Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Potrzebuję 12 000 € kredytu na 4 lata.

Napisany przez DRS
Witam wszystkich, poszukuję kredytu w wysokości około 12k, który pokryje moje aktualne koszty + do kwietnia przyszłego roku, abym wrócił do zera i mógł spokojniej spać.. Myślałem o okresie spłaty 4 lata, co wynosiłoby 250 € miesięcznie, ale byłbym skłonny płacić 270 € miesięcznie przez 4 lata i oczywiście wszystko zawrzeć w umowie. Ponieważ część mojej rodziny oczerniła mój dobry wizerunek, nie mogę niestety skorzystać z "przywileju" banku itp., a druga część rodziny nie chce mi pomóc i nienawidzi mnie.. Aktualnie znajduję się również w bardzo głębokiej dołku psychicznym i nie mam pojęcia, jak się z tego wydostać bez bodźców motywacyjnych i bez konieczności łamania prawa, więc pomyślałem, że zapytam tutaj.. Być może znajdzie się ktoś, kto chce i może mi pomóc..
To tylko krótka informacja, jest o wiele więcej, ale myślę, że te informacje wystarczą na początek, w każdym razie już samo pytanie jest dla mnie niezręczne...
Będę wdzięczny za pozytywne odpowiedzi..

Napisany przez Sephir0th
DRS pisze:
cześć wszystkim, szukam pożyczki w wysokości około 12 tysięcy, która pokryje moje obecne koszty + te do kwietnia przyszłego roku, aby wrócić do zera i móc spać spokojniej.

Wzięcie nowych długów nie rozwiązuje żadnego z dotychczasowych problemów i jest z pewnością droższe niż obsługa dotychczasowych długów. W takim razie lepiej wziąć te 270 euro miesięcznie, aby stopniowo spłacać istniejące długi.

Jeśli chodzi o to, że potrzebujesz pomocy nawet na podstawowe koszty życia, to byłby to pewny krok w kierunku nadmiernego zadłużenia. W takim przypadku konieczne są zupełnie inne środki.

Napisany przez DRS
Mam już terapeutę i inne środki, dziękuję bardzo. Moje miesięczne koszty są już pokryte, ale chciałbym założyć małe studio nagrań dźwiękowych, i chodzi o te „bieżące koszty”, ponieważ chciałbym zacząć je od razu pokrywać. Nie wiem, gdzie tam mowa o długach.

Napisany przez 2titan1981
Na coś takiego nie dostaniesz prywatnego kredytu, musisz mieć łatwo zbywalne zabezpieczenia. Możesz je również złożyć w lombardzie. To byłoby akceptowalne dla osób prywatnych jako zabezpieczenie. pożyczka jest zazwyczaj w wysokości od 30 do 50% wartości pozostałej… Plus odsetki przy pożyczkach prywatnych często wynoszą 10% 15% rocznie.

Wygląda to zbyt drogo dla Ciebie

Napisany przez DRS
Ludzie dostają kredyty na różne rzeczy, czy chcą zarezerwować wakacje czy zainwestować w coś, jak samochód czy akcje, itp. A ja chcę zainwestować w studio dla siebie, ponieważ muzyka jest moim hobby, z którym pewnego dnia będę zarabiać pieniądze. Chcę jedynie szybszego rozpoczęcia niż w 2030 roku, ponieważ od 2017 roku próbuję spełnić to marzenie i zawsze pojawiały się problemy z zewnętrznymi osobami, dlatego „oszczędzanie” nie było możliwe. Jeśli stopy procentowe wyniosą 10-15%, byłoby to dla mnie równie akceptowalne. Zadbałem o odpowiednie zabezpieczenie na wypadek kredytu itp., aby nie było żadnych problemów. A czy coś jest dla mnie zbyt drogie, decyduję sam, tak jak większość innych osób.

Napisany przez ZehWeh
To również Twoje słuszne prawo, ale pożyczkodawca nie interesuje się takimi rzeczami. Pożyczkodawca zawsze stawia sobie 2 pytania :

1. Jakie jest ryzyko niewypłacalności kredytu ?
2. Czy dłużnik posiada majątek podlegający zajęciu ?

Na tej podstawie określana jest zdolność kredytowa, a jeśli jest zbyt słaba, nie otrzymasz kredytu, ani w banku, ani prywatnie !
To błędne przekonanie, że w internecie jacyś dobroczyńcy tylko czekają, aby udzielić prywatne kredyty osobom, które zostały odrzucone przez bank, tylko po to, by zrobić coś dobrego. Prywatni pożyczkodawcy ponoszą nawet większe ryzyko niż banki i dlatego bardzo uważnie wybierają, komu udzielają kredytu.

Napisany przez Zapp73
DRS pisze:
Ludzie biorą kredyty na wszystko, czy chcą zarezerwować wakacje, czy zainwestować w coś, jak samochód czy akcje itp. Ja chcę zainwestować w studio dla siebie, ponieważ muzyka jest moim hobby, z którego kiedyś będę zarabiać pieniądze. Chciałbym tylko zacząć szybciej niż w 2030 roku, bo od 2017 roku próbuję spełnić to marzenie i zawsze pojawiały się problemy z zewnętrznych powodów, przez co „oszczędzanie” nie było możliwe. Jeśli ostatecznie dochodzimy do 10-15%, byłoby to dla mnie równie wykonalne. Zadbałem wystarczająco o zabezpieczenia kredytowe itp., żeby nie było problemów. I to ja decyduję, czy coś jest dla mnie zbyt drogie, tak jak większość innych ludzi.

Kiedy ludzie biorą kredyty konsumenckie w banku, muszą przedstawić regularny dochód. Ty chcesz w zasadzie pieniądze na hobby, które od 7 lat nie przynosi zysków, ale które ... kiedyś ... ma przynieść pieniądze. Zasadniczo chodzi o start-up.

Problem:

Oferujesz 270€ * 12 * 4 = 12.960€ do zwrotu, co w przybliżeniu odpowiada 2% odsetkom rocznie, faktycznie mniej.

Z tego wynika:

1. Oferujesz niższe odsetki niż wynosi inflacja, czyli zanim dałbym Ci 12 tysięcy euro, mógłbym je również zainwestować w wino czy nowy samochód i mieć lepszy zysk.
2. Oferujesz znacznie mniej, niż jest to normalne w przypadku start-upów (obecnie poniżej 6% nie ma sensu działać)
3. dopóki nie przedstawisz biznesplanu, zerowego obrotu i ani jednego potencjalnego klienta, nikt nie da Ci ani centa na tej podstawie
4. Ponadto, mówisz o dołku psychicznym u ciebie

Przykro mi, ale tutaj i w ten sposób perspektywy są dosyć beznadziejne. Rozwiązaniem dla Ciebie mógłoby być tzw. bootstrapping, gdzie próbuje się generować przychody natychmiast z 1-2 tysięcy euro na początek.

To teraz naprawdę łatwo zdecydować się na prywatną upadłość...
sam mówi, że ma sposób, że nikt mu nie pomagał i że w ciągu ostatnich 7 lat nie mógł zaoszczędzić ani jednego centa na swoje hobby i że nie mógł też mu się oddać, ponieważ brakowało mu rzeczy do jego wykonania....
Nie ma on również żadnych zabezpieczeń....
Jedyne, co mu pozostaje, to oddawanie krwi, zbieranie butelek, przyjęcie dodatkowej pracy za 535€, ale to mogło przyjść ci do głowy już od 7 lat... wtedy studio zostałoby dawno kupione i odniosłoby sukces w biznesie.

Napisany przez DRS
Można było po prostu zapytać prywatnie, byłbym gotowy wyjaśnić całą sytuację, ale teraz jest już za późno, ponieważ jak Bóg chciał, wczoraj skontaktowała się ze mną inna osoba i zaoferowała mi pomoc, ponieważ ma zrozumienie dla mojej sytuacji i ufa mi. Życzyłbym sobie więcej takich ludzi w życiu. W związku z tym nie potrzebuję już pożyczki i cieszę się, że po tylu latach mam szansę wydostać się z dołka, w którym się znajdowałem, i mam możliwość spełnienia mojego marzenia. Bardzo dziękuję tej osobie. I wszystkim innym, którzy również liczą na pożyczkę: Nie poddawajcie się, jeśli czegoś chcecie, możecie to osiągnąć, nawet bez przesadnie wysokich odsetek. W związku z tym mój post nie ma już znaczenia.

Napisany przez Andreas-H

dann wäre das Studio schon längst gekauft und dick im Geschäft.

Tak, budowanie czegoś własnego jest również lepsze dla poczucia własnej wartości i zdrowia psychicznego. Ale cholera, o wiele łatwiej jest, kiedy inni ponoszą ryzyko związane z moim kolejnym zamkiem na lodzie :-)

zapytałeś publicznie, więc publiczna jest odpowiedź, dlaczego nie. Żaden, powtarzam, Żaden, kto ma zdrowy rozum, nie pożycza pieniędzy bez zabezpieczeń. Prywatni pożyczkodawcy również nie udzielą pożyczki bez łatwo zbywalnych zabezpieczeń. Dlatego idź do lombardu i zastaw wszystko, co możesz, a następnie kup swoje studio. Jeśli uważasz, że będziesz w stanie spłacić pożyczkę, to odzyskasz zastaw, jeśli nie, lombard będzie miał zabezpieczenie i sprzeda zastawione przedmioty. Zazwyczaj wypłacane jest maksymalnie 30-50% wartości zastawu. Oznacza to, że musisz mieć zabezpieczenie o wartości 40 000 €, jeśli chcesz otrzymać 12 000 € + opłaty zastawu. Prywatny pożyczkodawca postąpi podobnie. Jeśli nie posiadasz takiego zabezpieczenia, nie otrzymasz pożyczki.

Czy teraz jest jasne? I nie, ty nie jesteś jedyną osobą, która ma problemy, wszyscy je mają. Wielu potrafi je rozwiązać samodzielnie, niektórzy potrzebują wskazówek, jak to zrobić, a inni niestety nie mogą być pomocy. Istnieje wiele zagadnień związanych z tymi kwestiami, które można przemyśleć, a jeśli te punkty nie pomagają, to znaczy, że należysz do ostatniej grupy... Jeśli chcesz, musisz zainwestować swoje umysłowe zdolności, serce, wytrwałość, chęć i wiedzę.

Przekazaliśmy ci już potrzebną wiedzę, teraz reszta zależy od ciebie. Działaj! Tylko od ciebie to zależy. Świat nie czeka na nikogo. Świat trzeba zdobyć. Również to pomaga w walce z problemami psychicznymi.

Napisany przez ZehWeh
DRS pisze:
Można było po prostu zapytać prywatnie, wtedy byłbym skłonny wyjaśnić całą sytuację, ale teraz już się to załatwiło, ponieważ jak Bóg chciał, wczoraj skontaktowała się ze mną jeszcze jedna osoba i zaoferowała pomoc, ponieważ ta osoba ma zrozumienie dla mojej sytuacji i ufność we mnie. Życzyłbym sobie więcej takich ludzi w życiu. W związku z tym nie potrzebuję już kredytu i cieszę się, że po tylu latach mam szansę wyjść z doła, w którym od dłuższego czasu się znajduję, i mam możliwość spełnienia mojego marzenia. Bardzo dziękuję temu człowiekowi. A także wszystkim innym, którzy także liczą na kredyt: Nie poddawajcie się, jeśli czegoś chcecie, możecie to uzyskać, nawet bez przesadnie wysokich odsetek. W związku z tym mój post nie ma już znaczenia.

Ależ oczywiście.... jaki zbieg okoliczności...

Jeśli ta osoba skontaktowała się z tobą przez to forum, powinieneś zachować największą ostrożność. Było tu już kilka przypadków oszustw, głównie oszustw związanych z opłatami wstępnymi, które występowały tylko za pośrednictwem PW.

Napisany przez Datenklau
ZehWeh pisze:
No ależ oczywiście....jaka to przypadek...

Jeśli ta osoba skontaktowała się z Tobą przez to forum, powinieneś zachować największą ostrożność. Tutaj już było kilka przypadków oszustw, głównie oszustw związanych z przedpłatami, które pojawiają się tylko za pośrednictwem wiadomości prywatnych.

Kto przyznaje 12 tys. € kredytu na konsumpcję prywatną poprzez forum przy istniejącym zadłużeniu i bez zabezpieczeń?... Brzmi to jakoś podejrzanie. (Chyba że Elon się nudził i znalazł się tu przypadkowo, szukając czegoś w Google. )

Zazwyczaj rzeczy, które wydają się zbyt piękne, by były prawdziwe, w rzeczywistości nie są zbyt przyjemne...

Napisany przez StGe1973
Tylko jedno ostrzeżenie dla wszystkich czytających ten wątek:

Bankowi zupełnie nie obchodzi gadanie innych ludzi, bank chce zrobić interes i analizuje sytuację na podstawie faktów. Jeśli bank odmawia udzielenia kredytu, ma ku temu powód, a konkretnie to, że dana osoba nie nadaje się do otrzymania kredytu, czyli bank ocenia ryzyko niewypłacalności tak wysoko, że udzielenie kredytu przyniosłoby mu straty.

Nawet jeśli ktoś mógłby przekonać inwestora (do studia dźwiękowego, które jeszcze nawet nie istnieje), np. poprzez potencjalnych klientów, którzy już złożyli ci zobowiązujące umowy (na piśmie i tak dalej), NIKT nie udzieli kapitału ryzyka dla stawki procentowej przedstawionej przez zapp. Za oszczędności terminowe można obecnie otrzymać 3% oprocentowanie, a prawdopodobnie około 3,5% dla lokat na 4 lata.

Teraz każdy powinien postawić się w sytuacji inwestora: Otrzymuje 3,5% odsetek od lokaty terminowej, absolutnie pewne. Lub inwestuje w jeszcze nieistniejące studio dźwiękowe i otrzymuje ledwo 2%.

Jaki poważny inwestor zainwestuje w studio dźwiękowe? Absolutnie NIKT, absolutnie wykluczone. Poza oszustem, który gra na twojej nadziei na pieniądze, w stylu: Tak, jestem ostatecznym dobrym człowiekiem i ci pomogę, ale niestety umowę kredytową musi przygotować adwokat i niestety musisz najpierw przelać kwotę x. Ale oczywiście, w ciągu godzin pieniądze będą na twoim koncie....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata