Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pieniądze od prywatnej osoby

Napisany przez Smile
Dobry wieczór

Chciałbym się pobrać 21.10.2023 roku i potrzebuję do poniedziałku, 09.10.2023 roku, 3500 € jako zaliczkę dla właścicieli restauracji.

Bardzo ucieszyłbym się, gdyby ktoś lub kilka osób mogło mi pożyczyć tę sumę do tego czasu.

Zapewniam, że po ślubie zwrócę połowę i resztę spłacę w ratach w wysokości 500 €/miesiąc. Jako zabezpieczenie, mam stałe zatrudnienie na czas nieokreślony.

Bardzo serdecznie dziękuję z góry.

Pozdrowienia

Uśmiech

Napisany przez ZehWeh
Tutaj nie ma pieniędzy i nigdy ich nie było. Twoje ubezpieczenia też nikt nie może sprawdzić i nic nie są warte. Czy dałbyś po prostu 3500€ dzikiej osobie na ulicy, jeśli uroczyście obieca, że zwróci ci je w przyszłym tygodniu? Na pewno nie! Zapytaj rodzinę o wsparcie lub zorganizuj ślub w mniejszym gronie, co też może być bardzo piękne. Ogólnie rzecz biorąc, kredyt na ślub jest jedną z najgłupszych rzeczy, jakie można zrobić. Osobiście znam kilka osób, które do dzisiaj spłacają kredyt związany ze ślubem, ale od kilku lat są już rozwiedzione.

Napisany przez Smile
Dziękuję za Twoje bezwartościowe odgadywanie

Napisany przez 6Bankkaufmann
@Smile, ZehWeh i inni długoletni uczestnicy forum chcą tylko dobrze dla Ciebie.
Niestety musimy Cię poinformować, że w związku z takim ogłoszeniem od Ciebie lub wieloma innymi nigdy nie doszło do udzielenia kredytu.
W internecie nie ma nikogo, kto udzielałby kredytu bez zabezpieczeń.
Mimo to życzymy Ci pięknych zaślubin.

Napisany przez ZehWeh
Prawda czasem boli. Dlaczego sądzisz, że tutaj dostaniesz kredyt i dlaczego nie zapytasz w swoim banku?

Na pytanie drugie większość odpowiada, że w przeszłości miała problemy z Schufa i banki odmawiają udzielenia kredytu. Otóż, w przypadku pożyczki prywatnej sytuacja jest taka sama. Bez zdolności kredytowej (czyli czystych finansów) nie otrzymasz kredytu, a prywatny pożyczkodawca ponosi wyższe ryzyko finansowe, co rekompensuje sobie poprzez oprocentowanie. Dlatego, ilekroć bank żąda odsetek, prywatny pożyczkodawca zażąda znacznie więcej!

I jeszcze raz, przejrzyj wszystkie tematy na tym forum, w których proszono o pożyczkę prywatną. Nigdy nie zakończyło się to sukcesem.

Napisany przez Sephir0th
Smile pisze:
Dzień dobry

Chciałbym się pobrać 21.10.2023 i potrzebuję do poniedziałku 09.10.2023, 3500 € jako zaliczkę dla operatorów gastronomicznych.

Bardzo ucieszyłbym się, gdyby ktoś albo kilka osób mogło mi pożyczyć tę sumę do tego czasu.

Zapewniam, że po ślubie zwrócę połowę, a resztę spłacę w ratach po 500€/miesiąc. Jako zabezpieczenie, mam stałe zatrudnienie na czas nieokreślony.

Z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam

Smile

Pomijając to, że historia jest mało wiarygodna, wygląda na to, że prawie prosi o zadłużenie. Planowane jest wydanie sporej sumy na ślub jeszcze w tym miesiącu, ale nawet zaliczki na usługę gastronomiczną nie można opłacić? Jak w takim razie mają być pokryte pozostałe koszty ślubu, skoro nawet to nie jest możliwe?

Napisany przez Smile
Dziękuję za odpowiedzi.
Osoby, które nie mogą lub nie chcą pomóc, proszone są o zachowanie swoich komentarzy dla siebie.
Dziękuję

Napisany przez 2titan1981
1. Ustal raty z wierzycielem
2. Wykorzystaj oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Poproś bank o kredyt
5. Zapytaj krewnych
6. Zapytaj przyjaciół
7. Poproś pracodawcę o zaliczkę
8. Zastaw przedmioty o wartości, które nie podlegają zajęciu przez komornika
9. Podjęcie dodatkowej pracy za 450 do 520€
10. Maksymalizuj przychody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystaj z poradnictwa dla dłużników

Nie, nie ma innego sposobu, a każda próba otwarcia nowego tematu bez udzielenia osobnych odpowiedzi na te pytania pokazuje, że nie chce się udzielać odpowiednich informacji i w żadnym przypadku nie otrzyma się kredytu. kredyt dostaje się tylko na podstawie zabezpieczeń, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczenia itp. nie są uznawane za zabezpieczenia łatwo zbywalne.

Każdy, kto nie chce być traktowany jednym sztywnym kryterium, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów oraz przedstawić swoje zbywalne zabezpieczenia. Z reguły wartości rzeczowe są zabezpieczane maksymalnie do 50% ich rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie powyżej 10% odszkodowania.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze zupełnie obcej osobie, która nawet nie przyjrzała się ponad 100 tematom dotyczącym tego tematu? Bo wtedy zauważyłbyś te punkty i udzielił odpowiedzi na pytania. Jeśli zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiedziałeś na te 11 punktów osobno? Chcesz zbudować zaufanie, a po okazaniu rzeczywistych zabezpieczeń masz szansę na kredyt. Z reguły banki mają rację, gdy odmawiają udzielenia pożyczki, to również prywatny pożyczkodawca nie zdecyduje się, chyba że będzie mógł bardzo dobrze zrealizować twoje zabezpieczenie!

Na pewno będą również wysyłane pewne prywatne wiadomości. Najczęściej te polegają na próbach wyłudzenia zaliczek. Bądź ostrożny wobec osób oferujących tutaj ukryte propozycje dotyczące najkorzystniejszych kredytów itp.

Tylko w ten sposób, nie inaczej.
Zobaczymy, czy tym razem następna osoba zda test inteligencji.

Napisany przez Smile
Dziękuję bardzo

Nie wiedziałem, że od razu mam przedstawić wszystkie moje zabezpieczenia. Chodziło mi przede wszystkim o to, czy ktoś byłby zainteresowany. Wszystko inne mogłoby zostać załatwione prywatnie, a nie na otwartej platformie.

Miłej niedzieli!

Napisany przez ZehWeh
I mimo to nie odpowiadasz na żadne pytanie. Dlaczego po prostu nie idziesz do banku i nie zaciągniesz kredytu?

Napisany przez 2titan1981
Chcesz publicznie prosić o pieniądze. Nie my. Jeśli chcesz zachować to w tajemnicy, to należy to zrobić w odpowiednich zaułkach... Uzyskanie kredytu od obcych jest mniej prawdopodobne niż od banku lub od krewnych. To można było wyczytać już z innych tematów dotyczących potrzeby pieniędzy, gdyby ktoś sobie wysilił... więc najpierw zastanów się, dlaczego nie każdy pyta, gdzie mogę to wrzucić, może nie potrzebuję go z powrotem...

Napisany przez Smile
Ok...wszystko jasne

Napisany przez IckeAusM
Po tym, jak nikt się nie skusił, a domniemany właściciel restauracji nie został opłacony, kolacja odbędzie się u Kallego z currywurstą za rogiem...

Ta historia z cateringiem na kredyt dla wesela podoba mi się bardziej niż to, co zazwyczaj tutaj czytam. Zawsze zdumiewa mnie jednak, że ludzie dopiero kilka dni przed wydarzeniem przypominają sobie o swojej domniemanej sytuacji finansowej. Coś takiego powinno się wiedzieć dużo wcześniej, nawet kilka tygodni lub miesięcy przed. Ponadto powinno się wziąć ślub tylko wtedy, gdy ma się pieniądze na rozwód. Ale być może wkrótce dostaniemy kolejny post o żebractwie, pod nowym pseudonimem, ponieważ ktoś jest spłukany i musi opłacić adwokata...

Napisany przez Smile
Jasne

Dziękuję

Napisany przez Smile
Jasne

Dziękuję bardzo!

Napisany przez shyloKing
I jak, czy ślub się udał, czy teraz tworzycie jak UE unię zadłużeniową? ^^

Napisany przez EgonO
Nie rozumiem, jak można planować dużą przysięgę bez posiadania pieniędzy na zaliczkę. W tym przypadku po prostu bym się zarejestrował i zrobił wielką imprezę, gdy będę miał wystarczająco dużo pieniędzy. Wiem, że to pewnie mądre i niemile widziane odpowiedzi. Coś mi jeszcze przychodzi do głowy: Jeśli teraz brakuje zaliczki, to co dopiero z resztą płatności? Oznacza to dla obu wierzycieli: Pech, muszę teraz niestety ogłosić upadłość osobistą, nie ma u mnie nic do wzięcia. Czy jestem zła?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata