Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Maxda i Bank SigmA

Napisany przez Yvonne86
Cześć wszystkim
Jestem nowy tutaj i nawet nie wiem, czy jestem tutaj właściwie.
Mimo to mam pytanie, może być głupie.
Wnioskowaliśmy o kredyt w wysokości 3 500 euro w firmie Maxda.
Złożyliśmy tysiące dokumentów i wypełniliśmy wszystko, co było możliwe, a wczoraj otrzymaliśmy e-mail informujący, że kredyt zostanie wypłacony dzisiaj.
Możecie się ze mnie śmiać, ale nie mam z tym doświadczenia.
1. Pytanie
Ten e-mail oznacza, że kredyt został zatwierdzony, czy nie?
A drugie pytanie brzmi

Jeśli tak jest, że kredyt został zatwierdzony, to ile czasu zajmie, zanim pieniądze pojawią się na koncie?
kredyt chyba pochodzi od banku Sigma.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, ponieważ dla naszego samochodu i mojej pracy jest to naprawdę ważne.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Yvonne, jeśli otrzymasz e-mail lub list od banku, który wypłaca środki, masz pewność że jesteś w bezpiecznej sytuacji.
W razie wątpliwości zadzwoń po prostu do pośrednika Maxda.
Sprawdzi się szybko.

Ale na pewno masz już doświadczenie kredytowe, skoro Sigma jest tylko rozwiązaniem awaryjnym, gdy nie można otrzymać kredytu w żadnym banku w Niemczech, prawda?

Napisany przez Yvonne86
Nie, ja nie mój partner życiowy
Mamy problem, w sierpniu wzięliśmy kredyt hipoteczny, a mój partner życiowy ma 2 wpisy w rejestrze dłużników, które są w pełni opłacone, ale po prostu nie są usuwane. Walczymy z nimi od jakiegoś czasu.
Teraz nasz samochód się zepsuł i wszędzie indziej odrzucano nas, ponieważ ja jako gospodyni domowa czy matka nie mam dochodu, a mój partner życiowy zarabia tylko 1900.

Ta wiadomość SMS pochodzi od Maxda, ale umowa kredytowa została już podpisana
I w rozmowie telefonicznej, jak zawsze, najpierw jesteśmy w kolejkach, potem zostajemy rozłączeni, a potem mówią, że oddzwonią.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Czy ubiegali się Państwo o finansowanie wtórnej w banku, w którym do tej pory finansowali Państwo Dom? W jakim banku w sierpniu uzyskali Państwo finansowanie? Ile kosztowała nieruchomość w sierpniu? Jakie było Państwa kapitał własny w sierpniu? Jak wysoka była Państwa pożyczka w sierpniu?

Napisany przez Yvonne86
To nie zadziałało, ponieważ było przeznaczone tylko na zakup domu. Byliśmy zobowiązani w ramach pożyczki udzielonej przez Consors Bank za 105 000 euro za pośrednictwem lepszego finansowania. Nie mieliśmy już żadnego wkładu własnego i to był długi bój. Tym razem jednak lepszemu finansowaniu również odmówiono. Ponieważ samochód jest bardzo ważny z uwagi na pracę mojego partnera życiowego, mieszkamy na wsi, a on zaczyna pracę o 4 rano, niestety musimy przyjąć to, co dostajemy. Jesteśmy wdzięczni, że to przynajmniej 3 500.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata