Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Mała pożyczka prywatna.

Napisany przez dnper
Kochani użytkownicy Forum Finansowego,

dzisiaj zwracam się do was z pilną prośbą, ponieważ niespodziewanie stanąłem w obliczu wyzwania finansowego. niedawno musiałem uregulować niespodziewanie wysoki rachunek, który musiałem zapłacić od razu. W wyniku tego nie mam teraz żadnych środków finansowych, by przetrwać do końca miesiąca.

Dla informacji: pracuję w służbie zdrowia.
Obecnie portale takie jak VexCash mnie nie interesują. Moja rodzina również nie może mi obecnie finansowo pomóc.

Dlatego proszę was o małe prywatne pożyczki w wysokości 300€. Zapewniam was, że jestem w stanie spłacić całą kwotę w całości do końca lutego. Chętnie jestem również gotów sporządzić umowę, aby wszystko było wiążące.

Z góry dziękuję za wasze wsparcie i zrozumienie w tym trudnym czasie.

Z serdecznymi pozdrowieniami,

[dnper]

Napisany przez 2titan1981
dnper pisze:
Drodzy użytkownicy forum finansowego,

zwracam się dzisiaj do was z pilną prośbą, ponieważ niespodziewanie stanąłem przed wyzwaniem finansowym. Kilka dni temu musiałem uregulować nieoczekiwanie wysoki rachunek, który musiałem zapłacić natychmiast. W rezultacie nie mam już środków finansowych, by przetrwać resztę miesiąca.

Dla informacji: pracuję w opiece zdrowotnej.
Portale takie jak VexCash nie wchodzą teraz w grę dla mnie. Moja rodzina również nie może mi obecnie finansowo pomóc.

Dlatego proszę was o małe prywatne pożyczki w wysokości 300€. Zapewniam was, że jestem w stanie spłacić całą kwotę w jednej racie do końca lutego. Jestem też gotów sporządzić umowę, aby wszystko było wiążąco ustalone.

Z góry dziękuję za wasze wsparcie i zrozumienie w tym trudnym czasie.

Z serdecznymi pozdrowieniami,

[dnper]

Chcesz pożyczyć kwotę x na okres y miesięcy. W zamian za to zapłacisz kwotę z jako rekompensatę. Poniższe 11 punktów zostały odpowiedziane osobno. Mogę dodatkowo zaoferować następujące zabezpieczenia łatwo zbywalne

1. Ustalić harmonogram spłat z wierzycielem
2. Wykorzystać oszczędności
3. Skorzystać z debetu
4. Zapytać bank o kredyt
5. Zapytać krewnych
6. Zapytać przyjaciół
7. Poprosić pracodawcę o zaliczkę
8. Zastawić przedmioty wartościowe w lombardzie, które komornik nie może zająć
9. Podjąć dodatkową pracę za 450 zł, niedługo 520€
10. Maksymalizować przychody (oddawanie krwi, ogłoszenia drobne itp.)
11. Skorzystać z pomocy doradcy ds. zadłużenia

Nie, nie ma innego sposobu, a wszelkie nowe wątki bez osobnego udzielenia odpowiedzi na te pytania dowodzą, że osoba nie jest skłonna udzielać właściwych informacji i w żadnym wypadku nie otrzyma pożyczki. pożyczka jest możliwa tylko w przypadku zabezpieczeń, które pożyczający może łatwo zbyć.
Weksle, umowy, dowody tożsamości, poręczenia itp. nie są uznawane za zabezpieczenia łatwo zbywalne.

Każdy, kto nie chce być wrzucany do jednego worka, może przejść do przodu i odpowiedzieć na te 11 punktów, a następnie przedstawić swoje zbywalne zabezpieczenia. Rzeczowe zabezpieczenia są zazwyczaj zabezpieczane maksymalnie do 50% ich wartości rzeczywistej. Przy słabym zabezpieczeniu wielu pożyczkodawców żąda znacznie ponad 10% rekompensaty.

To wszystko jest bardzo smutne, ale czy pożyczyłbyś pieniądze obcej osobie, która nawet nie zwraca uwagi na ponad 100 tematów tutaj?
Bo wtedy zauważyłbyś te punkty i udzielił odpowiedzi na pytania. Jeśli zależy ci na prywatnej pożyczce, dlaczego najpierw nie odpowiesz na te 11 punktów osobno? Przecież chcesz zbudować zaufanie, a po przedstawieniu rzeczywistych zabezpieczeń masz szansę na otrzymanie pożyczki. Zazwyczaj banki mają rację w swojej ocenie - jeśli nie udzielają kredytu, to prywatny pożyczkodawca również tego nie zrobi, chyba że może łatwo zbyć twoje zabezpieczenie!

Na pewno będą wysyłane prywatne wiadomości. Często wiążą się one z oszustwami związanych z opłatami z góry. Dlatego uważaj na osoby, które tutaj dyskretnie oferują najlepsze kredyty itp.

Tylko w ten sposób, nie inaczej.
Zobaczymy, czy następny przejdzie test inteligencji.

Napisany przez wary
dnper pisze:
W razie potrzeby chętnie sporządzę umowę, aby wszystko było oficjalnie ustalone.

To nie jest bezpieczeństwo. To tylko dokumentacja.

Bezpieczeństwem są przedmioty wartościowe, komornicze dochody, poręczenia itp.

Cytat od dnper

Zapewniam was, że jestem w stanie spłacić całą kwotę do końca lutego jednorazowo. ]

W takim razie każdy bank udzieli ci pożyczki na przystępnych warunkach. Nawet zobowiązanie do kredytu obrotowego jest akceptowalne na jeden miesiąc.

Cytat od dnper

Drodzy Użytkownicy Forum Finansowego,

zwracam się dzisiaj do was z pilną prośbą, ponieważ niespodziewanie stanąłem przed wyzwaniem finansowym. Niedawno musiałem uregulować nieoczekiwanie wysoki rachunek, który musiałem spłacić natychmiast. W związku z tym nie mam już środków finansowych, aby przetrwać resztę miesiąca.

Wartościowa wskazówka na przyszłość: Następnym razem poproś wierzyciela o możliwość spłaty ratalnej do następnego miesiąca (pół dzisiaj, pół w lutym). Działa w 99,9999 procent przypadków, jeśli pierwsza rata może być spłacona od razu.

Prawdopodobieństwo, że wierzyciel odroczy częściowo swoje żądanie przez kilka tygodni, jest znacznie większe niż to, że obcy w Internecie pożyczy ci pieniądze.

Cytat od dnper

Dziękuję z góry za wsparcie i zrozumienie w tym trudnym czasie.

Gdybym chciał ci teraz pożyczyć 300,00 €, musiałbym uwzględnić ryzyko utraty. Na podstawie twoich danych i medium jakim jest internet, początkowo szacuję je na 90 procent.

Nawet jeśli udałoby ci się mnie przekonać, że to tylko 50 procent... Musiałbym przynajmniej otrzymać (+marżę) od ciebie.

Z drugiej strony nigdy nie wziąłbym od uczciwej osoby 150 €, aby pożyczyć jej na miesiąc 300 euro. Rozumiesz to dylemat?

Napisany przez dnper
To oczywiście prawda, że nikt tu nie pomoże. Niemniej jednak dziękuję za wszelkie starania.

Napisany przez wary
dnper pisze:
Oczywiście, masz rację & zrozumiałem już, że nikt tu nie będzie pomagać. Niemniej jednak dziękuję za wszystkie starania.

Prawdopodobnie nikt nie da ci pieniędzy. Moim zdaniem, dostałeś pomoc.

Napisany przez dnper
Właśnie źle się wyraziłem.

Napisany przez wary
dnper pisze:
Potem po prostu źle się wyraziłem.

Wszystko w porządku. Chciałem tylko, żeby ewentualnie przydatne porady nie zostały przeoczone.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata