Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Udział własny przy budowie nowego obiektu

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam 43 lata, jestem stolarzem i wkrótce chcę zbudować Dom. Oczywiście będę musiał - lub będziemy musieli - w dużej mierze sfinansować koszty za pośrednictwem banku. Ze względu na mój zawód jestem jednak w stanie wykonać dużą część prac samodzielnie. Moje pytanie brzmi teraz, czy w moim przypadku bank uznaje tylko prace stolarskie jako pracę własną, czy też inne prace rzemieślnicze, które mogę równie dobrze wykonać sam. Kto to wie? Pozdrowienia, Mistrz Budowlany

Napisany przez MThiemann
Cześć Budowniczy, banki zazwyczaj wiedzą, że rzemieślnik ma w swoim kręgu znajomych również wielu innych rzemieślników i dlatego nie mają problemu z wykonywaniem różnych prac w ramach własnych sił. Jednak zalecam przedstawienie dokładnego kosztorysu budowy z wykazem odpowiednich pomocników (lista pomocników) i dostępność go podczas składania wniosku kredytowego. Na mojej stronie internetowej zamieściłem odpowiedni formularz, który możesz pobrać. Dzięki temu będziesz miał również dokładny przegląd całościowych kosztów. Plik jest również dostępny jako plik Excel (w sekcji pobierania w Infothek), jeśli wolisz wprowadzać dane na komputerze. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez ADMCI4
Cześć budowniczy, mogłem również zaoferować własny wkład w nasze finansowanie, niezależnie od mojego zawodu. Jednak nie wszystkie koszty związane z tą konkretną dziedziną zostały zaakceptowane jako wkład własny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata