- pn lip 03, 2023 12:34 pm
Cześć, szukam pożyczki w wysokości 25 000 € na pogrzeb. Mogę spłacać 230 € miesięcznie. Proszę tylko z umową i bez zaliczki
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
ZehWeh pisze:
Dlaczego? Jeśli nie ma spadku i nie można pokryć kosztów pogrzebu, można złożyć wniosek o pokrycie kosztów w urzędzie pomocy społecznej!
Nikt nie musi zadłużać się na pogrzeb!
Jenny_98 pisze:
Tak, zgadza się, ale tak jak ona chciałaby mieć pogrzeb, chcemy spełnić jej życzenie.
titan1981 pisze:
1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Odnoś przedmioty o wartości do lombardu, które komornik nie może zająć
8. Zdobądź dodatkową pracę za 450, wkrótce 520 euro
9. Zwiększ przychody (np. poprzez oddawanie krwi, ogłoszenia internetowe itp.)
10. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników
Nie, nie ma innej drogi, a każde nowe otwieranie dyskusji na ten temat bez indywidualnego odpowiedzenia na te pytania świadczy o tym, że nie ma chęci udzielenia właściwych informacji i w żadnym wypadku nie otrzyma się kredytu. kredyt można uzyskać tylko z zabezpieczeniami, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczy itp. nie stanowią prostych do realizacji zabezpieczeń.
Każdy, kto nie chce być traktowany tak samo, może wyjść naprzeciw i odpowiedzieć na te 10 punktów, a następnie pokazać swoje zabezpieczenia. Aktywa są zazwyczaj zabezpieczane maksymalnie w wysokości 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców wymaga znacznie więcej niż 10% rekompensaty.
To smutne, jednak czy pożyczyłbyś pieniądze obcej osobie, która nawet nie zagląda do ponad 100 tematów dotyczących tego, tematu? Wtedy zwróciłbyś uwagę na te punkty. Jeśli zależy ci aż tak na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiedziałeś na 10 punktów? Przecież chcesz budować zaufanie.
Jenny_98 pisze:
Nie wiem, dlaczego musicie się tak denerwować. To moja sprawa, czy chcę wziąć na to kredyt czy nie.
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata