Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dodatkowe płatności jako późniejsze uzgodnienie w umowie kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Kilka lat temu wziąłem kredyt i do tej pory zawsze spłacałem tę samą ratę w banku. Ostatnio przyszła mi do głowy myśl, że mogę skrócić czas spłaty poprzez dokonanie dodatkowej wpłaty z okazji specjalnych darowizn, takich jak na przykład świąteczna premia. Niestety, w mojej umowie kredytowej nie ma takiej możliwości. Czy istnieje możliwość dodania tej opcji do umowy kredytowej, aby szybciej spłacić kredyt? Pozdrowienia, Gummibärchen

Napisany przez MThiemann
Cześć, żelkowy misiu, proszę jeszcze raz sprawdzić swój umowę kredytową w sekcji Rozwiązanie umowy. W przypadku kredytu ratalnego standardową praktyką jest możliwość rozwiązania umowy z trzymiesięcznym okresem wypowiedzenia. Powinno to również być możliwe w przypadku częściowej spłaty. Czy próbowałeś już skonsultować się z twoim bankiem? Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć Panie Thiemann, W umowie kredytowej nie znalazłem informacji o możliwości dokonywania dodatkowych wpłat. Okres kredytowania wynosi 72 miesiące. Jeszcze nie rozmawiałem z moim bankiem. Czy lepiej zapytać pisemnie? Pozdrowienia, Gummibärchen

Napisany przez MThiemann
Cześć, Gummibärchen, w takim przypadku nie możesz uniknąć pytania w swoim banku. Po prostu weź poniższy tekst i uzupełnij go odpowiednio dla Twojego banku. W ten sposób będziesz mieć już gotowy szablon listu. Szanowni Państwo, Zamierzam w najbliższym czasie dokonać dodatkowej spłaty mojego istniejącego kredytu: Numer konta: _________________ o kwocie x.xxx EUR. Proszę poinformować mnie, czy zgadzają się Państwo na tę dodatkową spłatę, ewentualnie z zachowaniem trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia. Proszę również o określenie stosownego odszkodowania za wcześniejszą spłatę w przypadku, gdy zdecyduję się na dodatkową spłatę natychmiast - bez zachowania okresu wypowiedzenia. Z góry dziękuję. W ten sposób dowiesz się najlepiej, pod jakimi warunkami Twój bank zgodzi się na Twoją dodatkową spłatę, a ewentualne odszkodowanie za wcześniejszą spłatę może być na tyle niskie, że możesz dokonać dodatkowej spłaty natychmiastowo. Pozdrawiam serdecznie M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć Panie Thiemann, Dziękuję za ten wzór pisma. Gdy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie. Pozdrowienia, Gummibärchen

Napisany przez ADMCI4
W mojej starej umowie kredytowej to nie było możliwe, ponieważ warunki sprzed lat były decydujące na cały okres trwania umowy. Ale porozmawiaj z bankiem, życzę powodzenia, Fan Turcji

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata