Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: pożyczka pieniędzy w sytuacji kryzysowej.

Napisany przez Selina2907
Cześć, jestem w trudnej sytuacji finansowej. Nie mam nikogo, kto mógłby mi pomóc. Kto może mi pomóc? Z góry dziękuję. Kwota do zwrotu to 600€ i mogę spłacić ją w ciągu 2 miesięcy.

Napisany przez 2titan1981
Chcesz pożyczyć sumę x na y miesięcy. Za to zapłacisz sumę z jako rekompensatę. Poniższe 11 punktów jest odpowiedziane indywidualnie. Mogę zapewnić następujące szybko zbywalne zabezpieczenia dodatkowe

1. Ustalenie rat z wierzycielem
2. Wykorzystanie oszczędności
3. Wykorzystanie debetu
4. Poproszenie banku o kredyt
5. Poproszenie krewnych
6. Poproszenie przyjaciół
7. Poproszenie pracodawcy o zaliczkę
8. Zastawienie przedmiotów o wartości w lombardzie, których komornik nie może zająć
9. Dodatkowa praca za 450 do 520 euro
10. Maksymalizacja dochodów (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystanie z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innego sposobu i każda próba rozpoczęcia nowego tematu bez indywidualnego odpowiedzenia na te pytania oznacza, że nie chce się udzielać prawdziwych informacji i w żadnym przypadku nie dostanie się kredytu. kredyt można uzyskać tylko na zabezpieczenia, które wierzyciel może łatwo zrealizować.
Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręczyciele itp. nie są uważane za zabezpieczenia, które można łatwo zrealizować.

Każdy, kto nie chce być oceniany według tego samego standardu, może pójść na przód i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie pokazać swoje zbywalne zabezpieczenia. Zwykle mienie rzeczowe jest zastawiane maksymalnie na 50% jego wartości nominalnej. Przy słabym zabezpieczeniu wielu pożyczkodawców wymaga znacznie więcej niż 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze osobie, której nawet nie sprawdził ponad 100 tematów dotyczących tego? Ponieważ wtedy zauważyłbyś te punkty i odpowiedział na pytania. Jeśli tak bardzo zależy ci na prywatnym kredycie, dlaczego nie odpowiedziałeś najpierw na te 11 punktów indywidualnie? Chcesz zbudować zaufanie i po zabezpieczeniu, czy masz w ogóle szansę na kredyt. Zazwyczaj banki mają rację w swojej ocenie, jeśli nie chcą pożyczać pieniędzy, prywatny pożyczkodawca również nie zrobi tego, chyba że może bardzo dobrze zbyć twoje zabezpieczenie!

Pewnie zostanie wysłanych także wiele prywatnych wiadomości. W większości przypadków będą one próbą oszustwa poprzez opłaty wstępne. Dlatego bądź ostrożny wobec osób ukrywających oferty dotyczące najlepszych kredytów itp.

Tylko tak, nie inaczej.
Zobaczymy, czy następny przejdzie ten test inteligencji.

Napisany przez Sephir0th
Selina2907 pisze:
Hallo
Jestem w trudnej sytuacji finansowej. Nie mam nikogo, kto mógłby mi pomóc. Kto może mi pomóc?
Bardzo dziękuję z góry.

Kwota do zwrotu to 600€, rozłożona na 2 miesiące

Tylko 600€ w ciągu tak krótkiego czasu, czyli 2 miesiące, to klasyczny przypadek kredytu odnawialnego. W przypadku tak krótkiego okresu możemy mówić o kosztach wynoszących około 2%-3% kwoty kredytu (czyli poniżej 20€), co prawdopodobnie jest znacznie mniej, niż musiałabyś zapłacić prywatnym pożyczkodawcom.

Napisany przez Marc2512
Selina2907 pisze:
Cześć
Nie mam nikogo, kto mógłby mi pomóc.

Tak to się kończy tutaj...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata