Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Poszukuję pożyczki od osoby prywatnej WHEN Pilne).

Napisany przez DanielBerg
Witaj,

Nadal znajduję się w trudnej sytuacji finansowej. Od 3 miesięcy poszukuję pracy, ale ponieważ sam zrezygnowałem, nie przysługiwało mi zasiłek dla bezrobotnych. Około miesiąc temu już zamieściłem tutaj post, ale nie otrzymałem żadnej pomocy.

Starałem się o pracę w innej branży, co skutkowało kilkoma rozmowami kwalifikacyjnymi i pustymi obietnicami. Tuż przed końcem udało mi się dostać odmowę od firmy, u której miałem podpisać umowę o pracę. Teraz ponownie aplikuję do pracy w handlu detalicznym (4 lata doświadczenia zawodowego, w tym z odpowiedzialnością za kierowanie), w różnych sklepach.

Moje konto jest nadal 1000 € na minusie. Nie mam oszczędności i nie udało mi się wnioskować o kredyty/minikredyty dla osób poszukujących pracy... bez skutku. Rodzina i bliscy przyjaciele niestety nie mogą mi pożyczyć pieniędzy.

Proszę o zrozumienie, mam 22 lata i źle postąpiłem. Czy istnieje osoba prywatna, która mogłaby udzielić mi pożyczki w wysokości 3000 €? (Pilne)

Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto udzieli mi wsparcia finansowego. W razie pytań proszę się ze mną skontaktować. Przesłać mogę zdjęcia dowodu tożsamości pocztą elektroniczną, a także dalsze rozmowy dotyczące odsetek i jakich zabezpieczeń jestem w stanie zapewnić.

Z poważaniem
Daniel Bergen

Napisany przez 6Bankkaufmann
Pan Berg, zawsze chodzi o kwestię zabezpieczeń. Jakie zabezpieczenia pan posiada?

Wysłałem Ci to prywatną wiadomością. Nie chcę otrzymywać uwag na ten temat. Pozdrawiam

Napisany przez 6Bankkaufmann
Bezpieczeństwo, które zaproponowaliście za pośrednictwem wiadomości prywatnych, nie jest jednak akceptowalne dla potencjalnego inwestora.
Bezpieczeństwo oznacza również dostarczenie zabezpieczenia...
Spróbujcie skontaktować się z lokalnym lombardem lub podobną instytucją...

Jakie zabezpieczenie byłoby dla Pana/Pani odpowiednie, sprawdzam, czy mogę sobie na niego pozwolić. Potrzebuję komputera na razie do mojego dodatkowego zarobku.

Napisany przez Harcourt
Byłbym zachwycony, gdyby jako zabezpieczenie zaoferowano mi na przykład 2 uncje złota 999,9. Można też użyć srebra 999,9 - potrzebne byłoby około 5 kg. Tego rodzaju przedmioty można błyskawicznie sprzedać u handlowca.

Niestety nie mam złota/srebra, inaczej bym je od razu sprzedał. Mam 22 lata, jestem na minusie i dopiero w przyszłym miesiącu zarobię pieniądze. Mogę się z tobą umówić umownie, że w przypadku braku spłaty raty w pierwszym miesiącu, sprzedam mój komputer. Jednak używam komputera do zarabiania dodatkowego dochodu. Dzięki temu będę mógł szybciej wyjść z długów.

Napisany przez Harcourt
Za 3 lata będziesz Sheng Nu -> pozostałość.

No cóż, szkoda, że feminizm i emancypacja kobiet sprawiły, że zostałaś oszukana i nie spełniasz swojego przeznaczenia, czyli bycia żoną i produkowaniem dzieci, zamiast tego jeździsz Trabim w wyścigu Formuły 1...

Odpowiedziałam na Twoje pytanie, tyle i tylko tyle. Złoto i srebro TO pieniądze, a nie te kolorowe strzępy z numerkami.

Napisany przez 2tneub
DanielBerg pisze:
Dzień dobry,

Nadal znajduję się w trudnej sytuacji finansowej. Od 3 miesięcy szukam pracy, ponieważ sam zrezygnowałem, nie przysługiwało mi zasiłek dla bezrobotnych. Przed miesiącem założyłem tutaj post, ale nie otrzymałem żadnej pomocy.

Złożyłem podania o pracę w innym sektorze, co skutkowało kilkoma rozmowami kwalifikacyjnymi i pustymi obietnicami. Na ostatnią chwilę otrzymałem odmowę od firmy, w której miałem podpisać umowę o pracę. Teraz ponownie złożyłem podania o pracę w handlu detalicznym (4 lata doświadczenia zawodowego, z doświadczeniem w zarządzaniu), w różnych sklepach.

Moje konto nadal jest o 1000 € na minusie. Nie mam oszczędności, próbowałem także zaciągnąć kredyty/minikredyty dla osób poszukujących pracy... bez powodzenia. Rodzina i bliscy przyjaciele niestety nie mogą mi pożyczyć pieniędzy.

Proszę o zrozumienie, mam 22 lata i źle postąpiłem. Czy istnieje prywatna osoba, która mogłaby udzielić mi pożyczki w wysokości 3000 €. (Pilne)

W wieku 18 lat osoba staje się pełnoletnia i zwykle może podejmować decyzje samodzielnie, wybierać i wiele innych rzeczy.
Składasz podanie o pracę z 4-letnim doświadczeniem zawodowym i doświadczeniem w zarządzaniu, więc miałeś odpowiedzialność za innych pracowników i mimo to w wieku 22 lat nie byłeś w stanie przewidzieć konsekwencji swojej rezygnacji z pracy? Musiałeś mieć jakiś plan, zanim złożyłeś wypowiedzenie, na to, jak przebrnąć przez te 3 miesiące. Gdyby nie równolatki w tym dziale, to bym się przeraził nadchodzącej generacji, która ma kiedyś opłacić naszą emeryturę.

Wszędzie poszukiwany jest personel. Na przejściowy okres może ci pomóc praca dorywcza, na pewno szybciej ją znajdziesz niż pełnoetatową pracę. Jeśli pracowałeś w handlu detalicznym, zapytaj w piekarniach, stacjach benzynowych itp. Mógłbym sobie wyobrazić, że zatrudnienie tam odbywa się znacznie szybciej. Przynajmniej u nas desperacko poszukują pracowników. Bądź też dostawcą ulotek reklamowych. Jesteś młody i możesz pracować! I nie polegaj na pierwszej lepszej ofercie, miej kilka opcji.
Gdy już znajdziesz odpowiednią pracę, zawsze możesz jeszcze zmienić.

Małe uzupełnienie: Jeśli nie dostajesz pieniędzy od rodziny czy przyjaciół, to nie dostaniesz ich nigdzie. Zwłaszcza w forach internetowych.

Napisany przez 2titan1981
I w przyszłym miesiącu to się nie zmieni.
Pomogłoby ci odpowiedzieć na 11 punktów dla siebie. Twoje doświadczenia pokazują, że nawet twoja własna krew nie da ci pieniędzy, co powinno skłonić każdego do refleksji.... Bo bez wartościowych zabezpieczeń nikt ci nie pożyczy pieniędzy. Moja rada to dodatkowo oddać wszystko wartościowe do lombardu oprócz tego dodatkowego zajęcia dorywczej pracy.

Dziwi mnie, że nie dostałeś pracy w branży, która desperacko potrzebuje każdego.

Chcesz pożyczyć sumę x na y miesięcy. W zamian zapłacisz sumę z jako rekompensatę za koszty. Poniższe 11 punktów są odpowiedziane indywidualnie. mogę dodatkowo podać następujące wartościowe zabezpieczenia.

1. Rozłożyć spłatę rat z wierzycielem
2. Wykorzystać oszczędności
3. Skorzystaj z debetu
4. Zapytaj bank o kredyt
5. Porozmawiaj z krewnymi
6. Porozmawiaj z przyjaciółmi
7. Zapytaj pracodawcę o zaliczkę
8. Zastaw wartościowe przedmioty w lombardzie, które komornik nie może zajmować
9. Dodatkowo przyjmij pracę za 450, niebawem 520€
10. Maksymalizuj dochody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nie ma innego sposobu i otwieranie nowego tematu bez odpowiedzi na te pytania pokazuje, że nie chcesz udzielać odpowiednich informacji i w żadnym wypadku nie otrzymasz kredytu. kredyt otrzymasz tylko zabezpieczeniami, które pożyczkodawca może łatwo zrealizować. Weksle, umowy, dowody tożsamości, poręcze itp. nie zaliczają się jako łatwe zabezpieczenia.

Każdy, kto nie chce być tratowany w ten sam sposób, może wyjść naprzeciw i odpowiedzieć na te 11 punktów oraz wskazać swoje wartościowe zabezpieczenia. Zwykle wartości rzeczowe są zabezpieczane maksymalnie do 50% rzeczywistej wartości. W przypadku słabego zabezpieczenia wielu pożyczkodawców żąda znacznie powyżej 10% rekompensaty za koszty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze zupełnie obcej osobie, która nawet nie rzuci okiem na ponad 100 tematów poruszających tę kwestię?
Bo wtedy byś zauważył te punkty i odpowiedziałbyś na pytania. Jeśli tak bardzo zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiedziałeś na te 11 punktów indywidualnie? Chcesz przecież budować zaufanie i po przedstawieniu wartościowych zabezpieczeń masz szansę na kredyt. Zazwyczaj banki mają rację w swojej ocenie, jeśli nie pożyczają pieniędzy, to prywatna osoba również tego nie zrobi, chyba że może skutecznie zrealizować twoje zabezpieczenie!

Na pewno będą wysyłane prywatne wiadomości. Zazwyczaj polegają one na oszustwach związanych z opłatami wstępnymi. Dlatego uwaga na osoby oferujące tutaj potajemne oferty najlepszych kredytów itp.

Tylko tak, nie inaczej.
Zobaczymy, czy tym razem kolejna osoba zda test inteligencji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata