Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Szukam kogoś, kto da mi szansę na samodzielność.

Napisany przez Firefly11
Cześć, szukam kogoś, kto mógłby/mógłbym udzielić mi prywatnego kredytu na rozpoczęcie własnej działalności. Mogę przejąć biznes, który już generuje obroty. jednak potrzebuję kredytu w wysokości 25 000 euro. Dzięki temu kredytowi mogę nie tylko stać się finansowo niezależny, ale także spełnić swoje największe marzenie. Jak już wspomniałem, biznes już istnieje i przynosi dochód.

Bardzo się ucieszyłbym, gdybym mógł znaleźć kogoś, kto udzieliłby mi prywatnego kredytu, aby wesprzeć mnie i moją rodzinę w dążeniu do niezależności.

Napisany przez ZehWeh
Dlaczego nie przedstawiasz swojego biznesplanu i danych finansowych bankowi? Jeśli firma już osiąga zyski, nie powinno być problemu z uzyskaniem kredytu w banku.

Napisany przez Zapp73
ZehWeh pisze:
Dlaczego nie przedstawiasz swojego planu biznesowego i danych finansowych bankowi? Jeśli firma już przynosi zyski, nie powinno być problemu z uzyskaniem kredytu.

Banki zazwyczaj tego nie robią, trzeba znaleźć inwestorów zainteresowanych ryzykiem.

@Firefly: czy to tylko dziwaczny pomysł 180. kebaba w Friedrichshain, czy to innowacyjna koncepcja z planem biznesowym? To drugie mogłoby mnie zainteresować.

Napisany przez Firefly11
@Zapp73
Nie, to już jest ustalone, żadne pomysły na 0850
Tutaj chodzi naprawdę o stabilność istnienia
Oznacza to, że mam biznesplan i chciałbym rozszerzyć asortyment, jeśli uda mi się przejąć sklep. Jak już wspomniałeś, banki niekoniecznie chcą w to inwestować.

Jak już zostało wspomniane powyżej, sklep jest już czynny i generuje przychody, ma stabilną lokalizację z klientami stałymi.

Napisany przez Zapp73
Stabile położenie oznacza sklep z ruchem klientów w strefie handlowej lub na terenie przemysłowym? Czy również opracowywane/szlifowane są produkty, które są dostępne tylko tam, czy też sprzedawane są tylko produkty zewnętrznie wyprodukowane?

Napisany przez Firefly11
Położenie jest w dzielnicy zamieszkałej, ponieważ nie ma tam bezpośredniej konkurencji, lokalizacja jest dobra i można to raczej nazwać miejscem handlowym, gdzie zewnętrznie produkowane towary są dalej sprzedawane.

Sklep istnieje od ponad 30 lat.
Dlatego ma już stałe grono klientów.

Napisany przez Zapp73
Nic dla mnie, przepraszam. Na twoim miejscu skontaktowałbym się z lokalnym urzędem wspierającym rozwój gospodarczy albo śledziłbym spotkania przedsiębiorców/sieci biznesowych.

Alternatywa: przejęcie następuje na podstawie rentowności działalności, czyli stajesz się właścicielem i płacisz obecnemu właścicielowi miesięczną kwotę x, która wywodzi się z zysków, dając ci jednak możliwość życia i inwestowania. Oczywiście nie jest to możliwe, jeśli obecny właściciel chce od razu zobaczyć gotówkę w pełnej wysokości.

Napisany przez Firefly11
@Zapp Dziękuję jednak za poświęcony czas. Byłeś pierwszą osobą, która w ogóle poświęciła mi czas i okazała zainteresowanie. Próbowałem już wszystkich innych możliwości.

Napisany przez Zapp73
Jeśli chcesz, wyślij mi prywatną wiadomość. W ten sposób będziesz mógł podać kilka dodatkowych informacji, a ja być może będę w stanie dostarczyć Ci konkretne informacje.

Napisany przez Zapp73
Fejk.

Napisany przez Firefly11
@ zapp73, już że uważasz to za fałszywe, czy mogę prosić o powody? Kazałeś mi wysłać ci PM, co zrobiłem. Zastanawia mnie, dlaczego teraz nazywasz mój post fałszywym.

Napisany przez Noir
Cześć @firefly11
Jestem zainteresowany Twoim zapytaniem dotyczącym jakiego sklepu chodzi i jakie są Twoje powody chęci rozpoczęcia własnej działalności.
Myślę, że być może mogę Ci pomóc.

@Zapp73 Proszę o uzasadnienie dlaczego określiłeś ten wpis jako fałszywy. Dziękuję

Napisany przez Firefly11
@Noir
Czy mogę wysłać ci prywatną wiadomość?

Napisany przez Noir
@Firefly
Bardzo chętnie

Napisany przez Zapp73
Noir pisze:
Dzień dobry @firefly11
Jestem zainteresowany Twoim zapytaniem o jaki sklep chodzi i jakie są Twoje motywacje do chęci samozatrudnienia. Myślę, że być może mogę Ci pomóc.

@Zapp73 Proszę o uzasadnienie, dlaczego określasz ten post jako fałszywy. Dziękuję

Bo wiadomości prywatnych przesyłane są tylko nieistotne gadanie, nie zostało postawione konkretne/zorientowane pytanie i podane dwie liczby nie mogą się zgadzać albo nie pasować do siebie albo nie pasować do historii.

Innymi słowy: jeśli jedna podana liczba jest prawdziwa (co jeszcze nie stanowi planu biznesowego), miałbym porozumienie z właścicielem w ciągu 3 dni - całkowicie bez zewnętrznego kapitału, ponieważ nie byłby on w ogóle potrzebny.

Więc pytanie brzmi ... po co rzekomo potrzebne są 25 tys. €, jeśli nie są one potrzebne do negocjacji?

Napisany przez Noir
@Zapp73 @Firefly11

Z punktu pierwszego, uważam, że ta młoda kobieta wydaje się być bardzo nie doświadczona i nie ma pojęcia, jak stworzyć dobrze sformułowany oraz dobrze strukturyzowany plan biznesowy.

Co do punktu drugiego, sądzę, że ta młoda kobieta nie ma odpowiedniego zrozumienia ani wiedzy, aby prowadzić tego rodzaju negocjacje.

Proszę wybacz, jeśli to zabrzmi jak osobisty atak, ale określenie fałszywe nie pasuje do tego wpisu. Tak, jest nie doświadczona, tak, jest chaotyczna.

Teraz do Ciebie, @Firefly11, po pierwsze chciałbym podziękować Ci za zaufanie i powierzenie mi swojej sprawy. Po przesłaniu mi swojego, przepraszam, że muszę to powiedzieć, niezbyt dobrze napisanego planu biznesowego, przez e-mail, nie dziwi mnie, że banki nie potraktowały Cię poważnie. Chętnie pomogę Ci go poprawić.

Jednak mam pewne obawy, że możesz zostać oszukana przez obecnego właściciela. Po przejrzeniu dokumentów dotyczących miesięcznego obrotu brutto, wydatków i oferty towarowej, sklep nie jest warty tyle, ile jest za niego żądane. Oczywiście rozumiem Twoje osobiste motywacje i doceniam fakt, że podjęłaś decyzję o próbie przejęcia. Wiem, że z Twojej sytuacji naprawdę trudno otrzymać jakiekolwiek kredyty.

Mówię to z wieloletniego doświadczenia i niestety często doradzałem osobom w Twojej sytuacji, znam trudności, jakie trzeba pokonać, a także problemy.

Napisany przez Zapp73
Noir pisze:
Jednak mam pewne obawy, że obecny właściciel może spróbować was oszukać. Po przejrzeniu dokumentów dotyczących miesięcznego przychodu brutto i wydatków, aż po ofertę handlową, sklep nie osiąga wartości zakupu, która jest obecnie wymagana.

Ok, to była druga opcja. Miałem tylko jedną liczbę, ile powinno przychodzić miesięcznie, i była ona tak nierealistycznie wysoka, że od razu uznałem to za oszustwo.

Napisany przez Firefly11
@Noir
Bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie

Napisany przez ReneZ
Cześć - dlaczego nie wybierzesz czegoś na początek własnej działalności, gdzie początkowo nie będziesz potrzebować płynności finansowej ani kredytu? Pozdrowienia René

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata