Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Obligacje z opcją wymiany do 30.04. / zmieniające rynek / Ochrona marek i patentów

Napisany przez Gamechange
Drodzy Członkowie, Nasza marka osiągnęła Proof of Concept w grudniu 2023 roku na arenie międzynarodowej i opiera się na modelu biznesowym dla istniejących rynków z opatentowaną przewagą technologiczną, otwierając po raz pierwszy po 150 latach nowe grupy docelowe na 82 miliardowy rynek. Wartość detaliczna wynosi 150 EUR, co czyni nasz produkt przystępnym cenowo, przeznaczonym dla szerokiego grona odbiorców - zarówno dorosłych, jak i dzieci.

W celu międzynarodowego skalowania naszej wybitnie prezentowanej marki, rozpoczęliśmy obszerną kampanię B2B skierowaną do 2 000 potencjalnych międzynarodowych partnerów biznesowych w przestrzeni D/A/CH w ramach partnerstwa medialnego, oraz zainicjowaliśmy pierwszą rundę inwestycyjną z udziałem strategicznych dużych inwestorów, biur rodzinnych i spółek inwestycyjnych z Niemiec i Azji.

Aby skutecznie finalizować te długoterminowe negocjacje na spokojnie, postanowiliśmy skorzystać z instrumentu obligacji z możliwością wymiany. Te zaangażowania są nagradzane atrakcyjnymi warunkami odsetkowymi i możliwością wymiany dla funkcji mostu.

Jesteśmy (jeszcze) zgrany zespół ekspertów ds. marek i sprzedaży z udokumentowanym udanym historią, w tym międzynarodowymi wyróżnieniami.

W sumie oferowane są następujące bilety: 2 x 50k / 2 x 100k / 2 x 200k / 1 x 500k EUR.
Dofinansowanie z programu federalnego Invest Zuschuss Wagniskapital dostępne dla inwestorów z obszaru EOG! 15% przy wymianie, 25% przy wyjściu (z zyskiem)

Jeśli zainteresowało Cię nasze przedsięwzięcie, prosimy o kontakt mailowy podając swoje dane kontaktowe.
Odezwiemy się wkrótce, aby omówić kolejne kroki.
Oczekuje się całkowitej dyskrecji z obu stron.

Z serdecznymi pozdrowieniami
Gamechange

Re: Obligacje z opcją wymiany do 30.04. / zmieniające rynek / Ochrona marek i patentów

Napisany przez Zapp73
Dlaczego nie poszukać dostępnych w dużej liczbie spotkań start-upowych i po prostu przedstawić firmę/produkt tam, gdzie jest kapitał? Jeśli choć połowa tego, co powiedziałem, jest prawdą, w ciągu godziny zgromadzicie kapitał - chociaż nie za 15% i 25% zysku w przypadku wyjścia z inwestycji.

Napisany przez Gamechange
Dziękuję za szybką odpowiedź i radę, Zapp 73!
Faktycznie, to także nasz plan, jednak aktualnie skupiamy się na obecnych platformach online, gdzie praca wre, jak można obecnie zauważyć.
Co do treści postu, chcielibyśmy podkreślić, że jest on potwierdzający.
Natomiast 15% i 25% odnoszą się do wysokości subsydiów, czyli dla inwestora premia od państwa za jego zaangażowanie, jeśli takie będzie życzenie.

Napisany przez Zapp73
Właśnie przeczytałem regulamin, ale nie rozumiem dlaczego to jest tajemnica. Jeśli firma/produkt są dobre i są wspierane przez państwo, dlaczego nie udostępnić publicznie linku do strony internetowej itp.? Nie jest to żadna wstyd, wydawać obligacje zmienne, a i tak muszą być opublikowane w sprawozdaniu finansowym. Ponadto można świetnie reklamować oficjalnym logo...

No cóż, nie ważne, ja się wycofuję - na razie wystarczy mi start-up.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata