Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa jako stały element konta bieżącego?

Napisany przez ADMCI4
Mam 17 lat i wkrótce chciałbym otworzyć konto osobiste. Wiem, że dostanę wtedy kartę, którą będę mógł używać do wypłacania pieniędzy i płacenia. Dzięki moim rodzicom znam również karty kredytowe. Czy automatycznie należą one do konta osobistego, jako stały element? Jeśli tak, czy muszę je dodatkowo opłacać i jakie mają funkcje? Czy faktycznie jest to rodzaj kredytu? Dziękuję za odpowiedzi i miłego dnia, Königskind

Napisany przez Steffi
Karty kredytowe nie zawsze są częścią konta osobistego, a w wieku 17 lat prawdopodobnie nie otrzymasz takiej karty z powodu niskiej zdolności kredytowej. Z kredytową kartą płatniczą masz zazwyczaj maksymalnie 30 dni na spłatę, zazwyczaj bez dodatkowych odsetek. Okres ten liczy się od daty zakupu do daty otrzymania rachunku za kartę kredytową.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, królewskie dziecko, karta kredytowa nie jest standardowym elementem, ale należy ją wyraźnie poprosić o większość kont osobistych. Jednak trzeba też zapłacić roczną opłatę za jej używanie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata