Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: pytanie dotyczące dokumentów finansowych za rok obrotowy 22

Napisany przez tarifa
Witam,

pytanie dotyczące dokumentów rachunkowych za rok obrotowy 22.

Do kiedy jest termin składania dokumentów? Do kiedy trzeba złożyć elektronicznie dokumenty u organu prowadzącego rejestr firm (Bundesanzeiger-Verlag)?!

Chodzi o dokumenty rachunkowe zgodnie z §325 niemieckiego kodeksu handlowego - czyli dokumenty na każdy rok obrotowy. Te dokumenty należy przesłać elektronicznie do organu prowadzącego rejestr firm - firmę Bundesanzeiger-Verlag GmbH w Kolonii - w celu umieszczenia ich w rejestrze firm. Wydaje się, że należy skorzystać z platformy publikacyjnej dostępnej pod adresem www.publikations-plattform.de. Czy rzeczywiście jest to jedyny sposób, w jaki można to zrobić!?

Czekam na odpowiedź.

#vg

Napisany przez brainy
31.12.2023

Do złożenia w rejestrze przedsiębiorstw.

Napisany przez tarifa
hallo bralny

Jestem właśnie zajęty wprowadzaniem moich DANYCH;:

Platforma publikacyjna

w pytaniu: czy mogę na pytanie -... wybierz okres roku obrotowego, który obejmuje dokumentację rachunkową:
czy mogę również wybrać od lutego 21 (założenie) do 31.12.23 - czy to jest możliwe!? czy muszę tu traktować to w pewnym sensie rok po roku?

więc Rok 21: od lutego 21 do 31.12.21 wtedy

Rok 22: czyli od 1.1.22 do 31.12.22 itd.

Rok 23: czyli od 1.1.23 do 31.12.23 itd.

Czekam na wskazówki

vG

Napisany przez tarifa
czesc i dobry wieczor,

wiec wlasnie wprowadzam wszystkie dane - w Bundesanzeiger podaje wszystkie dane pod

co to oznacza z tym zamówieniem na koniec

zamówienie

wysłanie wypełnionego formularza jest wiążącym zamówieniem od Osoby Obligowanej o zlożenie depozytu.
jeśli Bundesanzeiger Verlag ma wątpliwości co do uprawnienia Zamawiającego do skorzystania z możliwości złożenia depozytu i mimo informacji od Bundesanzeiger Verlag Zamawiający nie wyjaśni tych wątpliwości, Bundesanzeiger Verlag jednak zrealizuje zadanie złożenia depozytu. Zarazem Bundesanzeiger Verlag zgłosi firmę do Bundesamt für Justiz, co w razie potrzeby może skutkować wszczęciem postępowania o karę pieniężną.
Proszę pamiętać, że zdeponowane dokumenty z rocznych sprawozdań finansowych można uzyskać nie za pośrednictwem Bundesanzeiger, lecz za pośrednictwem Rejestru Firm.
Podstawą zamówienia są Ogólne Warunki Handlowe dla odpłatnego składania dokumentów finansowych za rok obrotowy (mikroprzedsiębiorstwa) Bundesanzeiger Verlagu. Zmiany/odwołania przed złożeniem depozytu są możliwe za opłatą.
*Oświadczam niniejszym, że jestem uprawniony do złożenia tego wiążącego zamówienia depozytu.
*Zlecenie wykonane po złożeniu depozytu - również dotyczące poszczególnych części - zasadniczo nie może zostać cofnięte ani w inny sposób anulowane w całości lub części. Usunięcia lub częściowe usunięcia nie są już możliwe, nawet jeśli treści przekraczają obowiązkowe informacje wymagane przez prawo.
Proszę o powiadomienie mnie e-mailem na adres podany w sekcji ""Moje dane -> Dane podstawowe"", gdy depozyt zostanie złożony.

Proszę o przesłanie mi potwierdzenia zamówienia w formacie PDF drogą elektroniczną na adres e-mail przechowywany w sekcji ""Moje dane -> Dane podstawowe"".

czy naprawdę tego potrzebuje

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata