Hichem341 pisze:
Hej, dzisiaj przeczytałem, że muszę spłacić moje długi do jutra, czyli 15.07.2023, a brakuje mi jeszcze 300€. Ponieważ moja wypłata jest dopiero na połowę sierpnia, obecnie nie mogę tego zapłacić.
Mam nadzieję, że tutaj jest ktoś, kto może mnie wesprzeć, a ja zwrócę całą sumę w połowie sierpnia!
1. Uzgodnij raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o
kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Zastawiaj przedmioty o wartości, które komornik nie może zająć
9. Zajmij dodatkową pracę za 450, wkrótce 520€
10. Maksymalizuj dochody (oddawanie krwi, ogłoszenia itp.)
11. Skorzystaj z doradztwa zadłużeniowego
Nie, nie ma innej drogi, a otwarcie nowego tematu bez odpowiedzi na te pytania pokazuje, że nie chce się udzielać właściwych informacji i w żadnym wypadku nie otrzyma
kredytu.
kredyt można uzyskać tylko na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dowody tożsamości, poręczenia itp. nie są uznawane za łatwo zbywalne zabezpieczenia.
Każdy, kto nie chce być wrzucony do jednego worka, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie pokazać swoje zabezpieczenia. Wartości rzeczowe zazwyczaj są zabezpieczane maksymalnie w wysokości 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców wymaga znacznie więcej niż 10% odszkodowania za koszty.
Jest to przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze kompletnie obcemu, który nawet nie zwraca uwagi na ponad 100 tematów dotyczących tego zagadnienia? Wtedy zauważyłbyś te punkty. Jeśli tak bardzo zależy ci na prywatnej pożyczce, dlaczego najpierw nie odpowiesz na te 11 punktów indywidualnie? Przecież chcesz budować zaufanie.
Nie ma innego wyjścia.
Zobaczymy, czy tym razem następna osoba zda test inteligencji.