Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z niskim dochodem

Napisany przez pposerun
Cześć,

jestem zainteresowany zakupem mieszkania w cenie między 80 000 € a 180 000 € jako inwestycji majątkowej. Jestem studentem i wielu banków uważa moje dochody za zbyt niskie. Moja doradczyni zasugerowała mi założenie spółki cywilnej zajmującej się nieruchomościami z inną osobą, ale wolałbym tego uniknąć. Czy ktoś zna inne sposoby finansowania budowy w mojej sytuacji oprócz kredytu prywatnego?

Pozdrawiam

Napisany przez bruno68
Cześć poszukiwaczku,

Co to ma być? Dlaczego chcesz celowo się zadłużyć?

Jeśli chcesz oszczędzać, po prostu oszczędzaj. Gotowe, masz budowę majątku.

Pamiętaj zawsze, że zanim zaciągniesz długi, musisz mieć zawsze większy majątek!

Musisz być w stanie spłacać długi z bieżącego kapitału własnego bez dochodów z najmu, wtedy otrzymasz pieniądze od banku / BSK.

Już spotkałem się z setkami potencjalnych nabywców nieruchomości, którzy nie potrafili nawet rozwiązać prostego równania 3 razy 3, ale chcieli robić wielkie wrażenie. Jeżdżenie Porsche bez prawa jazdy itp.

Najpierw naucz się metod finansowania, różnic, subtelności, które mogą zaoszczędzić 30 do 40 000 € odsetek za każdy obiekt.

Dopiero potem, gdy zarobisz naprawdę duże pieniądze i zaoszczędzisz, gdy już się nauczysz, będziesz mógł o tym pomyśleć.

Ponieważ przed majątkiem zawsze musi przyjść zabezpieczenie przed upadkiem w pułapkę Hartz IV, żeby nie zawiodłaś na drodze do dobrobytu.

bruno68

Napisany przez EgonO
pposerun pisze:
Cześć,

Interesuję się zakupem mieszkania na cele inwestycyjne w cenie od 80 000 € do 180 000 €. Jestem studentem i dla wielu banków moje dochody są zbyt niskie. Moja doradczyni zaleciła mi założenie spółki z inwestycyjną nieruchomością z inną osobą, co chciałbym raczej uniknąć. Czy ktoś zna inne sposoby finansowania budowy w mojej sytuacji oprócz prywatnego kredytu?

Pozdrowienia

Czy Twoje regularne miesięczne dochody są na tyle wysokie, że część z nich może zostać zajęta?
Jaka jest Twoja potrzeba kredytowa, gdyby nieruchomość kosztowała 100 000 €?
Jak duże jest Twoje wkład własny?
Jak wysoki jest Twój regularny miesięczny nadwyżka finansowy?
Czy masz poręczyciela, który w razie potrzeby stanąłby za Tobą, jeśli przestaniesz być w stanie opłacać swoje miesięczne raty?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć, twórco forum, jakie jest twoje miesięczne trwałe dochód netto?
Proszę pamiętać, że po zapłaceniu ceny zakupu nieruchomości musi pozostać u Ciebie także majątek.
Docelowa wartość to co najmniej 20% ceny zakupu jako wolny majątek po zapłaceniu ceny zakupu. A koszty poboczne przy zakupie powinny być w całości pokryte z kapitału własnego, jeśli to możliwe.

Następnie uwzględniamy trwały dochód gospodarstwa domowego. W przypadku dochodów z najmu radzimy odjąć od czynszu około 25-30% na koszty zarządzania.
W przeciwieństwie do tego są twoje opłaty za mieszkanie i spłaty kredytowe.
Jakie są szczegóły w twoim przypadku?

Napisany przez memet
Jednostka partnerska ds. nieruchomości nie jest poważną propozycją.

Polecam Ci prywatnych pożyczkodawców, którzy nie dokonują oceny zdolności kredytowej. Zadbaj jednak o otrzymanie odpowiedniego zaświadczenia o odsetkach, aby móc odliczyć odsetki od podatku przy wynajętej nieruchomości.

Ja niedawno także zaciągnąłem prywatny kredyt hipoteczny i miałem problem z kilkoma dostawcami, którzy odmówili wydania zaświadczenia o odsetkach. Zwróć więc na to uwagę i najlepiej poproś o pokazanie wzoru.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Memet, czy masz prywatnego pożyczkodawcę, który udzielił ci pożyczki pod jakim oprocentowaniem? Znałem kogoś, kto przez lata udzielał prywatne pożyczki po 10% rocznie. Niestety od czasu koronawirusa jest już w niebie. Wciąż są dostępne pewne możliwości, ale nie po niskim oprocentowaniu. Dlatego ciekawe, pod jakim oprocentowaniem podpisałeś prywatny kredyt hipoteczny, i czy faktycznie jest on udzielany przez osobę prywatną czy instytucję bankową?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata