Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Poszukiwane wsparcie finansowe w sytuacji kryzysowej.

Napisany przez Jenny_98
Cześć, szukam pożyczki w wysokości 25 000 € na pogrzeb. Mogę spłacać 230 € miesięcznie. Proszę tylko z umową i bez zaliczki

Napisany przez ZehWeh
Dlaczego? Jeśli nie ma spadku i nie można samodzielnie pokryć kosztów pogrzebu, można złożyć wniosek o pokrycie kosztów w Urzędzie Pomocy Społecznej!

Nikt nie musi zadłużać się dla przeprowadzenia pogrzebu!

Napisany przez Jenny_98
ZehWeh pisze:
Dlaczego? Jeśli nie ma spadku i nie można pokryć kosztów pogrzebu, można złożyć wniosek o pokrycie kosztów w urzędzie pomocy społecznej!

Nikt nie musi zadłużać się na pogrzeb!

Tak, to prawda, ale chcemy spełnić jej życzenie dotyczące pogrzebu.

Napisany przez 2tneub
Jenny_98 pisze:
Tak, zgadza się, ale tak jak ona chciałaby mieć pogrzeb, chcemy spełnić jej życzenie.

Jeśli chciała mieć pogrzeb za 25 000 €, powinna była odpowiednio zadbać o to wcześniej.
Życie nie jest bajką.

Napisany przez Jenny_98
Nie wiem, dlaczego musicie się tyle denerwować. To moja sprawa, czy chcę wziąć kredyt czy nie.

Napisany przez 2tneub
Idź do banku, nie mam pojęcia, skąd wziąłeś pomysł, że tutaj udzielane są kredyty..

Napisany przez ZehWeh
To naprawdę szlachetne, ale czy było w twoim interesie zadłużać się? Trzeba być realistą - przy kwocie 25 000 € i raty 230 €, przy realistycznej stopie procentowej 15%, oznaczałoby to ponad 9-letni okres spłaty, a na koniec zapłacilibyście razem 42 000 €.

Napisany przez 2titan1981
titan1981 pisze:
1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Odnoś przedmioty o wartości do lombardu, które komornik nie może zająć
8. Zdobądź dodatkową pracę za 450, wkrótce 520 euro
9. Zwiększ przychody (np. poprzez oddawanie krwi, ogłoszenia internetowe itp.)
10. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innej drogi, a każde nowe otwieranie dyskusji na ten temat bez indywidualnego odpowiedzenia na te pytania świadczy o tym, że nie ma chęci udzielenia właściwych informacji i w żadnym wypadku nie otrzyma się kredytu. kredyt można uzyskać tylko z zabezpieczeniami, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczy itp. nie stanowią prostych do realizacji zabezpieczeń.

Każdy, kto nie chce być traktowany tak samo, może wyjść naprzeciw i odpowiedzieć na te 10 punktów, a następnie pokazać swoje zabezpieczenia. Aktywa są zazwyczaj zabezpieczane maksymalnie w wysokości 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców wymaga znacznie więcej niż 10% rekompensaty.

To smutne, jednak czy pożyczyłbyś pieniądze obcej osobie, która nawet nie zagląda do ponad 100 tematów dotyczących tego, tematu? Wtedy zwróciłbyś uwagę na te punkty. Jeśli zależy ci aż tak na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiedziałeś na 10 punktów? Przecież chcesz budować zaufanie.

15% raczej 20% lub więcej procent. Jeśli nie można tego spłacić w ciągu 3 lat

Tylko w ten sposób, jeśli nie zadziała, to nie zadziała. kredyty dostępne od 3000€, kto chce więcej, musi być na to stać

Napisany przez ZehWeh
Mogę zrozumieć, że chce się spełnić ostatnie życzenie zmarłego, ale musi być ono realistyczne. Jeśli ktoś zapisuje w testamencie, że chce być pochowany na Marsie, to może być życzenie, ale raczej nie można wymagać od bliskich jego realizacji.

I żeby to wszystko uściślić. W tym forum nie ma prywatnych darczyńców. Forum służy do udzielania odpowiedzi na pytania dotyczące różnych zagadnień finansowych! Jeśli ktoś kontaktuje się prywatną wiadomością, powinno się bardzo ostrożnie obchodzić z udostępnianiem prywatnych danych, ponieważ tutaj na pewno roi się od oszustów!

Ogólnie rzecz biorąc, prywatni darczyńcy sprawdzają zdolność kredytową tak samo jak banki, nikt nie ma pieniędzy do rozdania! Prywatni darczyńcy preferują jednak krótsze terminy spłaty i żądają wyższych odsetek! Ale wyobrażenie, że gdzieś w internecie darczyńcy czekają tylko na błagającego o pomoc z opłakaną historią jest bardzo zmyślone!

Napisany przez Sephir0th
Jenny_98 pisze:
Nie wiem, dlaczego musicie się tak denerwować. To moja sprawa, czy chcę wziąć na to kredyt czy nie.

Nie chodzi tu tylko o to, że pogrzeb za 25.000 € po prostu jest przesadzony, jeśli nie ma na niego środków finansowych, ale warunki już pachną nadmiernym zadłużeniem. Przy 230 € na miesiąc w takiej sytuacji prawie niemożliwe jest obsłużenie oczekiwanych odsetek, nie mówiąc już o spłacie kapitału.

Napisany przez shyloKing
Jeśli nie starczy na 25 tysięcy, może warto rozważyć kremację oraz domowy ołtarz (tak jak robią to Azjaci).
Byłaby to tańsza alternatywa. Ona nie będzie wam tego źle brać.

Napisany przez travontae
25.000 euro wydaje mi się dość dużą kwotą, proszę zobacz to tutaj

https://www.finanztip.de/todesfall/beerdigungskosten/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata