Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Baufi wychodzi z wiązania oprocentowania w czerwcu.

Napisany przez global84
Cześć wszystkim,

moje finansowanie budowy kończy się w czerwcu po okresie zabezpieczenia stawką procentową (1 rok z 3,8%) w ING.
Pozostałe zadłużenie wynosi ok. 48 000 EUR. Jak najlepiej mogę kontynuować to finansowanie?

Mam jeszcze ok. 50 000 EUR wkładu własnego, ale nie chcę go na to przeznaczać.

Dzięki @ all.

Napisany przez C. Andreas
Cześć,

jedną z opcji jest wzięcie kredytu odnawialnego, gdzie można dokonywać dodatkowych wpłat w dowolnym momencie.
Zaletą tych kredytów odnawialnych w porównaniu z oszczędnością budowlaną jest zawsze niska rata. Już od 50,000 euro
miesięczna rata wynosi 355 euro. Obecnie jednak oprocentowanie wynosi około 5%.

Napisany przez global84
Nie bądź zły, ale to żadna rekomendacja...... Lepiej wydłużyć na rok nawet za 3,5%....

Napisany przez C. Andreas
global84 pisze:
Nic na złość, ale to nie jest rekomendacja...... To tak jakbym mógł przedłużyć o 3,5% na rok....

Dlatego napisałem: Opcja, ponieważ to kredyt na podstawie zaufania (bez księgi wieczystej)

Czy dostajesz 3,5% przy 48 000 euro pozostałego długu po przedłużeniu? W tej chwili nie potrafię sobie tego wyobrazić, bo kwota jest poniżej 50 000 euro.

Napisany przez global84
Oprocentowanie ING wynosi 3,5%. Hipoteka już istnieje, więc nie trzeba podejmować dodatkowych działań.

Napisany przez NaTwoim13
Jak zamierzają kontynuować finansowanie, z jakim okresem oprocentowania? Czy wspomniane 3,8% na rok to stara stopa procentowa? Co oznaczają te 3,5%?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata