Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Banki oferujące elastyczne finansowanie budowy

Napisany przez ADMCI4
Szukamy obecnie odpowiedniego finansowania budowy, ponieważ zamierzamy wkrótce zacząć budowę. Działka należy do mojej żony od pewnego czasu. Dla nas ważne jest, aby było to jak najbardziej elastyczne finansowanie, co oznacza, że chcielibyśmy mieć możliwość dokonywania dodatkowych spłat zgodnie z naszymi potrzebami, ale także możliwość obniżenia rat w określonych sytuacjach. Czy ktoś zna bank, który oferuje tę usługę? Będę wdzięczny za wiele wskazówek, Zeus

Napisany przez MThiemann
Cześć Zeusie, W oferowanych przeze mnie finansowaniach możliwe są dodatkowe spłaty do 5% rocznie wartości pierwotnej kwoty pożyczki. Co więcej, wskaźnik spłaty kapitału można dostosowywać raz w roku w przedziale od 1% do 5% w trakcie trwania umowy. Dodatkowo, mogę Ci zaoferować środki KfW z dopłatą 0,5%. W chwili obecnej warunki KfW obejmują okres kredytowania 35 lat i 10-letni okres stabilizacji oprocentowania w wysokości 4,05% nominalnie. Obecnie otrzymujemy te środki po oprocentowaniu 3,55%. Pozdrawiam, M. Thiemann

Napisany przez henning1
Zeus pisze: Szukamy właśnie odpowiedniego finansowania budowy, ponieważ planujemy zacząć budowę w najbliższym czasie. Działka należy do mojej żony od dłuższego czasu. Dla nas ważne jest, aby finansowanie było jak najbardziej elastyczne, oznacza to, że chcielibyśmy mieć możliwość dokonywania dodatkowych wpłat w zależności od naszych potrzeb, ale także być w stanie w określonych sytuacjach zmniejszyć raty. Czy ktoś zna bank, który oferuje tę usługę? Będę wdzięczny za wiele wskazówek, Zeus
Cześć Zeus, współpracujemy z ponad 70 partnerami finansowymi i znajdujemy dla ciebie ofertę dopasowaną do twoich indywidualnych potrzeb. Pozdrawiam Axel Henning

Napisany przez ADMCI4
O ile mi wiadomo, otrzymujesz ustalony plan spłaty, który jest wiążący. W pewnych okolicznościach możesz faktycznie dokonywać dodatkowych wpłat, ale zmniejszanie bieżącej raty...? Moim zdaniem nie jest to możliwe. Pozdrawiam ... Martin72

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata