Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Budowanie zdolności kredytowej dla przyszłego kredytu. Możliwe w zagranicznych instytucjach finansowych.

Napisany przez Zerow13
Cześć,

Na początku roku złożyłem wniosek o kredyt, który został odrzucony. Postanowiłem więc zbadać przyczynę i odkryłem, że moje dane w Biurze Informacji Gospodarczej są kompletnie zniszczone (9,91). Zaczęłem zatem sprawdzać wszędzie, czy mam jeszcze zaległości oraz złożyłem wniosek o raport z Biura Informacji Gospodarczej i Creditreform. Okazało się, że mam trzykrotnie ten sam wpis: Brak złożonego oświadczenia majątkowego.

Historia jest dość krótka. Doświadczyłem rozstania, przestałem się o wszystko troszczyć, wyjechałem za granicę, gdzie pracowałem u znajomego, dostawałem pieniądze ""pod rękę"" i po prostu żyłem. Wiem, że to był głupi pomysł, ale każdy popełnia błędy będąc młodym i głupim.

Teraz moje główne pytanie. Chciałbym odbudować sobie dobrą zdolność kredytową przed 2026 rokiem (data wygaśnięcia wpisu w Biurze Informacji Gospodarczej). Wszystkie zaległości zostały spłacone.

Obecnie pracuję jako robotnik w branży rzemieślniczej, zarabiając 2200€ netto oraz mam dodatkową pracę na pół etatu, zarabiając 538€. Dzięki temu w miarę dobrze sobie radzę, zostaje mi około 1100€ każdego miesiąca, nie potrzebuję wiele, bo wszystko jest dobrze zorganizowane. Zastanawiam się również nad zarejestrowaniem działalności gospodarczej dodatkowo, która podlegałaby przepisom dla małych przedsiębiorstw, ponieważ lubię w weekendy majsterkować i chciałbym coś dodatkowo zarobić.

Teraz pytanie - jak mogę odbudować sobie dobrą zdolność kredytową, aby móc być może wziąć kredyt lub dostać kartę kredytową zanim nadejdzie 2026? Rozważałem ewentualność założenia drugiego mieszkania w Holandii lub Belgii, co jest dla mnie blisko, otwarcie tam konta i sprawdzenie, czy możliwości są lepsze, ale też nie chcę wydawać pieniędzy bez potrzeby.

Będę wdzięczny za każdą konstruktywną odpowiedź oraz pomysły i sugestie.

Dziękuję.

Re: Budowanie zdolności kredytowej dla przyszłego kredytu. Możliwe w zagranicznych instytucjach finansowych.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Obecnie pracuję w branży rzemieślniczej na pełen etat za 2200 € netto i mam dodatkową pracę na pół etatu za 538 €. Dzięki temu całkiem nieźle mi idzie i zostaje mi około 1100 € każdego miesiąca. Nie potrzebuję wiele, ponieważ wszystko idzie dobrze.

A więc, czy nie mógłbyś zaoszczędzić 1100 € i spełnić swoje marzenia?

Teraz pytanie brzmi, jak mogę zbudować odpowiednią zdolność kredytową, aby w przyszłości móc finansować zakupy lub otrzymać kartę kredytową, nie czekając do 2026 roku.

Dlaczego Twoim celem jest zdobycie karty kredytowej lub możliwość zaciągnięcia kredytu?

Teraz moje główne pytanie. Chcę zbudować odpowiednią zdolność kredytową przed 2026 rokiem (ostatnim terminem wpisu do Schufy). Wszystkie zaległe długi zostały spłacone.

Do 12/2026 pozostało około 33 miesięcy. To oznacza, że możesz zaoszczędzić ponad 30 000 €. Wtedy będziesz miał odpowiednią zdolność kredytową.

Napisany przez Zerow13
Cześć Panie Müllerze Oczywiście możliwe jest oszczędzanie pieniędzy, ale chcę też iść naprzód w moim życiu i karierze zawodowej. Uważam karty kredytowe raczej jako możliwość dokonywania wyjątkowych inwestycji. A 33 miesiące to cholernie długi czas w dzisiejszym szybkim tempie życia.

Tak, zgadza się, pieniądze z pożyczki są tak kusząco łatwe do uzyskania, ale spłata ciągnie się... jakieś wieki...

Napisany przez Zerow13
Oczywiście, ale także zależne od powodu.

Gdy zastanawiam się nad ostatnimi miesiącami i robię podsumowanie... Nie mówię o kredytach hipotecznych itp. To raczej byłoby bardziej długoterminowym celem. W tej chwili zadowoliłbym się kartą kredytową o limicie od 10 000 do 20 000. Jeśli naprawdę coś się zepsuje, mogę po prostu zrobić zakupy online, zapłacić za 30 dni, wykonać pracę i spłacić maszynę.

Dlatego pytam, czy ktoś się na tym zna, na przykład na pytaniach dotyczących zdolności kredytowej. To będzie od tego zależało, gdzie zamelduję swoją działalność gospodarczą, czy tu czy w sąsiednim kraju.

Napisany przez Zerow13
Chciałbym dodać jeszcze coś bezpośrednio.

Oszczędzanie pieniędzy to jedno, ale być płynnym finansowo to moim zdaniem jeszcze lepsze. Rozważmy kilka scenariuszy, które przychodzą mi na myśl.

- Zaczynam pracować dodatkowo w branży rzemieślniczej i dostaję kilka zleceń, co jest trudne do pogodzenia czasowo. Ale jeśli dostaję kolejne zamówienie od klienta, na które mam niezbędne umiejętności, ale brakuje mi odpowiedniego narzędzia. Czy nie byłoby wspaniale wiedzieć, że mam dostępny mały kredyt lub limit na karcie kredytowej? Dzięki temu mógłbym zarobić więcej.

- Mój samochód służbowy ulega awarii i konieczna jest szybka naprawa. Dzięki dodatkowemu budżetowi nie ma przerwy w pracy, ponieważ mogłem działać bardzo szybko.

- Na budowie coś idzie nie tak i uszkadzam coś. Na pewno byłoby bardzo uspokajające wiedzieć, że istnieje dodatkowa możliwość naprawy szkody bez stresu związanego z ubezpieczeniem itp.

Myślę, że powinno być jasne, o co mi chodzi. Nie mówię, że potrzebuję pomocy finansowej, ale jestem otwarty na wszelkie wskazówki dotyczące poszerzenia moich możliwości finansowych poprzez dodatkowy kapitał.

- Muszę rozszerzyć magazyn, ponieważ być może otrzymam dobrą ofertę, a jeśli będę mógł poszerzyć asortyment np. kupować palety towarów zamiast każdego elementu osobno w sklepie. Z moją historią kredytową niczego nie dostanę.

Gdybym w przeszłości nie popełnił tylu błędów, moja historia kredytowa byłaby czysta i wszystko byłoby łatwiejsze...

Napisany przez 2titan1981
W przypadku kart kredytowych rzadko udziela się limitu za pośrednictwem, jaki trzeba mieć odpowiednie wynagrodzenie/dochody.

Dla 2,5-krotności swojej pensji netto można otrzymać także limit w przypadku dodatkowej zdolności kredytowej, więc maksymalny limit dla Ciebie wynosi 5 500 €. Jednak Twoja zdolność kredytowa jest na niższym poziomie, więc w Niemczech nie masz szans na zwykłą kartę kredytową. Również nie dostaniesz debetu w Niemczech.

Pomogłaby Ci tylko angielska albo amerykańska karta kredytowa, za pomocą której można trenować swoją zdolność kredytową poprzez terminową spłatę swoich środków. Twoje dane w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa) poprawią się istotnie dopiero po 2026 roku, i to bardzo powoli.

Powinieneś rozważyć znaczne zwiększenie swojej pensji netto, aby mieć lepszą pozycję startową i móc odkładać 4000 € miesięcznie zamiast 1100 €.

Napisany przez Zerow13
Cześć, Titan1981 Zwiększenie mojej płacy netto byłoby możliwe, jakie karty kredytowe byłyby w tej sytuacji odpowiednie? To na pewno byłoby już początkiem, ponieważ wszystkie, które dotąd widziałem, sprawdzają bazę Schufa.

pisze:
Rzadko zdarza się, żebyś otrzymał kartę kredytową z limitem kredytowym, musisz mieć odpowiednie zarobki/dochody.

Za 2,5-krotność jego wynagrodzenia można otrzymać limit kredytowy nawet do 5.500 € przy dodatkowej zdolności kredytowej.

Mam kartę kredytową Barclaycard, zaczęła się od limitu w wysokości 3.000 EUR i stopniowo zwiększała aż do dzisiaj do 15.000 EUR. Korzystam z niej tylko dlatego, że jest bezpłatna i mogę wypłacać gotówkę bez opłat z bankomatu, niezależnie od banku.

Jednak jeśli się tego nie spłaca na czas, to naliczane są odsetki w wysokości około 20%. Dlatego pomysł z kartą kredytową jest właściwie najdroższy, jeśli nie spłaca się wszystkiego terminowo co miesiąc.

Cytat Zerow13:

Jeśli naprawdę zepsuje się narzędzie, można po prostu złożyć zamówienie online, zapłacić za 30 dni, zrealizować plac budowy i spłacić maszynę. Jeśli klient nie zapłaci, to jesteś zadłużony. To bardzo proste: podczas zamówienia pobierz opłatę z góry za materiały i narzędzia, a za pracę płacisz po zakończeniu.

Dlatego po prostu zaoszczędź 8-10 miesięcy, wtedy będziesz już miał 10.000 EUR na koncie i nie będziesz musiał płacić odsetek, będziesz mieć dokładnie tę wolność, jakiej chcesz, a twój zysk wzrośnie, bo koszty odsetkowe odpadną. To naprawdę świetny sposób na rozpoczęcie własnej działalności.

Proszę źle mnie nie zrozumieć, jesteś bardzo zmotywowany, ale moim zdaniem idziesz o niewłaściwą ścieżką. Jeśli zaczynasz swoje dodatkowe przedsiębiorstwo zadłużony i masz problemy z opłacalnością, to pożyczone pieniądze pójdą na marne i będziesz musiał to wszystko odnowa pracować, przy braku płynności finansowej......

Jeśli to opłacisz z oszczędności, może to być stratą, ale przynajmniej nie będziesz zadłużony.....

Napisany przez Zerow13
Dzień dobry,

Rozumiem Twoje zdanie, ale chętnie płacę kilka odsetek, aby móc skorzystać z zamówienia lub możliwości, której w inny sposób bym nie mógł uzyskać.

Posiadając już dobrą bazę klientów, nie mam prawdziwych problemów z terminowym regulowaniem płatności. Tak, jestem tego bardzo pewien. Dodatkowo mam rezerwy finansowe na takie sytuacje, chociaż nie zdarzyło się to od 6 lat. Więc brak pokrycia na karcie kredytowej na pewno nie stanowi problemu, ponieważ nie wydaję pieniędzy na zakupy, tylko inwestuję je w rozwój.

Jakie alternatywy do karty kredytowej są dostępne? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Kartę kredytową przyjrzyję się później spokojnie, dziękuję za to.

Napisany przez 2titan1981
Dispo, Bürgen, Przy kartach kredytowych płaci się niestety 20% odsetek. To po prostu łamie szyję. A raczej ogółowi, ponieważ obecnie tak łatwo jest zbankrutować... i trzy lata później ponownie stanąć na nogi... Jeśli masz stabilną bazę klientów od 6 lat, dlaczego nie byłeś w stanie zrobić żadnych oszczędności? Jeśli cały dochód wracał, dlaczego zmieniałeś swoją strategię, która dobrze się sprawdzała? Możesz zainwestować do 13 200 € w swoją firmę. Gdy ją powiększysz, będzie to 15 000 €, 20 000 €, 30 000 € więcej rocznie, które możesz zainwestować. Całkowicie bez banku i Biura Informacji Gospodarczej. Następnie odkładasz pieniądze, które generują dla ciebie odsetki.

Napisany przez Zerow13
Gwarancja odpada, nie zamierzam wciągać nikogo w moje sprawy.

Posiadam oszczędności, ale są to środki, które nie będą przeze mnie dotknięte. Chcę poszerzyć swoją strategię, ale pozostać na tym samym kursie dzięki dodatkowemu kapitałowi.

Napisany przez Zapp73
Najszybszą drogą jest na końcu poprawiona wiarygodność kredytowa, przy czym Schufa (powoli) traci swoje znaczenie.
Karta kredytowa jest kompletną bzdurą dla kredytu średnioterminowego, ponieważ trzeba spłacić kartę lub transakcje na niej raz w miesiącu z innego pokrytego konta. Jeśli to konto nie jest pokryte, będzie drogo i czasochłonnie. Dlatego sądzę, że masz błędne pojęcie o karcie kredytowej, ponieważ jest to jedynie około 30-dniowe opóźnienie w płatnościach.
Jednak czasowo nie wystarcza to na sytuację zamówienie z narzędziami, którą opisujesz.
Zajmij się Bootstrappingiem. Zasadniczo już tego dokonujesz, musisz tylko konsekwentnie kontynuować. Oznacza to między innymi, że gdy klient daje (większe) zamówienia, może musi częściowo zapłacić z góry. Dla małych rzemieślników to też nie problem, także sam to robię, ponieważ wiem, że niektóre rzeczy nie są w stanie zrealizować sami, gdy zaczynają pracować na własny rachunek albo przy okazji działają jako RJP.

Napisany przez Zerow13
Dobra, ale co oznacza zdolność kredytowa? W zeszłym roku przez 4 miesiące miałem dochód netto w wysokości 5500€... i mimo to nie dostałem umowy na telefon komórkowy i od lat żyję bez internetu w domu, ponieważ nie mogę podpisać umowy.

Napisany przez Zapp73
Najpierw: Telefon komórkowy i tym samym internet działają bez umowy na zasadzie przedpłaconej. https://www.finanztip.de/handyvertra...-trotz-schufa/ Podnoszenie zdolności kredytowej oznacza, że musisz przetrwać te 33 miesiące wyłącznie na gotówkę, bez kredytów firmowych, lub porozmawiać bezpośrednio z bankiem i opisać swoją sytuację. Bardzo pomocne są decyzje podatkowe z ostatnich 3 lat oraz struktura obrotów i klientów, podzielona na klientów A, B, C. Klienci C to ci, którzy zlecają coś tylko raz, klienci A regularnie zlecają usługi, a ich zdolność kredytowa jest wysoka. Jeśli 80% Twoich obrotów pochodzi od klientów C, to jest to raczej niekorzystne, natomiast pokrycie 50% obrotów klientami A byłoby znacznie lepsze. Ważne: bez 6-cyfrowego zabezpieczenia z tyłu, przez pierwsze 3 lata samozatrudnienia, praktycznie każdy bank traktuje cię jak chorego terminalnie chorego pacjenta - musisz więc wiercić grube deski, jeśli chcesz otrzymać drobne kredyty firmowe (takie jak te). Wynika to również z faktu, że ryzyko dla banku jest duże, a koszty obsługi kredytu w wysokości 5 tysięcy euro są takie same jak dla 100 tysięcy euro.

\n Ja, dobrze, ale co oznacza bonność? W zeszłym roku przez 4 miesiące miałem 5500€ netto.. i mimo to nie dostałem umowy na telefon komórkowy i od lat mieszkam bez łącza internetowego w domu, bo nie mogę dostać umowy.
\n Musisz pamiętać, że telefony komórkowe/Internet to standardowe transakcje, tam nie ma miejsca na negocjacje. Jeśli Twoje dane w Schufie są czerwone, to koniec dyskusji. W Twoim banku domowym może być możliwe uzyskanie czegoś więcej dzięki negocjacjom.

Napisany przez bruno68
Realny problem Zerow13,

Abyś mógł zrozumieć,

- Wierzyciele zawsze chcą posiadać wartościowe zabezpieczenia dla udzielenia pożyczki!
- Wierzyciele zawsze chcą posiadać więcej wartościowych zabezpieczeń, niż wartość pożyczki!
- Wierzyciele zawsze chcą posiadać więcej wartościowych zabezpieczeń, niż wartość pożyczki i zabezpieczenie musi być solidne!

Dlatego umowa oszczędnościowa z gwarancją w wysokości 10 000 € przy twojej zdolności kredytowej wynoszącej 9,91 może być obciążona do 80%! Niestety twoja zdolność kredytowa jest zniszczona aż do 2034 roku, a nie 2026 roku.

Nie licz na to, że jako klient premium otrzymasz najlepszą stopę procentową, jeśli twoja zdolność kredytowa nie wynosi co najmniej 97,5 + %. Możesz co najwyżej zyskać 10-12% zdolności rocznie.

Nawet jeśli wszystkie negatywne informacje zostaną usunięte z Biura Informacji Gospodarczej, twoja zdolność kredytowa nadal będzie wyglądać negatywnie. Nawet z odstępstwem od długu nic się nie zmieni. Ponieważ wszystkie wady będą w Biurze Informacji Gospodarczej przez wiele lat, a zdolność kredytowa pozostanie niska.

Jedynie systematyczne i pozytywne prowadzenie konta przez lata!
Regularne oszczędzanie w białych produktach oszczędnościowych może prowadzić do otrzymania pożyczki, ponieważ wtedy wymiana, przez przekazanie wartości (środków a długu) jest zerowym sumowaniem. Ze względu na bardzo niską zdolność kredytową nie ma możliwości dla wierzyciela, aby w przypadku niewypłacalności z tej zdolności odzyskać należność. Patrz również § 505 ust. 1 i 2.

§ 505d Naruszenie obowiązku oceny zdolności kredytowej
(1) Jeżeli pożyczkodawca naruszył obowiązek sprawdzenia zdolności kredytowej, to obniża się

1. ustalony w umowie kredytowej stały oprocentowanie do standardowej stopy oprocentowania w kapitałach na rynku hipotecznych obligacji i obligacji publicznych, których okres odpowiada okresowi obowiązywania stopy oprocentowania oraz

2. w umowie kredytowej określone zmienne oprocentowanie do standardowej stopy oprocentowania, po której europejskie banki udzielają sobie pożyczek w euro na trzy miesiące.
...
(2) Jeżeli pożyczkobiorca nie jest w stanie wypełnić zobowiązań związanych z umową kredytową, pożyczkodawca nie może rościć sobie roszczeń z tytułu naruszenia umowy, jeśli naruszenie wynika z okoliczności, które w przypadku właściwej oceny zdolności kredytowej uniemożliwiałyby zawarcie umowy kredytowej.

I przy zdolności kredytowej wynoszącej 9,91 w Biurze Informacji Gospodarczej odzyskuje się wierzyciela.

To gorzka prawda dla Ciebie. Ale są sposoby!

bruno68

Napisany przez Zerow13
Zapp73 pisze:
Po pierwsze: Telefon komórkowy i w związku z tym internet działa bez umowy na zasadzie przedpłaty.

https://www.finanztip.de/handyvertra...-trotz-schufa/

Podniesienie zdolności kredytowej oznacza, że musisz przetrwać 33 miesiące wyłącznie na gotówce, bez kredytów firmowych, lub omówić bezpośrednio swoją sytuację z bankiem. Pomogą znacząco decyzje podatkowe z ostatnich 3 lat oraz struktura obrotów i klientów z podziałem na A, B, C klientów. Klienci C to ci, którzy zlecają coś raz, klienci A zlecają regularnie i ich zdolność kredytowa jest wysoko oceniana. Jeśli generujesz 80% obrotów z klientów C, jest to raczej niekorzystne, jeśli pokrywasz 50% z klientów A, byłoby to znacznie lepsze.

Ważne: bez sześciocyfrowego zabezpieczenia na plecach, jesteś w ciągu pierwszych 3 lat działalności gospodarczej praktycznie jak chory na raka pacjent leżący w łóżku - musisz więc ostro zaryć, jeśli chcesz otrzymać najmniejsze kredyty dla firm (nic innego to nie jest). Dzieje się tak również dlatego, że ryzyko banku jest wysokie, a koszty obsługi kredytu w wysokości 5 tys. € są takie same jak dla 100 tys. €.

Tak, rozumiem ten punkt widzenia. Trudne zadanie.

A Herrmueller zwróci się do banku domowego i zobaczy, co można zrobić.

Napisany przez Zerow13
Z roczną stopą od 10 do 20% będę w nieskończoność... To oczywiście przykre, ale chętnie wysłucham Państwa sugestii.

Napisany przez Zerow13
bruno68 pisze:
To naprawdę poważny problem, Zerow13,

Aby zrozumieć,

- Wierzyciele zawsze chcą mieć solidne zabezpieczenia dla udzielenia pożyczki!
- Wierzyciele zawsze chcą mieć zabezpieczenia o większej wartości niż kwota pożyczki!
- Wierzyciele zawsze chcą mieć zabezpieczenia o większej wartości niż kwota pożyczki i zabezpieczenie musi być solidne!

Zatem umowa oszczędnościowa z saldem 10 000 € przy Twojej zdolności kredytowej wynoszącej 9,91 może być zabezpieczona do 80%! Niestety Twoja zdolność kredytowa jest zniszczona raczej na dekadę 2034 niż 2026.

Nie ma miejsca na złudzenia, że klient premiowy otrzymuje najlepsze oprocentowanie przy zdolności kredytowej wynoszącej co najmniej 97,5 + %. Ale można co najwyżej zyskać 10 do 12 % wydajności kredytowej rocznie.

Nawet jeśli wszystkie negatywne punkty w rejestrze dłużników zostaną usunięte, zdolność kredytowa nadal pozostaje negatywna. Nawet po umorzeniu długów. Ponieważ wszystkie negatywne wpisy pozostają w rejestrze dłużników przez wiele lat, a zdolność kredytowa pozostaje niska.

Jedynym wyjściem jest systematyczna dodatnia historia konta!
Regularne oszczędzanie w białe formy oszczędnościowe może prowadzić do otrzymania pożyczki, ponieważ wtedy wymiana, poprzez zastawienie wartości (saldo wobec kredytu) jest grą zerową. Ponieważ ze względu na bardzo słabą zdolność kredytową nie ma żadnych szans dla wierzyciela w przypadku niewypłacalności, przy tej zdolności kredytowej, aby odzyskać należność. Patrz również § 505 ust. 1 i 2. A przy zdolności kredytowej 9,91 w rejestrze dłużników wierzyciel uwolni się od swoich własnych pieniędzy!

To gorzkie dla Ciebie. Ale są sposoby!

bruno68

Z 10-20% rocznie muszę to robić wiecznie... Oczywiście to gorzkie, ale chętnie wysłucham Twoich możliwości.

Napisany przez StGe1973
Zerow13 pisze:
Dodam jeszcze kilka konkretnych przykładów.

Oszczędzanie pieniędzy to jedno, ale moim zdaniem jeszcze lepsze jest być płynnym finansowo.

Przejdźmy teraz do kilku scenariuszy, które przychodzą mi na myśl.

- Zaczynam pracować dodatkowo w branży rzemieślniczej i dostaję kilka zleceń, które uda mi się pogodzić czasowo. Jednak jeśli po jednej z prac otrzymam kolejne zlecenie, do którego mam niezbędne umiejętności, ale nie mam odpowiednich narzędzi. Czy nie byłoby wspaniałe wiedzieć, że mam dostęp do małego kredytu lub limitu na karcie kredytowej? Dzięki temu mogę zarobić więcej.

- Moje służbowe auto ulega awarii i konieczna jest szybka naprawa. Dzięki dodatkowym środkom budżetowym nie mam przestojów, ponieważ mogłem działać bardzo szybko.

- Na budowie coś idzie nie tak, powoduję uszkodzenie. Byłoby z pewnością bardzo uspokajające, gdybym wiedział, że istnieje dodatkowa możliwość naprawy szkody bez stresu związanego z ubezpieczeniem itp.

Myślę, że powinno być jasne, o co mi chodzi. Nie mówię Pomocy, potrzebuję pieniędzy, ale raczej Jestem otwarty na wszelkie wskazówki dotyczące poszerzenia moich możliwości finansowych poprzez dodatkowy kapitał.

- Muszę powiększyć magazyn, bo mogę otrzymać dobrą ofertę, która pozwoli mi kupić palety towarów zamiast każdego elementu osobno w sklepie budowlanym. Z moją historią kredytową nie mogę nic wynająć.

Gdybym w przeszłości nie popełniał tylu błędów, miałbym czystą historię kredytową i wszystko byłoby proste...

Przejdźmy teraz przez Twoje argumenty:

Brak narzędzi do kolejnego zlecenia: Specjalistyczne narzędzia można również wynająć, niekoniecznie trzeba je kupować. Koszty wynajmu powinny być już pokryte z zysku z wcześniejszych zleceń.

Awaria pojazdu: Tutaj nawet mniejsze naprawy powinny być finansowane z zysku z wcześniejszych zleceń. Sytuacja, w której auto jest całkowicie zepsute i konieczne jest jego wymiana, nie powinna zdarzyć się niespodziewanie. Możesz wykorzystać obecny pojazd służbowy jeszcze przez, powiedzmy, 5 lat. Masz więc 5 lat na zgromadzenie kwoty kupna nowego auta w firmie, czyli mieć środki na koncie. Kosztowną alternatywą jest Leasing, a raty mogą być finansowane z zysków z zleceń.

Wynajem magazynu:
Możesz również wynająć miejsce za 2 euro za paletę (tak to u nas wygląda), dopóki potrzebujesz dodatkowej przestrzeni lub dopóki nie zarobisz wystarczająco dużo pieniędzy, aby powiększyć swój magazyn.

ubezpieczenie odpowiedzialności zawodowej:
Koniecznie powinieneś je zawrzeć, ponieważ koszty szkód mogą być wysokie... oczywiście zależy to również od tego, czym dokładnie się zajmujesz. Nie musisz zgłaszać wszystkich przypadków, (np. małych szkód) możesz je opłacić z zysków z zleceń.

To, o czym chcę Ci powiedzieć, to:

Możesz rozwijać swoją firmę również bez kredytu, tylko wszystko zajmuje dłużej i wiąże się z większym wysiłkiem. Z kredytem wszystko idzie szybciej, bo możesz szybciej i bezproblemowo uzyskać potrzebne środki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata