Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Nie otrzymuję zwrotu certyfikatu rejestracyjnego część II

Napisany przez Staytuned
Cześć,

w zeszłym roku zaciągnąłem kredyt samochodowy (za pośrednictwem CHECK24) w Postbanku.

Warunkiem bardzo korzystnego oprocentowania było zabezpieczenie samochodu.

Pod koniec czerwca został on doskonale bez mojej winy zniszczony. Samochód sprzedałem około dwóch tygodni temu w ramach wyceny wartości pozostałego samochodu.

Problem: Nie otrzymuję z powrotem dokumentów pojazdu. Pomimo całkowitej spłaty pożyczki 19.07 (otrzymałem również nadpłatę z powrotem 04.08) nic się nie dzieje.

Listy, maile i faksy (pierwsze z 05.07.!) pozostają bez odpowiedzi. W infolinii nie pomagają i kierują do zapytania pisemnego/osobistego kontaktu w placówce.

Dlatego byłem również w placówce oddalonej o 40 km dwa tygodnie temu, gdzie złożono skargę.

Nic jednak się nie dzieje. Oprócz kosztów listów (nadane i paliwo) teraz zaczynają się również opłaty za postój dla kupującego, który nie może dalej sprzedawać.

Jestem kompletnie zdezorientowany, napisałem nawet do rzecznika finansowego i groziłem pozwem. Mimo to nie mogę dalej postąpić.

Czy ktoś ma podobne doświadczenie? Czy ktoś ma pomysł lub pomoc? Jaka jest podstawa prawna, bank nie może mi tego tak długo wstrzymywać, prawda?

Z góry dziękuję, pozdrowienia

Napisany przez ZehWeh
Jak mogłeś sprzedać samochód bez dokumentów? Sprzedaż w tym momencie była nielegalna, ponieważ auto nie należało do Ciebie, tylko do banku.

Napisany przez Staytuned
Było dla niego w porządku, że przesyłam to ponownie... Miał również nadzieję, że przyjdzie to wkrótce. A Google mówi, że znów zostanę właścicielem, gdy pożyczka zostanie spłacona, co miało już miejsce jakiś czas temu...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata