Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dodatkowa wypłata w Consors Finanzbank.... proszę o pomoc

Napisany przez kariki23
Cześć wszystkim,

Około roku temu wziąłem kredyt w banku Consors Finanz na finansowanie kanapy narożnej z salonu meblowego i od tego czasu mam kartę kredytową Consors Finanz Mastercard.

Co miesiąc pobierane są raty do spłaty, ale teraz chciałbym dokonać dodatkowej spłaty.

Moim problemem jest teraz to, że (przynajmniej dla mnie) nie jest jasne, na jakie konto mam teraz to przelewać...

Dotychczas znalazłem 2 różne numery IBAN na ich stronie internetowej w tej sprawie i nie jestem pewien, który jest poprawny...

Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie?

Chciałbym to w końcu załatwić, ale nie mogę się dalej posunąć...

Pozdrowienia

Napisany przez ZehWeh
Czy nie byłoby bardziej sensowne zapytać w Consors?

Tutaj też nie ma jasnowidzów, którzy wiedzieliby, jaki numer konta jest właściwy.

Napisany przez kariki23
ZehWeh pisze:
Czy nie byłoby bardziej sensowne zapytać w Consors?

Tutaj nie ma żadnych jasnowidzów, którzy wiedzieliby, która to poprawna numer konta.

1. Jest tam bardzo trudno się dodzwonić
2. Ten, kto dzwonił tam wcześniej, będzie wiedział. Mówią tam do Ciebie w sposób bardzo nachalny. Jeśli masz pecha i raz za dużo powiesz tak, to już masz coś nowego, co próbują Ci wcisnąć.
3. Nie rozumiem, dlaczego trzeba mi odpowiadać w taki sposób. Zadziałem proste pytanie. I faktycznie może się zdarzyć, że ktoś ma doświadczenie w tej sprawie, ponieważ wiadomo, że Bank Finansowy Consors jest bardzo źle oceniany.
Ale TY pewnie jesteś jasnowidzem, jeśli już wiesz, że nikt tu nie mógłby tego wiedzieć...

Napisany przez ZehWeh
To jednak nie zmienia faktu, że nikt nie zna numeru Twojego konta z kredytem. To nie jest centralny numer konta, ale każdy kredytobiorca ma swoje własne konto kredytowe z własnym numerem IBAN.

Napisany przez BenniG
Również nie mam doświadczenia. Jeśli twoje doświadczenia z kontaktem telefonicznym wyglądają jednak tak źle, napisz do nich e-mail - wtedy będziesz miał coś na piśmie... zwłaszcza przy tak wielu liczbach.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Kariki23, czy na twoim wyciągu z konta, z którego pobierana jest rata, zaznaczono, że twój IBAN jest widoczny w Consors Finanz?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata