Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wynajem mieszkania po krótkim użytkowaniu własnym z powodu zawodowej przeprowadzki.

Napisany przez StefanCGN
Kochani użytkownicy forum,

Rozważam zakup mieszkania w DU. Chciałbym zamieszkać w nim przez pewien okres początkowy i odpowiednio zameldować się z CGN do DU. Jednak jestem zatrudniony w pracy w CGN (odległość 74km). Obecnie jestem długoterminowo niezdolny do pracy i również rozglądam się za ofertami pracy w Duisburgu. Moje mieszkanie w Kolonii chciałbym utrzymać przez pierwszy czas. Czy w przypadku powrotu do zdrowia mogę wrócić do Kolonii, odpowiednio zmienić meldunek i ewentualnie wynajmować mieszkanie bez utraty bonusów, jeśli nie znajdę odpowiedniej pracy w Duisburgu? Jeśli tak, jak powinienem postępować? Miejsce zamieszkania w późniejszym wieku nadal pozostaje w planach w tym mieszkaniu w DU.

PS: W ramach Riester-Rente mam obecnie 13.000 EUR oszczędności. Chciałbym je wykorzystać na zakup mieszkania, a następnie zostawić jak jest. Jestem także otwarty na doradztwo w zakresie oszczędności budowlanych.

Dziękuję za udzielenie odpowiedzi na moje pytanie!

Serdeczne pozdrowienia

Re: Wynajem mieszkania po krótkim użytkowaniu własnym z powodu zawodowej przeprowadzki.

Napisany przez NaTwoim13
Nie jestem w stanie dostrzec naprawdę Państwa problemu, zmartwień ani obaw!?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata