Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.
Napisany przez kalle08
Poprosiłem swoją bankę o aktywację mojego depozytu do transakcji online. Odpowiedź brzmi: Muszę przyjść do oddziału (który znajduje się 50 km ode mnie, ponieważ się przeprowadziłem), gdzie zostanie utworzone Basisprotokoll zgodnie z WpHG, zanim otrzymam formularz wniosku o aktywację. Mam wrażenie, że doradca nie jest zbyt kompetentny. Moja mama jest w tej samej banku i natychmiast otrzymała formularz wniosku. Poza tym nie mogę znaleźć niczego, gdy szukam WpHG Basisprotokoll w Google. Znajduję jedynie informacje na temat Protokołu doradczego, który mnie jednak nie dotyczy, ponieważ nie chcę doradztwa inwestycyjnego. Poinformowałem go o tym (oczywiście za wyjątkiem pierwszego zdania), ale to go nie zrobiło wrażenia. Poprosiłem go więc o podanie odpowiedniego paragrafu w WpHG. Jeśli argumentujemy normą, ta informacja powinna być do niej dołączona. Jestem ciekawy, czy i jak się wypowie. Ale chciałbym usłyszeć waszą opinię wcześniej; być może się mylę.
Zmiana banku.

To wszystko odbywa się online. Brzmi jak Sparkasse i inne. Miałem jechać 700 km. Wtedy zobaczyłem, że mieli również reklamę o darmowej konsultacji w domu klienta.

Depozyt nie powinien kosztować więcej niż 15€, najlepiej darmowy, bez opłaty za transakcje. Koszt zakupu
Napisany przez ZehWeh
Jeśli klient jest już w domu i podejmuje długą podróż, prawdopodobnie można mu od razu sprzedać kilka świetnych funduszy, aby nie opuszczał domu z pustymi rękami (ale z pustymi kieszeniami). Oto ambicja banku. Zmień bank lub otwórz przynajmniej konto maklerskie gdzie indziej. DKB, ING lub ktoś chętny do zaoferowania usług nowego brokera. Wszystko odbywa się online i za pomocą weryfikacji wideo itp. Około 20 minut i po 2-3 dniach przetwarzania masz swoje konto maklerskie.

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Gdzie dostałeś tę rekomendację i jak stara ona jes[…]

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata