuri to moje oszczędności. Nie miałem ochoty rozwijać mojego życia od początku i opowiadać o mojej przeszłości komuś, kto i tak już ma wyrobione zdanie.

Nie muszę się więcej tłumaczyć przed tobą. Jeśli ktoś chce mi pomóc, chętnie podejmę rozmowę osobistą i zapytam o warunki spłaty.
W skrócie, to po prostu nie dotyczy ciebie, co robię z dzieckiem, gdy jest chore. Daję sobie z tym radę. Nawet bez twoich mądrych porad.

Napisany przez Jasch309
I jeszcze raz:

Nigdy nie chciałem otrzymać niczego za darmo!!!!
Jestem uczciwy, godny zaufania i chciałem pożyczki, którą zwrócę. Na pewno są czarne owce, ale ja do nich nie należę. Chciałbym zakończyć tę rozmowę z Tobą i mam nadzieję, że istnieją jeszcze mili ludzie. Dziękuję bardzo!

jestes ta, która nie zadbała o to, aby najpierw zapoznać się z tym tematem i teraz narzekasz, że nikt cię nie rozumie?
Czego nie rozumiesz w ponad 100 tematach tutaj dostępnych, które zawsze pokazują te same problemy, ale istnieje tylko jedno rozwiązanie? Rozwiązaniem jest przepracowanie listy punkt po punkcie, tutaj także napisane nie jest rozumiane ani nawet ignorowane. Otrzymujesz właśnie pomoc, niestety nie rozumiesz tego, z jakiegoś powodu.

Istnieje tylko ta droga, tu znajdziesz rozwiązanie, a w punkcie 10 znajduje się doradztwo dla zadłużonych, które pomoże ci profesjonalnie, gdy przejdziesz przez te punkty, wtedy możesz znowu się nagąć. Czy prezentujesz te punkty tutaj na forum czy nie, to jest całkowicie niezależne.
nie chcesz być traktowany wszystkich jednym szablonem? dlaczego nie przestrzegasz punktów. Ci, którzy muszą dać pieniądze, nie muszą dawać informacji, ale ci, którzy chcą pieniądze, muszą dostosować się do warunków.

i jeszcze raz, tutaj na forum nie ma prywatnych pożyczkodawców. Istnieje na ten temat temat, który mogłaś przeczytać, niestety tego nie zrobiłaś, z jakiegoś powodu. Nikt nie może cię zmusić do czytania, ale nie dziw się, że, mimo wszystko się zarejestrowałeś otrzymujesz takie odpowiedzi.

Nikt tu nie pisał o dawaniu prezentów, mówiliśmy o zabezpieczeniach. Twoje odpowiedzi przedstawiają to zdjęcie. Nic więcej, nic mniej.

Jestem szczery, powiem ci prosto, przedstawiam ci możliwości rozwiązania twojego problemu, jeśli naprawdę tego chcesz, jestem godny zaufania, daję ci tę radę za darmo, bez konieczności rejestracji gdziekolwiek czy zawarcia subskrypcji. Taki jestem miły, ponieważ w świecie, którego pewnie jeszcze nie znasz, są wszędzie jednostki, które są dokładnie przeciwieństwem i obiecują ci kredyt, a ty jesteś oszukiwany do ostatniego grosza.

I tak jak już mówiłem, tutaj wśród obcych liczy się tylko to, co można zabezpieczyć i nie są to obietnice, umowy, tragiczne historie czy dochód przekraczający limit zajęcia.... wtedy już byłbyś z kredytem u swojego banku. Więc punkt 4 z 10....

Jeszcze raz, bierz pod uwagę tę radę, przejrzyj punkty po kolei dla siebie, znajdziesz coś, w przeciwnym razie punkt 10. stanie się interesujący.... Chodzi o twoje życie, twój Dom, twoje dziecko. Na twoim miejscu sprawdziłbym każdy punkt jeszcze raz. w przeciwnym razie punkt 10

Punkt 11 Prywatna pożyczka niestety nie jest na liście, jeśli 10 punktów wcześniej nie przyniosło sukcesu.....

i jeszcze raz, jeśli ryzyko jest wyjątkowo wysokie, potencjalnego pożyczkodawcę bardzo interesuje, co zrobi dłużnik, gdy dziecko jest chore, jest samotnie wychowującym, nie ma krewnych itp. i nie jest w stanie pracować i nie jest w stanie spłacić kredytu.... Gdy wtedy przychodzą zniecierpliwione odpowiedzi, każdy potencjalny pożyczkodawca może przewidzieć, co się stanie, gdy pieniądze przestaną napływać, będzie musiał skreślić kredyt, ponieważ przy dochodzie poniżej 1300€ nie można niczego zająć ani zrobić, a ta osoba może w tej chwili nawet po 3 latach być znowu bez długów i wszyscy wierzyciele nie będą mieli nic w ręku oprócz kosztów....

To jest powód, dlaczego trudno uzyskać kredyt poza punktami 1.-4.

Napisany przez StGe1973
Oto odpowiedź dla Ciebie: mówisz, Janie, że jesteś uczciwy, godny zaufania i nieczarną owcą. Cóż, może tak być... albo i nie. To nie może być zweryfikowane przez nieznanych ludzi, dlatego pieniądze mogą pochodzić tylko od przyjaciół lub rodziny, którzy znają Cię od dłuższego czasu i są w stanie ocenić sytuację. Wygląda na to, że w Twoim przypadku nie ma takich osób...

Ale pozostaje decydujące pytanie, nawet jeśli negatywnie oceniasz wpisy Tytana, trafia on w samo sedno: Twoje główne konto bankowe odmawia Ci udzielenia kredytu, czy to w ramach debetu (którego być może nawet nie zaakceptowałeś), pomimo że masz regularne źródło dochodu i dodatkowo posiadasz nieruchomość jako zabezpieczenie. Zwykle w takiej sytuacji (regularne źródło dochodu i nieruchomość jako zabezpieczenie) Twój bank powinien bez problemu udzielić Ci kredytu.

Dlaczego więc bank rezygnuje z tego interesu i tym samym z zysku? Możemy tylko spekulować, ale musi być jakiś powód, dla którego bank zrezygnował z tej transakcji.

Innymi słowy: bank dochodzi do wniosku, że pomimo Twojej dobrej sytuacji wyjściowej (dochód oraz nieruchomość) oczekiwana wartość niewypłacalności kredytu jest wyższa niż potencjalny zysk z kredytu. Dlatego bank mówi nie... ale dlaczego prywatna osoba miałaby powiedzieć tak?

To się nie stanie... dlatego przepraszam, ale samotne matki na pewno mają trudności, nie ma co do tego wątpliwości. Jednak działalność gospodarcza opiera się na kryteriach ekonomicznych, niezależnie od tego, czy druga strona jest samotną matką, milionerką, mądra, głupia, piękna, brzydka czy kimkolwiek innym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata