Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Zapytanie o podatek od źródeł Banku Szkocji.

Napisany przez Mongoo
Miałem swoje pieniądze ulokowane jako lokata terminowa przez kilka miesięcy. W styczniu stopy procentowe spadły i teraz moje pieniądze zostały przeniesione gdzie indziej. Zauważyłem, że podczas rozliczenia odsetek za 2023 rok został pobrany lub odprowadzony podatek od źródeł przychodu, jak podejrzewam. Czy istnieje sposób na odzyskanie podatku od źródeł przychodu? Nie pracuję i nie mam innych dochodów poza niewielkim panelem fotowoltaicznym. Dziękuję za wszelką pomoc.

Napisany przez bruno68
@Mongoo,

o zeznaniu podatkowym, czyli jeśli nie wykorzystał Pan ulgi.

Ale zwrot podatku pochłania pomoc społeczną! Jeśli otrzyma Pan zwrot podatku w wysokości 1 000 €, zostanie udzielona ulga w wysokości 160 €, z tego powodu pozostałe 840 € zostaną zastosowane na pomoc społeczną w następnym miesiącu.

W rezultacie otrzyma Pan zamiast 1 200 € pomocy społecznej tylko 360 € pomocy społecznej.

bruno68

Napisany przez Mongoo
Faktycznie nie otrzymuję żadnych świadczeń od państwa. Radzę sobie jakoś.

Napisany przez bruno68
@Mongoo,

Z tego nie wynikało z ich pierwszego pisma.

Ale dlaczego amerykańska inwestycja? Ryzyko wynika z tego, że ze względu na stopy procentowe, które są na poziomie zmiany, może prowadzić to do znacznych strat wartości?

Sam zysk / strata, wynoszący 0,25%, oznacza około 125 $ więcej lub mniej wartości w €!

bruno68

Napisany przez Mongoo
Bank of Scotland to jednak nie to. To był rachunek oszczędnościowy

Napisany przez 2tneub
Nie przejmuj się, Bruno nigdy nie czyta postów, zawsze wymyśla swoje własne przypadki. To taki troll z forum

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata