Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy z niską oceną w Biurze Informacji Kredytowej

Napisany przez Lisarichte
Cześć wszystkim,

Jestem teraz naprawdę zrozpaczony i mam nadzieję na dobrą odpowiedź lub doświadczenia.

Krótko o naszej sytuacji

Mam 33 lata i mam wynik SCHUFA na poziomie 97,65
Netto 1060€, pracuję na pół etatu
Mój mąż ma 45 lat, wynik SCHUFA 86,06, litera H?
Netto 3000€
2 dzieci

Znaleźliśmy dla siebie odpowiedni obiekt, byliśmy również u doradcy finansowego na miejscu, wszystko wydaje się dobrze z obliczeniami budżetowymi, otrzymaliśmy również ofertę od banku Sparda w Hanowerze. Wszystkie dokumenty zostały przesłane, teraz musimy poczekać 3-5 dni. Mam teraz straszną obawę co do wyniku SCHUFA i czy uda nam się dostać kredyt. Mamy 3 inne kredyty, do tej pory nie mieliśmy z żadnym z nich opóźnień w płatnościach.

Mieszkanie ma kosztować 189 000€
WK wniesiemy w wysokości 30 000€
Brak konieczności modernizacji ani remontu.

Napisany przez NaTwoim13
Odpowiedziałem na Państwa zapytanie.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Lisarichte, z własnym kapitałem na pewno możesz pokryć dodatkowe koszty zakupu - to dobre.
Twój wynik wynoszący 97,x% jest w miarę dobry, ale przy zarobkach na poziomie prawie 1000 EUR samodzielne sfinansowanie jest niemożliwe?
Wynik Twojego męża poniżej 90% nie jest idealny, ale ostatecznie nie stanowi przeszkody dla uzyskania kredytu hipotecznego.
Z miesięcznym dochodem netto w wysokości 4000 EUR, kapitałem własnym w wysokości 30 000 EUR i ceną nieruchomości w wysokości 189 000 EUR kredyt hipoteczny na pewno okaże się sukcesem.
Bank może jednak nałożyć niewielki dodatek do oprocentowania, ale w granicach rozsądnych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata