Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Połączenie RV z kredytem zostało zawarte, co teraz? :WHEN

Napisany przez OliverO
Cześć wszystkim, popełniłem błąd (właściwie kilka błędów) i wziąłem kredyt w Citybank. W ramach niego wcisnęli mi ubezpieczenie emerytalne, które zostało tańsze w pakiecie z kredytem podczas zawierania umowy (mniejsze odsetki). Teraz ta umowa została właśnie zawarta w tym tygodniu z CIV i jednocześnie kredytem. Teraz wstecznie myślę, że to był błąd, czy mogę wypowiedzieć umowę, skoro jest świeża, bo gdzieś tam pisze o minimalnym roku trwania, czy więc musi ona trwać przynajmniej rok? Jeśli tak, to płacę 50€ miesięcznie, a jak wypowiem to nie dostanę NIC w zamian w ciągu roku, czy dobrze to rozumiem?? Ponadto... czy w ogóle jest możliwe wypowiedzenie umowy, chociaż ubezpieczenie zostało zawarte w związku z kredytem, czy nie ma sensu nawet próbować? Albo inaczej postawione pytanie, czy powinienem pozostawić ubezpieczenie w mocy, ponieważ nie mam jeszcze żadnego zabezpieczenia jeśli chodzi o emeryturę i to może tylko pomóc... ?!? Byłoby miło, gdybyście mi pomogli, zdaję sobie sprawę, ŻE SAMA JESTEM WINNA, tak naprawdę, i to przyjmuję, ale już się stało, postaram się więc z tego wyciągnąć jak najwięcej i przecież człowiek uczy się na błędach... Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata