Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Miesięczne planowanie finansowe przy pomocy banku domowego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, dzień dobry! Od około roku mieszkam sam i coraz bardziej zauważam, że nie potrafię ogarnąć swoich finansów. Nawet jeśli postanowię nie wydawać tyle pieniędzy i myślę, że mi się udało, to jednak na końcu miesiąca znowu wiele mi brakuje. Chciałbym wiedzieć, czy banki oferują pomoc w indywidualnym planowaniu finansów. Czy ktoś już zwrócił się o pomoc do swojego banku i czy otrzymał wsparcie? Jakie są doświadczenia? Dziękuję, Groschengrab

Napisany przez PI112
Hej Groschengrab, prawdopodobnie nie odniesiesz sukcesu z Twoim problemem w banku. Ogólnie rzecz biorąc: jeśli jest dużo pieniędzy, jest dobrze, jeśli ich brakuje, kran zostanie zakręcony. Żaden pracownik banku nie będzie miał czasu na indywidualne planowanie finansów. Ale tak naprawdę nie jest to trudne. Po pierwsze, musisz spisać swoje stałe wydatki (mieszkanie, prąd, samochód, ubezpieczenie itp.), a następnie będziesz mieć ogólny obraz tego, ile Ci zostaje na życie. Następnie powinieneś odłożyć pewną kwotę x na oszczędności/znadzie. Teraz masz do dyspozycji określoną kwotę. To od Ciebie zależy, jak ją rozdzielisz. Pozdrowienia, Chris

Napisany przez ADMCI4
Zrobiłem dobre doświadczenia z planistami finansowymi w internecie. To szybsze i mniej zobowiązujące. Ale myślę, że banki również oferują tę usługę...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata