Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: www.financemy.de - kredyt samochodowy

Napisany przez Patrick996
Cześć, zarejestrowałem się tutaj, aby zapytać, czy ktoś miał już doświadczenia na stronie Financemy.de? Złożyłem wniosek o kredyt samochodowy w wysokości 32 000 € i kredyt został zatwierdzony. Umowa kredytowa przyszła e-mailem i podpisałem ją, odesłałem do banku - było to dość proste. Moje pytanie brzmi: nie wysłałem dokumentu rejestracyjnego pojazdu do banku, więc zapytałem bezpośrednio, czy muszę go teraz wysłać. Obsługa klienta powiedziała, że bank, którego wybrałem na ich stronie, nie potrzebuje tego dokumentu, i nie ma także nic na ten temat w umowie kredytowej, czyli czy mogę go teraz zachować? :/

Napisany przez ZehWeh
Jesteśmy jasnowidzami? Skąd mamy to wiedzieć? Nie znamy ani umowy kredytowej, którą miałeś nadzieję przeczytać, ani banku. Ewentualnie powinieneś po prostu zapytać w banku, zamiast zadawać pytania na internetowych forach, na które nikt nie może odpowiedzieć.

Napisany przez rheingeist
Po prostu poczekaj. Jeśli już dostałeś pieniądze, to dobrze. List zawsze możesz jeszcze wysłać do banku. Wiem, że w bankach gubi się ponad 800 listów rocznie... Nie dość zrozumienie!!

Napisany przez Schufa_fra
To tut tutaj zapewne ukryta reklama - dwukrotne wspomnienie adresu URL?
A tak, są banki, które żądają brief o pojeździe, niektóre nie.
Po prostu zapytaj w banku, większość banków ma nawet czat online z obsługą klienta online. Znakomite!

Napisany przez wary
Patrick996 pisze:
W umowie kredytowej nie ma nic o tym, że muszę go wysłać. Czy mogę go teraz zatrzymać? :/

Tak. Jeśli bank nie zażądał zabezpieczenia, nie musisz go dostarczać.

Napisany przez memet
Financemy.de ma złe recenzje. Powinieneś rozważyć odwołanie w ciągu 14 dni i dowiedzieć się więcej.

Napisany przez Patrick996
Wszystko w porządku, wszystko się udało. List dotarł do mnie. Panie Admin, nie chciałem robić reklamy, przepraszam.

Napisany przez Titanium
Mam wielu znajomych, którzy dali się oszukać na tej stronie kredytowej. Proszę administratorów o podjęcie niezbędnych kroków w celu zablokowania konta tego Patricka. On jest oszustem, który próbuje zrobić pośrednią reklamę.

Napisany przez wary
Titanium pisze:
Mam wielu przyjaciół, którzy dali się nabrać na tę stronę kredytową. Proszę administratorów o podjęcie niezbędnych kroków w celu zablokowania konta tego Patricka. To oszust, który próbuje pośrednio robić reklamę.

Mocne słowa skierowane zarówno do dostawcy, jak i do użytkownika.

Czy masz na to jakieś dowody?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata