Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Trudności z płaceniem raty kredytu

Napisany przez ADMCI4
Przed dwoma laty wziąłem kredyt, który spłacam co miesiąc po 230 euro. Ponieważ moje zarobki w ostatnich miesiącach znacząco się zmniejszyły, mam trudności z dalszym regulowaniem tej raty. Wiem, że muszę nadal spłacać kredyt, ale chciałbym poznać propozycje, które mogę zaproponować bankowi, aby uniknąć katastrofy finansowej. Bardzo wdzięczny za porady, Pozdrowienia, Twój Nowhereman

Napisany przez MThiemann
Witaj Nowhereman, z mojego punktu widzenia, powinieneś porozmawiać ze swoim przedstawicielem w banku, opisać mu swoją sytuację i poprosić o propozycje rozwiązania. Proszę też mieć na uwadze, że w przypadku pogarszającej się sytuacji gospodarczej bank może dostosować/obniżyć istniejący debet na Twoim koncie bieżącym. Alternatywą może być spłacenie istniejącego kredytu niższą miesięczną ratą. Może to być osiągnięte poprzez wydłużenie okresu spłaty lub nawet przez obniżenie oprocentowania. Aby móc to sprawdzić, potrzebuję jednak dodatkowych informacji dotyczących aktualnej kwoty pozostałego salda twojego kredytu. W międzyczasie możesz skorzystać z porównywarki kredytów ratalnych dostępnej na mojej stronie internetowej. Pozdrawiam serdecznie, M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Udało mi się negocjować z bankiem obniżenie rat. Oznacza to oczywiście wydłużenie okresu spłaty. U mnie poszło całkiem dobrze, ponieważ pozostała suma nie była już tak wysoka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata