Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Obawy przed podwyżką składek zdrowotnych.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, wszystkim! Od około 15 lat jestem członkiem mojej obecnej kasy chorych. Zawsze byłem zadowolony z usług, więc nie chciałbym koniecznie zmieniać. Jednak teraz czuję się zaniepokojony dyskusją na temat podwyżki składek dla ubezpieczonych. Absolutnie nie mogę sobie na to pozwolić. Ponieważ nie wiem, czy może to dotyczyć każdej kasy chorych, chciałbym wiedzieć, czy istnieją kasy chorych, które zdecydowanie nie podniosą swoich składek i czy ktoś zna taką. Pozdrowienia, Swimmi09

Napisany przez ADMCI4
Teoretycznie każdy system kasowy może być dotknięty, ale wciąż istnieje możliwość zmiany ubezpieczyciela po faktycznym wzroście składki. Pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
Swimmi09 pisze: Cześć, wszyscy! Jestem członkiem mojej obecnej kasy chorych od około 15 lat. Zawsze byłem zadowolony z usług, więc nie chciałbym zmieniać. Jednak teraz jestem zaniepokojony dyskusją o podwyższeniu składek dla ubezpieczonych. Absolutnie nie mogę sobie na to pozwolić. Ponieważ nie wiem, czy może to dotyczyć każdej kasy chorych, chciałbym wiedzieć, czy istnieją kasy chorych, które zdecydowanie nie podwyższą swoich składek, i czy ktoś zna taką. Pozdrowienia, Swimmi09
Cześć, Bez względu na to, czy jesteś ubezpieczony prywatnie czy publicznie!! Powiedzenie zdecydowanie możesz bez wahania usunąć ze swojego słownika. Koszty świadczeń medycznych stale rosną. I ten fakt, tak jak w przypadku gospodarki, jest przenoszony na konsumenta końcowego. Innymi słowy, ostatni traci! Zarówno ubezpieczenia prywatne, jak i publiczne muszą ciągle przeliczać składki. Prywatne muszą udowodnić, że wpływy pokrywają koszty. Jak wiadomo, fundusze publiczne mają różniej wielkości długi. Nie jestem jasnowidzem, ale moja prognoza mówi, że w przyszłości istnieje możliwość istnienia jednej lub dwóch kas chorych publicznych. Jest to jedyna korzyść z Funduszu Zdrowia (stała składka). Żaden człowiek nie potrzebuje 30 lub 40 różnych publicznych kas chorych, jeśli usługi są wszędzie tak samo złe i tak samo drogie!!! Pierwsze fuzje już się zaczynają kształtować. (Barmer - GEK itp.) Więc poczekajmy najpierw, co nas czeka. Być może Westerwelle i Co. jeszcze coś niespodziewanego wymyślą. Mają niewielki margines manewru. z poważaniem Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata