Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: 500 euro pożyczki prywatnej z umową prywatną

Napisany przez ADMCI4
Cześć

Szukam wiarygodnej osoby, która byłaby gotowa zawrzeć ze mną prywatną umowę kredytową. Obecnie uczęszczam na szkolenie i mam niewiele pieniędzy w miesiącu. Jednak wystarczy mi na zawarcie umowy lub na opłacenie rat wierzycielowi.
Co mnie irytuje w tym kraju, to Biuro Informacji Gospodarczej (Schufa), które psuje wszystko, nawet tylko zakup na raty za pośrednictwem Klarna. Mogę spłacić 500 euro w 5 ratach po 100 euro z odsetkami. Proszę o oszczędzanie głupich komentarzy, nie zawsze można kontrolować swoją sytuację finansową, a teraz bardzo mnie to dotknęło.
Nie prosiłbym o to, gdybym miał inną, lepszą opcję. Oczywiście otrzymasz od mnie zabezpieczenia, w tym moje dane, umowę i regularne przelewy na Twoje konto! Daj mi swoje zaufanie, albo i nie.

Co zamierzam zrobić z pieniędzmi? Zakup ubrań i jedzenia.

Pozdrowienia

Napisany przez 2titan1981

Dzień dobry

Szukam niezawodnej osoby, która byłaby gotowa zawrzeć ze mną prywatną umowę kredytową. Niestety obecnie uczę się nowego zawodu i nie zarabiam zbyt wiele miesięcznie. Mam jednak wystarczająco pieniędzy, aby móc podpisać umowę lub opłacić raty wierzycielowi.

Co mnie denerwuje w tym kraju, to Schufa, która psuje wszystko, nawet jeśli chodzi o zakupy na raty przez Klarna. Mogę spłacić 500 [url]euro[/url] w 5 ratach po 100 [url]euro[/url] z odpowiednimi odsetkami. Oszczędź mi głupich komentarzy, nie można wybierać sytuacji finansowych i teraz mocno mnie to dotknęło.

Nie pytałbym, gdybym miał lepszą opcję. Oczywiście otrzymasz odpowiednie zabezpieczenia, w tym moje dane, umowę i regularne przelewy na Twoje [url]konto[/url]! Obdarz mnie swoim zaufaniem, albo nie.

Co mam zamiar zrobić z pieniędzmi? Zakup ubrań i artykułów spożywczych.

Pozdrowienia

Chcesz pożyczyć sumę x na y miesięcy. W zamian zapłacisz sumę z jako rekompensatę. Poniższe 11 punktów są odpowiednio omówione. Mogę dodatkowo zaoferować następujące szybko zbywalne zabezpieczenia

1. Ustalić raty z wierzycielem

2. Skorzystaj z oszczędności

3. Skorzystaj z debetu

4. Poproś bank o [url]kredyt[/url]

5. Zapytaj krewnych

6. Poproś przyjaciół

7. Poproś pracodawcę o zaliczkę

8. Złóż przedmioty o wartości w lombardzie, których komornik nie może zająć

9. Dodatkowo podejmij pracę za 450, wkrótce 520 [url]euro[/url]

10. Zwiększaj wpływy (oddawanie krwi, ogłoszenia lokalne itp.)

11. Skorzystaj z doradztwa dla dłużników

Nie, nie ma innego sposobu i każda nowa wątła w tej sprawie, bez odpowiedzi na te pytania pokazuje, że osoba nie jest skłonna udzielać prawidłowych informacji i w żadnym przypadku nie otrzyma [url]kredytu[/url]. [url]kredyt[/url] można otrzymać tylko na zabezpieczenia, które pożyczający może łatwo zrealizować.

Weksle, umowy, dokumenty tożsamości, poręcze itp. nie zaliczają się do łatwo zbywalnych zabezpieczeń.

Każdy, kto nie chce być wrzucany do jednego worka, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów oraz pokazać swoje zabezpieczenia. Z reguły przedmioty są zastawione maksymalnie do 50% ich rzeczywistej wartości. Przy słabym zabezpieczeniu wielu pożyczkobiorców wymaga znacznie powyżej 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo przykre, ale czy pożyczyłbyś pieniądze osobie, której nawet nie zależy na zapoznaniu się z ponad 100 tematami dotyczącymi tej kwestii?

Bo wtedy zauważyłbyś te punkty i odpowiedziałbyś na pytania. Jeśli naprawdę zależy Ci na prywatnym kredycie, dlaczego najpierw nie odpowiedziałeś na te 11 pytań? Chcesz przecież budować zaufanie i dopiero po okazaniu istotnych zabezpieczeń masz szansę na [url]kredyt[/url]. Zazwyczaj banki mają rację oceniając swoje ryzyko, jeśli nie pożyczają pieniędzy, to prywatny pożyczkodawca również tego nie zrobi, chyba że może bezproblemowo zrealizować Twoje zabezpieczenia!

Na pewno zostanie wysłanych wiele prywatnych wiadomości. Najczęściej zawierają one oszustwa związane z opłatami wstępnymi. Dlatego bądź ostrożny wobec osób, które tu oferują ukryte propozycje dotyczące najlepszych [url]kredytów[/url] itp.

Tak, nie inaczej.

Zobaczymy czy następna osoba zda test inteligencji.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Po co ci to jest potrzebne? Masz absolutnie żadne dochody? Jeśli jesteś bardzo zadłużony i dlatego nie zostaje ci nic, powinieneś ustawić następujące priorytety: 1. Wynajem + opłaty dodatkowe 2. Ogrzewanie/Prąd 3. Artykuły spożywcze 4. Reszta, co jeszcze pozostało Poradź się doradcy finansowego Jeśli teraz nie ma pieniędzy, skąd ma więc przy każdym miesiącu pozostać 100 EUR na spłatę?

Napisany przez ZehWeh
Znowu ktoś z kategorii bardzo przyjaznych, ponieważ otrzymuje odpowiedzi, których nie chce.

Dlaczego uważasz, że ktokolwiek powinien ci zaufać? Nikt cię nie zna.

Większość osób sama szuka kłopotów finansowych, ponieważ żyją ponad stan i zbyt późno zdają sobie sprawę, że to nie jest zrównoważone na dłuższą metę.

To nie jest miejsce ogłoszeń, ale forum dyskusyjne dotyczące pytań dotyczących umów kredytowych i ich treści prawnych. Wskazówki od Titana są więc maksymalnym, czego możesz się spodziewać tutaj. Nikt jeszcze nie otrzymał tutaj kredytu. Jeśli ktoś się do ciebie zwróci, prawdopodobnie jest oszustem.

Napisany przez 2titan1981
Tak jak zawsze, kto potrafi czytać i rozumieć, jest jasnym zwycięzcą.

Gdyby czytał, mógłby zrozumieć. Nie zrobił tego, nie chciał więc intencje są jasne.

To, że jest w upadłości i już nie potrafił sobie poradzić, dowodzi, że brakuje mu pewnie potrzebnej edukacji.

Więc oto darmowa rada. Możesz wydawać tylko pieniądze, które zarobiłeś, to znaczy pracujesz, w zamian dostajesz pieniądze, im więcej tym więcej. Być może to ci pomoże.

Napisany przez ADMCI4
12345678910

Napisany przez wary
marvin1995 pisze:
Oczywiście otrzymasz swoje zabezpieczenia, w tym moje dane, umowa oraz regularne przelewy na twoje konto!

To nie są zabezpieczenia.

Zabezpieczenia to możliwości realizacji roszczeń poza twoim majątkiem i dochodami.

To, co oferujesz, to dane kontaktowe i obietnica zwrotu pieniędzy... jednakże wartość nie zbliża się nawet do pożądanych 500 €.

Napisany przez 6Bankkaufmann
@marvin1995, zabezpieczenie to coś, co można zlikwidować w przypadku zwłoki w płatności. Dane, umowa, intencje przelewu nie są tego przykładem. Pracuję na rynku finansowym od 1991 roku. Nigdy nie widziałem, ani nie słyszałem o tym, że biały rycerz po prostu w internecie po ogłoszeniu pożycza obcym osobom pieniądze. Do tej pory tego nie było i nie będzie. Nadal jednak istnieje wiele oszustów, którzy wmawiają ludziom coś przeciwnego.

Napisany przez ZehWeh
Marvin chyba pożegnał się.... za dużo rzeczywistości

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata