Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Trudności z spłatą kredytu

Napisany przez ADMCI4
Kiedy dwa lata temu wziąłem razem z moją dziewczyną kredyt w wysokości 14 000 euro, aby uporządkować nasze konta, mogliśmy sobie jeszcze dobrze poradzić z ratami. Tymczasem się rozstaliśmy, a ja teraz zarabiam znacznie mniej. Znajomy doradził mi, abym porozmawiał z bankiem i naciskał, aby wpłacić zaliczkę i w ten sposób praktycznie spłacić kredyt. Moi rodzice pożyczyliby mi pieniądze. Czy mam szansę u banku? Dziękuję i pozdrowienia, LoGo

Napisany przez Steffi
Teoretycznie tak, to kwestia negocjacji, jeśli nie jest uregulowane w umowie kredytowej.

Napisany przez MThiemann
Cześć LoGo77, Twoi bankierzy prawdopodobnie będą chcieli ponownie przeanalizować Twoją sytuację finansową. Jeśli okaże się, że nie jesteś w stanie dalej w pełni spełniać swoich miesięcznych zobowiązań płatniczych, ta strategia może okazać się skuteczna. Z mojego punktu widzenia bank prawdopodobnie spróbuje najpierw namówić Cię, aby Twoi rodzice mogli być w stanie wesprzeć Cię finansowo miesięcznie, tak aby raty kredytu mogły być dalej regulowane. Warto jednak spróbować i porozmawiać na ten temat. Życzę Ci powodzenia. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
U syna mojej przyjaciółki się udało, ale również otrzymuje on zasiłek HartzIV i nie miał żadnych widoków na spłatę kredytu w inny sposób. Fundusz awaryjny

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata