Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy warto zmienić na nowe ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Dotychczas byłem zadowolony z mojego ubezpieczenia zdrowotnego. Teraz jednak odmawia mi ono zatwierdzenia rehabilitacji z powodu poważnych problemów z kręgosłupem. Lekarz uważa ją jednak za absolutnie konieczną. Czy ma sens zmienić ubezpieczyciela, aby móc skorzystać z tej terapii? Czy świadczenia są obecnie takie same wszędzie? Co musi stary ubezpieczyciel powiedzieć nowemu? Kto zna się na tym? Dzięki i pozdrowienia, Halswirbel3

Napisany przez Planvoll
Halswirbel3;24390 pisze: Czy zmiana na nową kasę chorych ma sens, aby skorzystać z tego środka? Czy obecnie wszystkie świadczenia są takie same? Co musi stara kasa powiedzieć nowej? PKV czy GKV? W ramach GKV nie ma istotnych różnic, a jeśli chodzi o inną PKV, w twoim obecnym stanie nie ma sensu się ubiegać, tak surowo to brzmi! Spróbuj porozmawiać ze swoją kasą. Pierwsze odrzucenie nie musi oznaczać niczego złego!

Napisany przez ADMCI4
Pytanie brzmi jednak również, czy nowe ubezpieczenie zdrowotne, niezależnie od wszystkiego, natychmiast zatwierdzi rehabilitację... Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Pozdrowienia Ulf65

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata