Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebna jest kredyt mostkowy na okres od 3 do maksymalnie 6 miesięcy.

Napisany przez MP8119
Cześć wszystkim,

potrzebuję bardzo pilnie pożyczki mostowej w wysokości 15 000 euro. Jestem zatrudniony w służbie publicznej, obecnie pobieram zasiłek chorobowy (wysokość zasiłku chorobowego jest identyczna jak dochód netto), do 31.10.23, ponieważ od 1.11.23 zaczynam pracę na finansowo lepszym stanowisku w innej dziedzinie (doradztwo w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych). Obecnie sprzedaję mój Dom i zamierzam spłacić pożyczkę z zyskiem bezpośrednio (najlepiej przed upływem 3 miesięcy). Ponieważ jest to nagła sytuacja kryzysowa, chciałbym spłacić 17 500 euro przez 3 miesiące, a następnie dodatkowo 750 euro za każdy kolejny miesiąc. Mam nadzieję, że ktoś tutaj może mi pomóc, albo polecić kontakty. Naprawdę zależy mi na czasie.

Z góry dziękuję.

Napisany przez 2titan1981
MP8119 pisze:
Witam wszystkich,

pilnie potrzebuję pożyczki przejściowej w wysokości 15 000 euro. Jestem zatrudniony w służbie publicznej, obecnie pobieram zasiłek chorobowy (wysokość zasiłku chorobowego taka sama jak dochód netto), do 31.10.23, ponieważ od 1.11.23 zaczynam lepiej płatną pracę w innym obszarze tematycznym (ubezpieczenia społeczne konsultacje biznesowe). Obecnie sprzedaję mój Dom i planuję spłacić pożyczkę z zysku (optymalnie wcześniej niż w ciągu 3 miesięcy). Ponieważ sytuacja jest krytyczna, chciałbym spłacić 17 500 euro przez 3 miesiące, a każde kolejne 750 euro miesięcznie. Mam nadzieję, że ktoś tutaj może mi pomóc lub nawiązać kontakty. Sprawa jest pilna.

Z góry dziękuję

Cytat od titan1981

1. Uzgodnij raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Poproś krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Zastaw wartościowe przedmioty w lombardzie, których komornik nie może zająć
9. Dodatkowo podejmij pracę za 450 zł, a wkrótce za 520 zł
10. Maksymalizuj dochody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innej drogi, a każda próba założenia nowego wątku bez odpowiedzi na te pytania pokazuje, że nie jesteśmy gotowi udzielić właściwych informacji i w żadnym przypadku nie otrzymamy kredytu. kredyt jest udzielany tylko na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dowody tożsamości, poręczenia itp. nie liczą się jako łatwo zrealizowalne zabezpieczenia.

Każdy, kto nie chce być wrzucany do jednego worka, może wyjść naprzeciw i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie przedstawić swoje zabezpieczenia. Zazwyczaj wartość rzeczowa jest zabezpieczana maksymalnie w 50% wartości rzeczywistej. Przy złym zabezpieczeniu wielu pożyczkodawców wymaga znacznie powyżej 10% rekompensaty za trudności.

To przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze zupełnie obcemu, który nawet nie próbuje zapoznać się z ponad 100 tematami dotyczącymi pożyczek? W takim przypadku zauważyłbyś te punkty. Jeśli zależy ci tak bardzo na prywatnej pożyczce, dlaczego najpierw nie odpowiesz na 11 punktów. Przecież chcesz budować zaufanie.

Tak czy inaczej.
Zobaczymy, czy tym razem ktoś zda test inteligencji.

Dlaczego nie czytasz?

Napisany przez MP8119
Dziękuję za odpowiedź, ale czy można to przekazać trochę przyjaźniej????

Napisany przez 2titan1981
Nie, jeśli nawet nie zechce się poświęcić czasu na przeczytanie takich tematów z góry. Obecnie istnieje ich ponad 100.....

Dlaczego więc jesteś taki niemiły i nawet nie zastanawiasz się nad nimi? Przecież chcesz coś osiągnąć, nie można od razu strzelać, ale należy najpierw zastanowić się, co trzeba zrobić.
Wtedy przy odpowiedzi na poszczególne punkty można było już zastanowić się, czy w obecnych okolicznościach w ogóle można dostać pieniądze oraz jakie rzeczywiste zabezpieczenia można dać....

Napisany przez ZehWeh
I dlaczego nie idziesz do banku? Przy pracy w sektorze publicznym i stabilnych dochodach nie powinno być problemu z uzyskaniem kredytu, czy może tutaj są pomijane pewne szczegóły?

Poza tym tutaj nie ma żadnych pożyczkodawców i nigdy ich nie było. Ogólnie rzecz biorąc, prywatni inwestorzy wymagają tak samo zabezpieczeń jak banki, ale z reguły żądają jeszcze wyższych odsetek! Dlaczego więc pracownik sektora publicznego chciałby pójść tą drogą, nie rozumiem, chyba że ma już ogromne długi i wie, że bank na pewno go odrzuci.

Napisany przez MP8119
Tak czy inaczej, masz zdecydowanie rację w tej kwestii. Było to spontaniczne i być może trochę zdesperowane. Faktycznie przeczytałem tylko ten jeden post i pomyślałem, że szkody nie będzie. Tak naprawdę nie stawiałem na to. Nie zdawałem sobie sprawy, że to jest bardzo delikatny temat.
Więc jeszcze raz przepraszam������������

Napisany przez 6Bankkaufmann
MP8819, Czy sprzedajesz właśnie swój Dom?
W niektórych przypadkach można również uzyskać pośrednie finansowanie zabezpieczone na własnym domu, który jest sprzedawany.
Zależy to od wartości rynkowej i istniejącego zadłużenia.
Pośrednie finansowanie jest także możliwe do uzyskania przy trudnej historii kredytowej.

Napisany przez MP8119
Oczywiście jestem świadom(a), że obecny moment nie jest najlepszy. Jednakże aby to wyjaśnić, musiałbym/musiałabym się trochę rozwodzić, co jednak wykraczałoby poza ramy tego miejsca.

Napisany przez Svetlana
Cześć,
Możesz rozważyć zaciągnięcie pożyczki mostowej lub kredytu prywatnego.
Aby to zrobić, potrzebujemy nieco więcej informacji.
Aktualnie oprocentowanie pożyczki mostowej wynosi około 6-9%.
Z kolei kredyt prywatny jest bardziej elastyczny i wiąże się z mniejszymi formalnościami.

Pozdrowienia
Svetlana
doradca finansowy

Doradztwo finansowe | sprawiedliwe | kompetentne
Niezależne i fachowe doradztwo oraz pośrednictwo w finansowaniu nieruchomości

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata