Re: Fairriester- Podwyższenie emerytury w ramach planu oszczędnościowego Riester
Napisany przez Martin79HN -
- śr gru 13, 2023 10:55 am
Cześć wszystkim,
dawno temu informowałem, że umowa mojej żony
nie idzie dobrze. (Fairriester od kilku lat, Raisen Pension)
Aby uniknąć sporu między moją żoną a mną, mam pytanie do wszystkich: (Poleciłeś mi ten produkt)
Saldo funduszu Riester = fundusz specjalny, czy jest to bezpieczne?
Na przykład firma Raisen GmbH ma większą stratę w bilansie w wysokości kilku milionów.
Raisen Pension to jednak także platforma o zasięgu globalnym.
Jak bezpieczne są 15 tys. euro mojej żony, z czego 8 tys. wpłaciła sama (pozostała część to dotacje)?
Nie jesteśmy zadowoleni z rozwoju wartości.
Chcemy z niej skorzystać za kilka lat, aby spłacić kredyt hipoteczny.
Około 6 lat oszczędzania, a potem spłata zadłużenia.
W przypadku mojego planu oszczędzania na rzecz emerytury zhiera się prawdopodobnie system gwarancji depozytów. (ale w ostateczności to spółdzielcza kasa oszczędnościowo-kredytowa)
Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie podczas wyszukiwania w internecie.
dawno temu informowałem, że umowa mojej żony
nie idzie dobrze. (Fairriester od kilku lat, Raisen Pension)
Aby uniknąć sporu między moją żoną a mną, mam pytanie do wszystkich: (Poleciłeś mi ten produkt)
Saldo funduszu Riester = fundusz specjalny, czy jest to bezpieczne?
Na przykład firma Raisen GmbH ma większą stratę w bilansie w wysokości kilku milionów.
Raisen Pension to jednak także platforma o zasięgu globalnym.
Jak bezpieczne są 15 tys. euro mojej żony, z czego 8 tys. wpłaciła sama (pozostała część to dotacje)?
Nie jesteśmy zadowoleni z rozwoju wartości.
Chcemy z niej skorzystać za kilka lat, aby spłacić kredyt hipoteczny.
Około 6 lat oszczędzania, a potem spłata zadłużenia.
W przypadku mojego planu oszczędzania na rzecz emerytury zhiera się prawdopodobnie system gwarancji depozytów. (ale w ostateczności to spółdzielcza kasa oszczędnościowo-kredytowa)
Niestety nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie podczas wyszukiwania w internecie.