Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Pilnie poszukiwane pożyczki w wysokości 15000 euro.

Napisany przez Micha84123
Cześć,

proszę przeczytaj całość, aby zrozumieć o co chodzi.

Pilnie potrzebuję 15000 €, w razie potrzeby lub braku zaufania, mogę także zaoferować towarzyszenie. Chodzi o to, że moja narzeczona odziedziczyła po swoim zmarłym ojcu. Nie było testamentu, ponieważ nagle zmarł na zawał serca, ale jest jedynym dzieckiem. Teraz sytuacja polega na tym, że dziedzictwo zostało zdeponowane przez firmę ochroniarską i oczywiście nałożone zostały opłaty składowania oraz opłaty za kasety depozytowe. Moja narzeczona myślała, że poradzi sobie z sytuacją i wzięła kredyt na miejscu, ale udało jej się uzyskać maksymalnie tylko połowę sumy jako kredyt. Teraz siedzi uwięziona na miejscu, ponieważ zapłaciła już połowę zaliczki. Znam zawartość przez listę inwentarzową, która istnieje. Moja żona zdecydowanie podkreśliła mi płacząc, że nie zrezygnuje, bez względu na to, co się stanie. Potrzebuję 15000 €, aby ostatecznie zakończyć sytuację, która trwa już od 3 tygodni, na 2 dni w zamian będziemy wdzięczni i zwrócimy 30000 €.
Wyraźnie oferujemy towarzystwo w przypadku braku zaufania i pokryjemy również koszty związane z wyjazdem.

Bardzo proszę, jeśli ktoś może tutaj pomóc, będę bardzo wdzięczny. Proszę o pomoc tylko w dobrej wierze, po ostatnich 3 tygodniach moje nerwy są zupełnie stracone. Jeśli odniesie się prawdziwa pomoc, udostępnie bliższe informacje.

Mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie pomóc.
Dziękuję z góry i pozdrawiam
Michael

Napisany przez ZehWeh
I czy ktoś wierzy w tę historię?

To prawie jak oszustwo mailowe od księcia z Afryki, który chce wywieźć rezerwy złota z kraju, a jedynie opłaty celne stoją mu na drodze....

Dlaczego firma ochroniarska miałaby przechowywać spadek? Jeśli nie ma testamentu, majątek zostanie rozdzielony zgodnie z prawem spadkowym między najbliższych krewnych, a nie przechowywany gdzieś, aby spadkobiercy musieli go wykupić.

Kto w ogóle zlecił firmie ochroniarskiej tę usługę i skąd wzięły się koszty przechowywania w wysokości 15 000 euro w tak krótkim czasie? Czy wynajęto hangar lotniczy w Fort Knox?

Zanim spróbujesz zwieść ludzi jakimiś fantastycznymi historiami, poczytaj najpierw obowiązujące przepisy, bo obietnica 100% zwrotu w krótkim czasie jest kompletnie nierealistyczna. Być może warto najpierw zapoznać się z obowiązującymi przepisami, aby historia nie była pełna sprzeczności....

Wiesz, kto zgodziłby się na umowę kredytową, w której obiecano 100% zwrotu w 2 dni? NIKT!!! Ani wierzyciel, ani dłużnik nie podjąłby się czegoś takiego, nawet jeśli naprawdę pilnie potrzebowałby pieniędzy i był w desperacji, żaden normalny człowiek nie zaoferowałby takiego rozwiązania.

czy myślisz, że jesteśmy kompletnie głupi? WoW, jaka logika, ważne jest, żeby najpierw być toksycznym i wyrzucić jakieś bzdury. To po pierwsze w ogóle nie jest śmieszne, ani bajkowe. Nawet skonsultowaliśmy się z prawnikiem na miejscu. Ponieważ firma ochroniarska jest prywatna, ma prawo odmówić dostępu, jeśli opłaty nie zostaną uregulowane. Gdyby istniało jakieś testament, mogłaby pożyczyć pieniądze od państwa. Niestety jej ojciec zmarł nagle i nie przewidział odejścia. Firma ochroniarska od dłuższego czasu zajmowała się przechowywaniem, jeszcze za życia zmarłego. Prawo do spadku nie przepada, jest ona właścicielką treści, jednak jest ona trzymana jako zastaw, ponieważ istnieją surowe przepisy, ponieważ nie są oni strażnikami kawy. Pieniądze są naprawdę potrzebne tylko przez kilka godzin, aby uwolnić zawartość. Następnie cała zawartość (kupujący już istnieje) zostanie sprzedana bezpośrednio, a wszystkie koszty zostaną zwrócone, wraz z spłatą pożyczki. Dlaczego miałbym zresztą oferować towarzyszenie, jeśli to tylko historia? Ma to mało sensu.

Napisany przez ZehWeh
Czemu nie pożyczycie tego pieniądza od kupującego?

To w ogóle nie ma sensu, dlaczego potrzebna jest kolejna osoba? Nie musicie oddawać kupującemu 30 000 €, po prostu zróbcie mu rabat w wysokości 1000 € za zaliczkę.

Kolejna sprzeczność polega na tym, że nie potrzebne jest testament, aby kobieta została uznana za spadkobierczynię. Jeśli jest jedyną córką, to sąd rejonowy również może to potwierdzić.

1. Jej ojciec nie był Niemcem, więc Sąd Rejonowy nie ma nic do powiedzenia. 2. Kupujący chce sprawdzić czystość przed zakupem, dlatego nie zgodzi się. 3. Czy już wzięła kredyt na miejscu, który pokrywa jednak tylko połowę kosztów. Po prostu można o wszystkim po prostu porozmawiać, na przykład dlaczego firma ochroniarska nie korzysta z zawartości, aby opłacić siebie itp. To wszystko są świetne myśli, ale istnieją przepisy, których firma przestrzega, to jest tam podstawą i ośrodkiem

Napisany przez ZehWeh
Jakie przepisy miałyby to być?

Jeśli cudzoziemiec umrze w Niemczech, obowiązuje międzynarodowe prawo spadkowe, a decydującym czynnikiem jest ostatnie zwykłe miejsce pobytu (mieszkania) zmarłego, które prawo spadkowe ma zastosowanie. Jeśli ojciec mieszkał w Niemczech, obowiązuje niemieckie prawo spadkowe, a zatem sąd rejonowy będzie właściwy.

Pomijając tę kwestię, jeśli sąd rejonowy nie jest rzekomo właściwy, jak twoja żona ma udowodnić swoje posiadanie (dziedziczenie) przed firmą ochroniarską i kupującym? Każdy mógłby przyjść i powiedzieć: tak, wszystko mi przynależy, oddaj. Bez skrótu spadkowego firma ochroniarska nie wydałaby niczego.

Następuje naprawdę jeden sprzeczny argument za drugim....

Napisany przez Cici
Micha84123 pisze:
proszę najpierw przeczytać wszystko, aby zrozumieć o co chodzi.

Gdybyś sam stosował się do swojej rady i czasami przejrzał ostatnie posty na forum, gdzie ludzie bardzo pilnie potrzebowali pieniędzy, wiedziałbyś, że tutaj nie znajdziesz pomocy. Zwłaszcza nie z taką fantastyczną historią. Co może być przechowywane za 1400 euro za dzień (!) na magazynie, kilka ton złotych sztabek?

Dlaczego miałbym oferować towarzystwo, jeśli to tylko fikcja?

Jak potencjalny pożyczkodawca miałby sprawdzić, czy będziecie w stanie spłacić tę sumę? Twój kupiec nie może oczywiście sprawdzić czystości gorącego towaru na miejscu, to znaczy, że pożyczkodawca nie ma żadnych zabezpieczeń poza Twoim słowem.

Jedyne sprzeczności, jakie istnieją, generujesz sam/a, ponieważ nigdy nie wspomniałem/am słowem, że dziedzictwo znajduje się w Niemczech, ponieważ moja narzeczona właściwie pochodzi ze Stanów Zjednoczonych, a jej matka zmarła wcześnie, a ojciec nigdy tego nie przeżył i wrócił do swojego kraju. Wychowywała się u swojej ciotki i wujka. A jeszcze raz, jak twierdzisz, nie chodzi o spór dotyczący samego dziedzictwa, ale o opłaty i fakt, że dziedzictwo służy jako zastaw. Więc nie ma sprzeczności, po prostu je sobie sam/a kreujesz.

Napisany przez ZehWeh
Dlaczego kobieta bierze kredyt, wiedząc, że kosztuje on podwójnie? To też nie ma sensu! Jeśli nie można sobie pozwolić na opłaty i nie dostanie się na nie kredytu, to w ogóle się go nie bierze.

Tak, to było przyznane, że byłem naiwny, powiedziałem jej to, ale nic to nie zmienia w sytuacji.

Nie wiem, skąd masz informację o kosztach magazynowania wynoszących 1400 € dziennie, ale ok.

Napisany przez ZehWeh
Prawdopodobnie zakładając, że rzeczy są przechowywane od 3 tygodni.

Dlaczego tak naprawdę nie bierzesz kredytu? Przyjaciele/Rodzina? Zastawienie rzeczy? Nic z tych rzeczy?

I jak firma ochroniarska planuje uzyskać opłatę, jeśli twoja żona nie zapłaci? Oryginalny partner umowy zmarł.

Dlatego właśnie, jeśli nie uregulujesz tego, przejdzie to na państwo, które zlicytuje zawartość, a firma zapłaci z zysku, ale twoje dziedzictwo zostanie utracone.
Nie mogę wziąć kredytu, ponieważ mam własne zobowiązania i nie otrzymam kredytu od razu.
Przyjaciele byli, ale gdy ich potrzebowałam, nie było ich, a rodziny nie mam. Zastawiłam kilka rzeczy, ale nie wystarczały one na całą kwotę, a muszę też jakoś przeżyć.

Rzeczy nie są przechowywane od 3 tygodni, ale już od dłuższego czasu, jak napisano w tekście.

Napisany przez ZehWeh
DLACZEGO PAŃSTWO MIAŁOBY SIĘ TEGO TYCZYĆ? NA JAKIEJ PODSTAWIE PRAWNEJ... Dopiero co powiedziałeś, że Sąd Rejonowy nie jest właściwy.

Jeśli jest udokumentowaną jedyną spadkobierczynią, ma prawo do spadku. Oczywiście, jako spadkobierczyni musi regulować zobowiązania zmarłego, jeśli nie może tego zrobić, spadek może być zajęty, ALE tylko do wysokości zobowiązań. Zatem cały spadek nie znika. Wciąż mamy sprzeczności, ponieważ tak jak to przedstawiasz, spadek jest wart co najmniej 45 000 euro, jeśli ma zostać nim spłacony kredytodawca i już zaciągnięty kredyt.

Również napisałeś, że rzekomy nabywca chce kupić całą zawartość. W związku z tym pytanie brzmi, na co twoja żona nie może zrezygnować ze łzami w oczach.

Historia staje się coraz bardziej niesamowita...

Ale ma wszystko, co mają typowe historie oszustw: smutne lub emocjonalne tło, wiele tylko ogólnych i nieprecyzyjnych informacji oraz oczywiście wygórowane obietnice zwrotu inwestycji.

Opłata w wysokości 30 000 euro jest również zdecydowanie zbyt wysoka. Firmy ochroniarskie przechowują zazwyczaj głównie cenne przedmioty, takie jak biżuteria, diamenty i ewentualnie małe przedmioty sztuki, a nie meble, ponieważ na nie nie ma miejsca. Duża skrytka kosztuje rocznie od 500 do 1000 euro, a w niej już wiele się zmieści. Ile lat ojciec nie płacił opłat i dlaczego żadna firma ochroniarska nie wpadła na pomysł skierowania komornika sądowego do dochodzenia należności?

Napisany przez Andreas-H
Wierzę już prawie, że to zawsze ta sama osoba.

Napisany przez Zapp73
W każdym razie historia jest dość zabawna do przeczytania i sposób, w jaki się skręca, ma swój urok.

Napisany przez StGe1973
Pytanie brzmi tylko, czy Twoja narzeczona próbuje oszukać Ciebie i inną osobę, czy też oboje wspólnie oszukują inną osobę...

1. Presja czasu jest absolutnie nie wiarygodna. Jeśli Twoja narzeczona jest dziedziczką, to zawartość należy do niej. Prawda, firma ochroniarska może odmówić jej wydania, dopóki opłaty nie zostaną uregulowane. Również prawdą jest, że firma ochroniarska może przeprowadzić licytację zawartości, jeśli opłaty nie zostaną uregulowane. Ale jest to długa, długa droga do aukcji. Firma musi najpierw mieć ustaloną sądowo wierzytelność, następnie komornik musi wyznaczyć aukcję i ogłosić ją publicznie, a następnie ją przeprowadzić. To trwa miesiące przed aukcją...

2. Równie mało wiarygodny jest tajemniczy nabywca, który chce kupić całą zawartość, ale najpierw musi przetestować czystość. Może to zrobić w dowolnym momencie. Jeśli narzeczona jest dziedziczką, ma ona zawsze prawo wejścia do magazynu. Prawda, nie może niczego zabrać, dopóki firma ochroniarska nie zezwoli ze względu na zaległe czynsze. Ale narzeczona wraz z nabywcą może zwiedzać, sprawdzać itp. wszystko, co znajduje się w magazynie. Gdy nabywca ustali wartość, łatwo udostępni sumę, przynajmniej jeśli oceni wartość jako znacznie wyższą.

Napisany przez wary
pisze:
2. Kupujący chce sprawdzić czystość przed zakupem, dlatego nie zgodzi się na to.

Załóżmy, że wszystkie inne abstrakcyjne rzeczy są prawdziwe:

Kupujący nie jest gotowy wyjść naprzód. Ponieważ wątpi, czy spadek jest wart ceny zakupu.

Dlaczego ktoś miałby zgodzić się na wejście naprzód, mając jeszcze mniej informacji niż kupujący?

Cytat od StGe1973

2. Tak samo niewiarygodny jest ten tajemniczy kupujący, który chce kupić całą zawartość, ale musi najpierw przetestować czystość. Może to zrobić w dowolnym momencie. Jeśli zaręczona jest dziedziczką, może wszedść na miejsce składowania w dowolnym momencie. Oczywiście, nie może nic zabrać, dopóki firma ochroniarska nie zezwoli z powodu niewypłaconych opłat najmu. Ale zarówno zaręczona, jak i kupujący mogą razem obejrzeć, sprawdzić cokolwiek znajduje się w magazynie. Jeśli kupujący ustali wartość, to zapewne bez problemu przygotuje sumę, przynajmniej jeśli uzna wartość za znacznie wyższą.

Dokładnie tak. Jeśli coś jest przechowywane, co przekracza roszczenia firmy ochroniarskiej i jest kupujący, nie ma żadnego problemu.

Cytat od Micha84123

Jedynym sprzeciwem, który tworzysz sam, jest to, że ani słowem nie wspomniałem, że spadek jest w Niemczech, ponieważ moja narzeczona pochodzi właściwie z USA, a jej matka zmarła wcześnie, a ojciec nie poradził sobie z tym i wrócił do swojego kraju.

Tak... i teraz widzimy, jak wiele jest wart towarzyszący proponowany przez Ciebie środek budowy zaufania. Oczywiście, pożyczkodawca musiałby podróżować do USA, co oczywiście byłoby ekonomicznie nieuzasadnione.

Cytat od Micha84123

Chodzi o to, że moja narzeczona odziedziczyła po swoim zmarłym ojcu.

[...]
Moja żona zdecydowanie dała mi do zrozumienia, łzami w oczach, że nie zrezygnuje z tego, bez względu na to, co się stanie.

Gratulacje z okazji ślubu, który najwyraźniej odbył się, podczas gdy pisałeś swoje pierwsze wprowadzenie.

Napisany przez ZehWeh
Wierzę, że go nie zobaczymy ponownie, szkoda, był naprawdę interesujący.Ale chwała forum, tutaj wciąż zadawane są krytyczne pytania. W innych forach, gdzie wkleił tę samą historię za pomocą kopiuj-wklej, nie był tak życzliwie przyjęty.

Napisany przez ZehWeh
Przed tego rodzaju propozycjami należy wyraźnie ostrzegać.

Oferowane towarzystwo jest częścią oszustwa, z którym absolutnie nie należy się angażować. Ostatecznie zazwyczaj kończy się na tym, że towarzystwo z różnych powodów nie może się odbyć, a ty musisz przelać pieniądze. Może się też zdarzyć, że będzie wymagana gotówka, ponieważ rzekomy wierzyciel akceptuje tylko takie płatności, a wtedy może być naprawdę niebezpiecznie, jeśli zgodzisz się na spotkanie.

Zapamiętaj: jeśli obietnice zwrotu są zbyt piękne, żeby były prawdziwe, to znaczy, że nie są! Zysk zawsze zależy od finansowego ryzyka, jakie ponosi inwestor.

Napisany przez wary
ZehWeh pisze:
Stopa zwrotu zawsze zależy od ryzyka finansowego, które ponosi finansujący.

W tym przypadku oferta jest jednak całkowicie uczciwa.

Obietnica 100% stopy zwrotu przy prawdopodobieństwie straty bliskim 100%

Napisany przez 6Bankkaufmann
Chodzi zawsze o kwestię zabezpieczeń. Jeśli nie ma zabezpieczeń, można zapomnieć o zaangażowaniu inwestora. niedawno była kobieta z prośbą o 20 000 EUR. Przesłała nam dokumenty od tzw. inwestora z Wiednia z paszportem itp. Miała zapłacić tylko 300 euro, a potem pieniądze będą płynęły. Oczywiście nadal odradza się płatności z góry. Niektórych ludzi się nie zatrzyma, dobra pani zapłaciła te 300 euro i BINGO, oczywiście nie ma kredytu na 20 000 euro. To było prawie 2 tygodnie temu, i kolejny aktualny przykład, że nie ma inwestorów, ale jest wystarczająco oszustów z zaliczkami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata