Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Doświadczenia z bankiem NRW?

Napisany przez Merve57
znaleźliśmy nieruchomość Natknęliśmy się na ofertę banku NRW - Program „Wsparcie własności - Nowa budowa lub zakup“. Wypełniliśmy wnioski i już je złożyliśmy, ale pracowniczka nie mogła podać nam okna czasowego na przetwarzanie/zatwierdzenie. Teraz moje pytanie: Sprzedawca domu chciałby jak najszybciej sprzedać Dom, więc obawiamy się, że nie uda się to zrobić tak szybko i on sprzeda Dom innej osobie. Jakie były wasze doświadczenia z bankiem NRW? Jak długo trwało przetwarzanie, zanim otrzymaliście zatwierdzenie?

Napisany przez Zumbastute
Skorzystaliśmy z identycznego programu w Hesji. Ogólnie rzecz biorąc, wszystko trwało u nas nieco ponad trzy miesiące. Ponieważ wiedzieliśmy, że proces będzie trwał tak długo, poprosiliśmy sprzedawcę o przesunięcie terminu płatności o 4 miesiące. Na szczęście zgodził się na to. Trzy dni przed terminem płatności otrzymaliśmy zatwierdzenie. Mam nadzieję, że proces składania wniosku w NRW nie jest tak straszny jak w Hesji. To było naprawdę katastrofalne i bardzo uciążliwe... powodzenia

Napisany przez Merve57
Cieszę się z was, mam nadzieję, że u nas też się uda.
Pani powiedziała, że zezwolenia muszą być wydane do końca listopada, a nowe wnioski zostaną przyjęte dopiero od lutego 2024 r.
Jak wyglądała u was techniczna kontrola (wizyta architekta)?
Jak to wygląda?

Napisany przez Zumbastute
Nie budowaliśmy, tylko kupiliśmy istniejącą nieruchomość. Wystarczyło jedynie złożyć wszystkie dokumenty dotyczące domu. Dom musiał jedynie spełniać warunki. Nie odbyła się żadna wizyta. Największym problemem był dla nas konieczność spełnienia warunków finansowych. Wszyscy pracownicy obsługi mieli różne zdania na ten temat.

Napisany przez Simoni87
oh tak, jestem również ciekawy doświadczeń, zobaczymy

Napisany przez Simoni87
Myślę, że spełnienie warunków finansowych jest zazwyczaj sprawą najważniejszą.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata